Jump to content
-SomE-

#Incalzirea Globala#

Recommended Posts

Posted

#oki Ce masuri credeti ca ar trebui luate impotriva incalzirii globale si ce consecinte are si va avea incalzirea globala....la nivelul tarii noastre

Masuri:--combustibili ecologici|becuri econice|oprirea defrisarilor|

Consecite:----disparitia celor 4 anotimpuri|seceta|

AStept si opiniile voastre!

Posted

Pai masuri foarte mari nu se mai pot lua...caci clima s-a dus deja.Ar fi trebuit luate masuri cu multi ani inainte dar pe atunci toata lumea le-a ignorat si acum toti se intreaba din ce cauza carui fapt se intampla toate fenomenele meteo ciudate...oare?

Masuri s-ar putea lua , spuneai de opririle defrisarilor.Acuma de oprit nu poti sa le opresti brusc pentru ca nu poti sa mergi la aia si sa le zici "gata baieti mergeti acasa nu mai taiati bietii copaci".In schimb s-ar putea reduce numarul acestora si ce e mai important sa se planteze alti copaci in locul celor taiati.Daca nu ma insel,in Finlanda a fost facut un documentar despre cam asa ceva si desi au o suprafata mare din tara acoperita de paduri, planteaza inapoi tot ce au taiat ca sa zic asa.Un alt lucru important zic io ar fi reciclarea hartiei si nu numai a ei.Desi nu se obtine aceeasi calitate din hartia reciclata ca si din cea facuta din celuloza,reciclarea ar mai reduce folosirea materiilor prime.Nu stiu cum e in restul tarii,dar pe aici cam bate vantul cand vine vorba despre reciclare,deci mai avem destul pana sa urmam modelele din Occident.

O alta masura ar fi reducerea traficului intens.Saptamanile trecute am auzit la stiri ca primaria Parisului a alocat peste 10000 de biciclete locuitorilor pentru a incuraja mersul cu bicicleta si pentru a lupta impotriva poluarii,iar un abonament anual la acea bicicleta e 28 de euro daca nu ma insel.S-ar putea lua inca o gramada de masuri,dar nimeni nu le aplica si nu le respecta asa ca tot acolo suntem.O alta masura a venit o data cu Uniunea Europeana care a introdus acea taxa de mediu la produsele electronice.

Efecte.Nu cred ca mai are sa argumentez,ceea ce se intampla la noi in tara nu e ceva obisnuit.Care vor fi consecinte exacte nu putem sti pentru ca la momentul de fata clima e imprevizibila,acum 2 saptamani ne prajeam de caldura la peste 40 de grade si zilele trecute abia a trecut termometrul de 30 de grade,ca sa nu mai zic ca azi noapte au fost in jur de 13.

In concluzie,daca vrem sa mai traim cativa ani ar trebui sa ne mobilizam, insa sincer nu polueaza Romania chiar atat de tare incat sa afecteze in io stiu ce masura Pamantul,mai repede ne polueaza altii pe noi.

Posted

macar daca n-ar mai defrisa padurile... macar atat...:(

subscriu.

stiu totushi k a fost un eveniment oragnizat d un ONG la nivel national. fiekre oras kre participa, trebuia sa planteze kt mai multi copaci. imi aduc aminte doar k locul 2 a plantat 20 000. acum... kti copaci au rezistat sau vor rezista ramane d vazut. oricum ideea nu e rea...

Posted

#oki Ce masuri credeti ca ar trebui luate impotriva incalzirii globale si ce consecinte are si va avea incalzirea globala....la nivelul tarii noastre

Masuri:--combustibili ecologici|becuri econice|oprirea defrisarilor|

Consecite:----disparitia celor 4 anotimpuri|seceta|

AStept si opiniile voastre!

1.Cele 4 anotimpuri deja dispar.

2.Seceta deja este.

3.Nu cred ca se poate lua nicio masura care sa ne ajute in totalitate.

Posted

Da...asta asa este dar o veste si mai proasta ye ca s-a anuntat ca,clima se va incalzi in continuare timp de 80 de ani....practic la anu vom avea 43-44 de grade in cap....

Posted

Oricum la noi in tara deja s`a ajuns la 2 anotimpuri : vara si toamna ( ca de iarna nu se mai poate pune problema ) deci.... nu cred ca se mai poate face nimik

Posted

exista mai multe initiative... de exemplu Copacul de hartie! cautati pe gugle

ps: Numai după ce ultimul copac va fi tăiat,

Numai după ce ultimul rîu va fi otrăvit,

Numai după ce ultimul peşte va fi pescuit

Numai după aceea ... veţi afla ca nu puteti manca banii!

Posted

Numa daca am reveni la epoca de piatra ,,poate" s-ar schimba ceva:) . Dar cu poluare de la masini , etc tot mai rau o sa fie . :P

Posted

#intradevar specific in romania mai este ca pana ce nu mor 100 mii de oameni nu misca un deget...

#drep exemplu langa lacul ciric iasi abia dupa ce a murit reportera de la tvr iasi si taximetristul care o ducea spre aeroport....sau pus parapeti....pana atunci nu erau decat miciblocuri de ciment care nu aveau nici un efect......desi era o zona cu risc mare de accidente...

#da intradevar incalzirea globala nu poate sa mai fie oprita...inchib poate fi incetinita.....

#da si pe la noi prin romania cik au plantat si parlamentarii pomi....da numa de ochii lumii..

#o imagine ce ma socat a fost in Carpatii (general) un de vedeam versanti intregi defrisati :| ceea ce mi se pare o prostie imensa....da ce sa facem lumea e incostienta..

#sa nu uitam cernobalu care dupa cum bine se stie acel cofraj nu va mai putea rezista decat maxim inca 10 ani...tinand cont ca deja au aparut fisuri...

#mai astept sa vad ce mai ziceti!

Posted

Ce mai putem zice???omul ye inconstient si nu stie ce face......or sa isi dea toti seama de greseala cand nu o sa se mai poata face nimic

Posted

#specific speciei umane mai ales romanilor...

#e posibil sa ne adaptam la conditii da e foarte greu :| si ne vine de hac antartica...prin topire!

Posted

in mare parte am citit ce ati scris si sunt de acord...

anotimpurile deja dispar, iarna asta n-a nins in craiova mai deloc, au fost cativa fulgi acolo, in rest frig...

Posted

Frontul din Azore e de vina

Canicula ucigasa intr-o parte a continentului, inundatii catastrofale in alta: zeci de milioane de europeni simt pe pielea lor capriciile unui anotimp nebun. Starea vremii, altadata o rubrica marginala in presa europeana, a devenit in ultimele zile subiectul principal al unei actualitati dominate de fenomene meteorologice extreme. Cauza: anticiclonul Azorelor.

De la Bucuresti la Londra si de la Atena la Budapesta, stirile vorbesc, ca in vreme de razboi, despre situatii de urgenta, coduri, incendii, bilanturi ale victimelor.

Romania codului rosu

Situatia din Romania, unde numarul victimelor caniculei a urcat la 33, face obiectul mai multor relatari in presa straina. Radio Ankara preciza ca in Romania s-au inregistrat cele mai multe decese din Europa din cauza caniculei, dupa ce si in luna iunie valul de caldura a ucis 30 de persoane. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, in Bucuresti si in zonele din sud au fost infiintate peste o mie de puncte de ajutor si sute de puncte de distributie a apei.

Reuters si AFP au prezentat bilantul tragic al zilei de luni, cand 12 persoane si-au pierdut viata. Peste 860 de persoane au lesinat in plina strada, iar serviciile de ambulanta au inregistrat aproape 10.000 de apeluri in toata tara. Aproximativ 19.000 de persoane au ajuns la spital din cauza caldurii, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Zeci de mii de hectare de teren agricol au fost parjolite, distrugand recoltele de cereale ale tarii. Penele sporadice de curent au continuat in Bucuresti pentru ca reteaua nu a putut face fata numarului mare de aparate de aer conditionat si ventilatoare.

EXPLICATII

' ANTICICLONUL

IMOBIL

Nebunia meteo este cauzata de pozitia frontului atmosferic din Azore, sustin meteorologii francezi. Anticiclonul Azorelor nu este pozitionat, ca in fiecare vara, deasupra Europei de Vest, ci a ramas in regiunea Atlanticului. Din acest motiv, deasupra insulelor britanice se formeaza depresiuni atmosferice, cu ploi abundente. In partea de est a Marii Mediterane, dimpotriva, patrunde un flux de aer cald din sud, de unde si temperaturile foarte ridicate. Incalzirea globala va determina in Europa, inmultirea valurilor de caldura si a inundatiilor catastrofale.

Sursa: Romania Libera

oricum clima se schimba , doar ca noi am accelerat procesul ;)

L.E. : bineinteles ca au mai fost fenomene extreme si in trecut si totul a revenit la normal...are si planeta noastra o durere de burta si gata... we're all gonna die :))

Trecerea pe masini ecologice!Sunt pe Pamant prea multe masini care polueaza...nu cred k este un factor mai poluant k asta... eusa doh.gif

uhm..testele nucleare? fabricile?

Posted

nu vreau sa va contrazic dar secete au fost si acum 1000 ani ..... si au ramas anotimpurile.... eu zic ca este o perioada acum mai "calduroasa" si totul va reveni cat de cat la normal peste putin timp....

Posted

Trecerea pe masini ecologice!Sunt pe Pamant prea multe masini care polueaza...nu cred k este un factor mai poluant k asta... :dooh:

Posted

I dunno...parerea mea e ca peste 5-10 ani maxim nu o sa mai ninga deloc iarna ba chiar o sa inceapa sa devina destul de cald afara iarna...si vor exista doar 2 anotimpuri ... primavara si vara... primavara fiind in locul iernii...apoi tot anul numai vara...

Posted

nu vreau sa va contrazic dar secete au fost si acum 1000 ani ..... si au ramas anotimpurile.... eu zic ca este o perioada acum mai "calduroasa" si totul va reveni cat de cat la normal peste putin timp....

Clima se va incalzi in continuare timp de 80 de ani...nu cred k asta va fi peste ''putin'' timp

Posted

#oricum romania e dezavantajata si de factorul numit RUSia....si se stie si de ce....acestia sunt inconstienti si pe langa ca fac teste nucleare ....care afecteaza direct republica moldova respectiv romania si tarile estice....datorita neglijentei si a acelei manii de a avea control deplin :|

#fenomenele care inainte erau extreme si ff rare acuma incep sa fie ceva obisnui...iar in locul celor extreme o sa apara nisoarea etc...

Posted

#scz nu testele(greseala de exprimare)

#dar producerea lor...si industria nucleara.....nu e ecologik:| mai ales ca pune in pericol sinatatea noastra...

Posted

#scz nu testele(greseala de exprimare)

#dar producerea lor...si industria nucleara.....nu e ecologik:| mai ales ca pune in pericol sinatatea noastra...

aici discutam despre incalzirea globala, nicidecum despre ecologie sau sanatate publica

si e mult mai nepoluant, mai economic si mai sanatos 2 centrale nucleare decat 100 pe baza de carbune, gaz sau orice alt combustibil fosil...

nu ma scrie daca nu stii...

Posted

aici discutam despre incalzirea globala, nicidecum despre ecologie sau sanatate publica

si e mult mai nepoluant, mai economic si mai sanatos 2 centrale nucleare decat 100 pe baza de carbune, gaz sau orice alt combustibil fosil...

nu ma scrie daca nu stii...

facultatea de fizica nucleara? ;;)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...