IceMan Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Magazinele cu anunturi mari ce vestesc soldari incearca sa "scape" de marfa pe care nu au reusit sa o trimita pana acum in pungile de cumparaturi ale clientilor. Luna in care preturile scad e privita cu lacomie de majoritatea clientilor din magazine. Geanta pe care nu ti-ai permis-o acum cateva luni, pantofii la care ravnesti de la inceputul primaverii, rochia care ar fi aratat bine pe tine in martie si pe care abia astepti sa o porti in martie la anul. Toate sunt acum accesibile la pret, doar ca ai putea avea ghinionul sa nu gasesti masura care te cuprinde sau culoarea pe care o voiai, ori chiar sa nu mai gasesti produsul. In multe dintre magazinele branduite din Bucuresti, standurile dedicate produselor cu pret redus s-au golit deja din perioada ofertelor promotionale. La Kenvelo ati putea avea mai mult noroc. Tricourile au preturi cuprinse intre 19 si 39 de lei, atat pentru baieti, cat si pentru fete. Pantalonii au scazut si ei la pret pana la 45 de lei, iar culorile si masurile disponibile sunt inca intr-o gama variata. Fustele: esecuri de copil La Promod s-au cam terminat deja produsele care aveau pretul taiat si inlocuit cu unul mai mic. Fustele ramase sunt colorate tipator si par esecuri ale unui copil care se crede talentat la desen. Pretul lor este 49 de lei, iar lungimea e suficienta cat sa lase dezgolit genunchiul. Tricourile si maiourile sunt mari, iar daca ai dimensiuni de fotomodel risti sa nu incapi in nimic din ce nu e din colectia noua. Un adevarat chilipir insa l-ar putea reprezenta un sacou din piele de culoarea cafelei cu lapte, al carui pret e redus cu 70a: de la 449 de lei la 149 de lei. "Risti sa iei un produs dublu expirat" "Problemele la reduceri sunt multe. O problema e legea care presupune asumarea perioadei de reduceri de la inceputul lui august si pe o perioada scurta. Din cauza asta comerciantii sunt nevoiti sa adopte politica asa-ziselor promotii inca de la jumatatea lunii iunie. Astfel ca acum, in perioada oficiala de reduceri, mai gasesti foarte putine produse disponibile. Plus ca risti sa iei un produs dublu expirat: odata stilistic, adica e un model din colectia trecuta, si a doua oara pentru ca acel produs a fost tinut intr-un depozit o perioada lunga si poate fi "expirat" din punct de vedere material", comenteaza criticul de moda Alin Galatescu. Daca pentru oamenii obisnuiti cu shoppingul in Capitala perioada in care blugii de la Miss Sixty ajung la 199 de lei sau o fusta de la Zara, un model nu prea reusit - ce-i drept, scade fulgerator in pret de la 129 de lei la 39 de lei e mana cereasca, pentru Andreea Banica e tot aia: ea n-a mai facut cumparaturi de trei luni. "N-am mai avut timp de shopping. In general imi fac cumparaturile cand ma plimb pe afara, dar nu-mi programez sa ies la cumparaturi cand sunt reduceri, pentru ca nici nu stiu care e perioada si nici nu-mi permite timpul", spune Andreea Banica. Oricum, cantareata recunoaste ca a intrat ieri din intamplare intr-un magazin Nike si unul Lotto, dar tot ce a gasit au fost masuri fie prea mari, fie prea mici la tricouri, iar la adidasi marimile care nu au avut prea mare succes. Chiar si asa, "ma bucur daca nimeresc o perioada de reducere, ca doar nimeni nu zice nu. Nu suntem chiar atat de snobi", declara vedeta. "Cea mai fericita perioada a modei" Daca pentru Andreea Banica perioada de reduceri nu prea conteaza, fashion editorul Ovidiu Buta o declara ca fiind "cea mai fericita perioada a modei, pentru ca toata lumea se imbraca asa cum vrea". Alin Galatescu recomanda celor dornici de elemente noi in garderoba sa nu astepte pana la solduri si nici sa-si schimbe integral continutul dulapurilor de haine. "Trebuie sa faci balansul intre calitate, noutate si brand raportate la pret. O investitie buna ar fi sa cumperi la inceputul sezonului cinci-sase produse OK, chiar daca mai scumpe, pe care sa le asortezi cu restul garderobei", sfatuieste Galatescu. Cu toate acestea, el spune ca la reduceri nu sunt numai haine proaste, ci dimpotriva: "60-70 la suta din haine sunt la nivelul celorlalte din magazin. Ca sa nu mai punem la socoteala avantajul material", incheie criticul de moda. sursa
oick Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Trebuie sa ma duc si eu sa vad poate gasesc ceva ce'mi place.
iNm Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 E ft ok sa mergi la shoping cand is salesuri pt ca la aceeasi bani poti sa iti iei mult mai multe lucruri
davoli Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 nu cred ca este o rusine sa fac cumparaturi cand sunt reduceri...de ex pana la reduceri o pereche de adidasi pe care vroiam eu sa o cumpar era 430 lei acum este 270...un pret mai rezonabil.majoritatea nu se vand din cauza preturilor nu ca ar fi urate
mihai91 Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 eu nu inteleg ceva..... daca tot le lasa la reducere de ce nu le reduce cand e vremea lor....si scapa o data de toate.....
oick Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Marketing ^_^ Cand e vremea lor sunt la "moda" si lumea da bani multi sa fie in pas cu moda, cand a trecut le lasa la reducere sa nu iasa in pierdere.