Fallout Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Marco Polo a ajuns în America înaintea lui Cristofor ColumbCoasta de vest a Americii a fost descoperită de Marco Polo, cu două secole înainte ca navigatorul Cristofor Columb să ajungă în Lumea Nouă, conform unei hărţi din Biblioteca Congresului de la Washington, examinată de FBI în 1943, transmite publicaţia italiană "La Stampa".În documentul adus la bibliotecă în 1933 de Marcian Rossi, un american de origine italiană, "se găsesc imaginea unui vapor şi o hartă care arată o parte din India, China, Japonia, Indiile Orientale şi America de Nord", scrie bibliotecarul de la acea dată, în raportul lui.Având numele "Map with ship" ("Hartă cu vapor"), documentul este marcat cu un blazon, desenat sub vapor, reprezentând o încrucişare de litere care dau numele Marco Polo.Examinarea realizată de FBI, în 1943, cu ajutorul razelor ultraviolete, a permis stabilirea prezenţei a trei tipuri de cerneală pe această hartă, care a fost reactualizată de-a lungul timpului.Este astfel readusă în discuţie ipoteza că Marco Polo, reîntors din călătorie, la Veneţia, în anul 1295, a adus atunci în Europa şi primele informaţii despre existenţa continentului american. susa
mad_eye Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Marco Polo a ajuns în America înaintea lui Cristofor ColumbCoasta de vest a Americii a fost descoperită de Marco Polo, cu două secole înainte ca navigatorul Cristofor Columb să ajungă în Lumea Nouă, conform unei hărţi din Biblioteca Congresului de la Washington, examinată de FBI în 1943, transmite publicaţia italiană "La Stampa".În documentul adus la bibliotecă în 1933 de Marcian Rossi, un american de origine italiană, "se găsesc imaginea unui vapor şi o hartă care arată o parte din India, China, Japonia, Indiile Orientale şi America de Nord", scrie bibliotecarul de la acea dată, în raportul lui.Având numele "Map with ship" ("Hartă cu vapor"), documentul este marcat cu un blazon, desenat sub vapor, reprezentând o încrucişare de litere care dau numele Marco Polo.Examinarea realizată de FBI, în 1943, cu ajutorul razelor ultraviolete, a permis stabilirea prezenţei a trei tipuri de cerneală pe această hartă, care a fost reactualizată de-a lungul timpului.Este astfel readusă în discuţie ipoteza că Marco Polo, reîntors din călătorie, la Veneţia, în anul 1295, a adus atunci în Europa şi primele informaţii despre existenţa continentului american. susaInteresant ...acu ceva timp am citit undeva ca vikingii au ajuns primii in America de Nord!
Stargate Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Cine stie cati au mai ajuns in america inainte de descoperirea oficiala.Buna treaba. :tiphat:
BlackDevil Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ce conteaza? in momentul de fata pe oricine altcineva ar numi ca a descoperit america, nu ar face nici o diferenta, doar numele lui in cateva acte. -_-
davoli Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 conteaza..poate o sa se numeasca statele unite ale polouluioricum nu conteaza... noi stim de columb si tot el va ramane in memoria noastra ca primul european pe lumea noua :P
-pyro- Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 din ce stiam eu amerigo vespucci a descoperit america fata de columb care a crezut ca acel teritoriu era india
vexx Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Interesant ...acu ceva timp am citit undeva ca vikingii au ajuns primii in America de Nord!si eu auzisem ceva de Leif cel fericit ...sau ceva de genu :blink:
iLoveCalifornia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Interesant ...acu ceva timp am citit undeva ca vikingii au ajuns primii in America de Nord!word nici nu stim ce sa mai credem , prea multi critici
ShoX Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Interesanta stire dar oricum copiii vor invata in continuare la istorie k Cristofer Columb a descoperit America. :tiphat: