lifedesignerboy Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 imi zicetzi si mie despre niste facultatzi , cat de greu se intra,cat de greu se termina,dak se merita,ce potzi iesi apoi,ce te potzi angaja,unde te potzi angaja si cat potzi castiga1.Facultate de cibernetica2.Facultate de informatica(automatica,sau ceva de genu)3.Politehnica4.Facultate de managementneaparat in bucuresti..
iNm Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Try Spiru Haret ... in Bucuresti are sediul principal ... cred ca acopera cam toate domeniile.
energy Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 imi zicetzi si mie despre niste facultatzi , cat de greu se intra,cat de greu se termina,dak se merita,ce potzi iesi apoi,ce te potzi angaja,unde te potzi angaja si cat potzi castiga1.Facultate de cibernetica2.Facultate de informatica(automatica,sau ceva de genu)3.Politehnica4.Facultate de managementneaparat in bucuresti..imi dau seama ce bun esti tu daca ne intrebi pe noi incotro sa-ti indrepti pasii in viata! oameni ganditi! (daca aveti cu ce)
lifedesignerboy Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 imi dau seama ce bun esti tu daca ne intrebi pe noi incotro sa-ti indrepti pasii in viata! oameni ganditi! (daca aveti cu ce)decat sa fac ceva gresit cum ma taie capu,mai bn cer parerea celor trecutzi prin viatza cat de cat,celor cu experientza...vreau doar sa stiu unde ma pot angaja dupa fiecare facultate(si ce o sa lucrez)...is it that hard to lend some info?imi zicetzi si mie despre niste facultatzi , cat de greu se intra,cat de greu se termina,dak se merita,ce potzi iesi apoi,ce te potzi angaja,unde te potzi angaja si cat potzi castiga1.Facultate de cibernetica2.Facultate de informatica(automatica,sau ceva de genu)3.Politehnica4.Facultate de managementneaparat in bucuresti..si despre telecomunicatzii dak stitzi ceva...mai intereseaza cel mai mult,dupa ce termini dak ai un post asigurat 80%,ce faci acolo si cat castigi ! ! !
frankie Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 incearca in strainatate...este mai usor :>, dar trebuie sa te gandesti inainte cu 1 an, 2..www.collegeboard.com
davoli Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 in ziua de azi 2 meseri sunt cautate....ca informatician si ca manager...deci orienteazate pe managment sau info dar si la poli ar fi o paine de mancat
westy8998 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 as vrea si eu niste detalii daca se poate despre FAc.de transporturi din politehnica ....Ns se merita sau nu ,se intra greu sau nu ??.
Guest Tsu^_^pui Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Voi va puneti pb dak se intra greu, pb e DAK O TERMINATI, pt k odata intrat trb sa sti c t asteapta acolo, c ti se cere. 1.Facultate de cibernetica 2.Facultate de informatica(automatica,sau ceva de genu) 3.Politehnica Politehnica are toate astea in cadrul ei, asa cum este ASE-ul d are nush cate alte fac in cadrul ei asa si Poli. Intre primele 2 si ultima, cea d management, e dif d la cer la pamant, 1 se bazeaze p mate, info, fizica si alte chestii si cealalta eco si.. c o mai fi p acolo. Sunt multe alte locuri d munca care au un viitor, nu numai management si informatician, uita-te cate cladiri se construiesc si se darama, acolo ai nevoie d un inginer civil Deci si fac d Constructii e buna
Ayana Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 poate te pot ajuta eu putineu am terminat management... 4 ani... profil destul de greoi (aveam o colega care era profesoara de engleza si ne spunea ca la cursuri la litere mergea fluierand, dar aici e f greu)... inveti mate (2 semestre), economie la greu, management, info, statistica, conta (3 semestre) si... restul sunt mai mult de umplutura, acum depinde ce profesori prinzi... e un profil frumos, iesi economist... e ok si meserie de perspectiva, nu stiu nici un fost coleg care sa nu se fi tinut de treaba care sa nu aiba un post bun. daca ai valente spre economie poti merge incolo, doar ca e destul de greu de... terminat :) matematicile sunt oribile, materiile de umplutura la fel (sincer nici nu mai stiu ce aveam), dar daca ai chef de munca de birou probabil ca se merita...
Diabolik_01 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Depinde de ce vrei tu sa faci in viata.Personal recomand Facultate de cibernetica a facuto un vvecin de-al meu si s-a angajat imediat.
lifedesignerboy Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 mai am timp 2ani sa ma gandesc intre 1.Fac de cibernetica.2.Fac de info.3.Fac de management.4.Telecomunicatii.5.Constructii.ideea e k eu vreau sa nu fie extrem de grea facultatea(cel mai bn ma pricep la info{da nu vreau sa stau toata viatza in fatza PC si sa port ochelari},iar la cibernetica nu sh ce se lucreaza,ce se lucreaza dupa,speram sa ma ajute cineva) .. si vreau dupa ce termin,sa ma pot angaja undeva si sa pot avansaDepinde de ce vrei tu sa faci in viata.Personal recomand Facultate de cibernetica a facuto un vvecin de-al meu si s-a angajat imediat.ce s-a angajat vecinu tau? asta vreau si eu sa stiu... ce te potzi angaja dupa fiecare facultate(adik sa aiba leg cu fac..k asa te potzi angaja vanzator,da ai facut fac degeaba)
Diabolik_01 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 S-a angajat la o firma din oras "View Star" nu stiu exact ce face acolo :P
Burne Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 decat sa fac ceva gresit cum ma taie capu,mai bn cer parerea celor trecutzi prin viatza cat de cat,celor cu experientza...vreau doar sa stiu unde ma pot angaja dupa fiecare facultate(si ce o sa lucrez)...is it that hard to lend some info?si despre telecomunicatzii dak stitzi ceva...mai intereseaza cel mai mult,dupa ce termini dak ai un post asigurat 80%,ce faci acolo si cat castigi ! ! !Dude eu am terminat marketing cu putin noroc am prins un post la o firma si cred ca e cel mai bun lucru care mi s-a intamplat ( pe plan profesional ) am si munca de birou am delegatii in strainatate si in tara ies pe teren eu spun ca e perfect ( cel putin mie imi place ), e drept ca ai cateodata de lucru de nu mai poti dar asa e peste totdaca e sa ma sculti pe mine te gandesti ce meserie ai face cu placere ( birou, pe teren, in uzina ) si dupa asta te orientezi, multa bafta !
ShoX Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Dude eu am terminat marketing cu putin noroc am prins un post la o firma si cred ca e cel mai bun lucru care mi s-a intamplat ( pe plan profesional ) am si munca de birou am delegatii in strainatate si in tara ies pe teren eu spun ca e perfect ( cel putin mie imi place ), e drept ca ai cateodata de lucru de nu mai poti dar asa e peste totdaca e sa ma sculti pe mine te gandesti ce meserie ai face cu placere ( birou, pe teren, in uzina ) si dupa asta te orientezi, multa bafta !Munca de teren parerea mea e cea mai buna...mai si vezi ceva...cel putin eu as tampi stand intr-un birou la computer.bleeeh.
Frosty Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 3.Politehnicasunt la poli. se intra usor. examen tip grila, se poate vorbi (asta cel putin la autom & calc)... asta dpdv al admiterii... dar dup-aia chinuiala frate ;) adica intra cine vrea iese cine poate ;)) + ca se merita... nu neaparat ca inveti ceva aici... e PREA multa teorie, dar conteaza enorm ca pe diploma sa scrie politehnica. ;)
Evn Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 3.Politehnicasunt la poli. se intra usor. examen tip grila, se poate vorbi (asta cel putin la autom & calc)... asta dpdv al admiterii... dar dup-aia chinuiala frate adica intra cine vrea iese cine poate ) + ca se merita... nu neaparat ca inveti ceva aici... e PREA multa teorie, dar conteaza enorm ca pe diploma sa scrie politehnica. good luck frostyeu am termiant anu asta si nu recomand la nimeni UPB-ul ca e prea naspa sistemul.Adminterea e usoara rau ca numai vine nimeni.Si din an in an parca o iau razna, miscoreaza ani de studiu da materile raman acealeasi neschimbandu-si tematica, inveti ce se folosea acum 50 de ani.Exemplu la mine cica faceam integrare europeana da cand colo iau schimbat doar numele, normal materia fiind gestiune.
Frosty Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 stiu... facem marketing...am facut vreo 2 merketing`uri si vreo 2 politologii, plus ca dupa ce ca au redus fac la 4 ani, au redus nr-ul de ore si mai mult la materiile importante (ce tine de sisteme in general) si ne-au bagat niste ciudatenii gen 'actionari' si 'mecatronica'. mersi.
Guest Paflute Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 sfat: faceti fratilor facultatea afara. o sa vedeti ca e alta viata, nu se compara o fac din romania cu una din UK, CH, USA, D etc.
Thade Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 eu sunt la spiru haret, mate-info in bucuresti, anul 2, pot sa zic ca e ok facultatea cam din toate punctele de vedere, iti da timp si sa inveti fie pt facultate fie pt ce vrei tu in plus :) examenele sunt np, ca si luate ^_^
Frosty Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 sfat: faceti fratilor facultatea afara. o sa vedeti ca e alta viata, nu se compara o fac din romania cu una din UK, CH, USA, D etc.nu e chiar asa -_- se face bine fac in romania, numai ca nu sunt toate conditiile necesare sa poti si invata (adica e putin prost organizata materia... a aparut un mic haos odata cu alinierea la intelegerea de la bologna)eu sunt la spiru haret, mate-info in bucuresti, anul 2, pot sa zic ca e ok facultatea cam din toate punctele de vedere, iti da timp si sa inveti fie pt facultate fie pt ce vrei tu in plus :) examenele sunt np, ca si luate ^_^la poli e dezastru cu examenele.. mai ales sunt unii profesori... de exemplu la metode numerice, am trecut cam 15-20% din toata seria mea (100+ studenti). Oricum, sunt anul 3, abia astept s-o termin sa scap de ea; m-am angajat ca lumea de tot, si nu prea are legatura cu ce fac la facultate (web developing (nu web design) serios si puternic :P).
ShadyMonto Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 eu sunt la spiru haret... examenele sunt np, ca si luate ^_^e normal , doar e cu plata facultatea.
..:: TOBLE ::.. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 NO management! poate practik si proiectele ar fi mai usoare,dar t omoara teoria... si la examene nimeni nu-ti da sa faci dosare d proecte.
noghri Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 am petrecut 2 ani la litere,unul la relatii publice,altul la romana-engleza...au fost 2 ani morti si pierduti din punctul meu de vedere...m-au secat din punct de vedere temporal si psihic,si a fost cu totul altceva decat ma asteptam...asa ca am renuntat si am zis sa vad ce e prin state...unde iarasi am fost dezamagit sa aflu ca nu se merita...platesti 25-30 de mii de dolari pe an ca sa inveti chiar si in ultimul an chestii care se faceau in clasele 11-12 la noi (eu am cautat ceva pe publicitate/jurnalism,nu m-am interesat de situatiile la alte universitati acolo) si evident mi-am bagat picioarele si m-am intors...am luat-o de la capat in sensul ca mi-am cautat un job,si am gasit ceva,care nu are nici in clin,nici in maneca cu ce am facut,dar e un domeniu foarte misto (ma ocup de casting la o casa de productie).din toamna o sa ma bag la jurnalism la id, pentru simplul fapt ca nu mai imi permite timpul si pentru ca se face la id ce se face si la zi,doar ca nu e aceeasi frectie la cap...ideea mea generala era legata d faptul ca in general ce o sa faci in facultate nu o sa se aplice prea mult cu un viitor job,si faptul ca o sa ai o facultate terminata,sau doua,nu inseamna imediat dupa un job bun ;). pentru joburi ai face bine sa te interesezi inca din timpul facultatii, si sa te duci la o facultate pe care stii ca poti sa o termini,nu la care sa intri usor ;)
lifedesignerboy Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 mai am 2 ani sa ma gandesc,insa vreau k in maxim 1 an sa iau decizia finala,sa ma preg,sa nu las pe ultima suta de metrii,mie imi place mult sa calatoresc,sa ma plimb,as prefera o facultate pe care dupa ce o termin,sa pot sa ma angajez undeva si in maxim 2-3ani(de la terminarea facultatzii si angajare) sa fiu trimis pe teren,in delegatzii..insa nu sunt foarte sigur privind asta..parca tot ceva legat de informatica(e tot ce stiu sa fac,nu-s bun la mai nimik altceva,se vede si la scoala,park doar info as sti si asta as face,programare si incep sa invatz web design) .. si iar sunt total in ceatza ,habar nu am ce o sa aleg(eu vreau sa ma angajez in domeniul respectiv chiar in timpul facultatzii),insa mie mi se pare k totzi se duc la fac de informatica,iar chestia asta mie nu-mi place( nu k detest concurentza,dar sunt multzi cu pile si or sa fure posturile de lucru in dauna celor mai desteptzi ) .. ma mai gandesc .. ce facultatzi atzi sugera? .. cel mai potrivit mi se pare fie marketing fie automatica,dar cred k mai sunt si alte facultatzi ce au legatura cu dorintele mele de viitor,m-ar interesa si cat de grea e viatza acolo..si ce sanse ai in viatza apoi(nebazandu-te sa castigi potul cel mare la Loto) .. si tot nu stiu ce lucrezi dupa ce termini Cibernetica(construiesti robotzi?),sau dupa fac de constructii..