Jump to content
IceMan

Examenul de admitere la liceu ar putea fi eliminat

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Elevii care termina clasa a VIII-a la anul au toate sansele sa scape de Testele nationale. Ministerul Educatiei intentioneaza desfiintarea lor chiar de anul viitor.

Desfiintarea acestora a fost unul dintre punctele discutiei purtate ieri de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, cu reprezentantii sindicatelor din invatamant.

"Sunt un dusman al Testelor nationale. Streseaza elevul mai mult decat il ajuta si nu e un examen care sa certifice competentele sale la acea varsta. Deci acest examen va disparea", a declarat ministrul educatiei. Adomnitei a precizat ca Testele nationale ar putea fi desfiintate mai repede de intrarea in vigoare a noii legi a invatamantului, printr-un ordin de ministru.

Deocamdata, nu este clar cum se va face trecerea elevilor din clasa a VIII-a la liceu. Reprezentantii Ministerului Educatiei au propus anul trecut ca elevii de gimnaziu sa fie evaluati periodic.

sursa

Posted

Nu ma mai intereseaza....yo am dat ex si l-am si luat:D dar totusi pacat k am trecut prin el si k ne-a chinuit,totusi o sa se dea diferite teste care presupun k vor fi mai grele.

Nu se stie sigur Ice pentru k au mai zis acelasi lucru si anu trecut dar totusi s-a dat

Posted

Parerea mea ca atat Testele Nationale cat si Bacalaureatul sunt niste examene care ii dezavantajeaza pe cei care invata cu adevarat,deoarece la ambele cei cu bani de obicei iau note mai mare astfel asigurandu-si un Loc la o Facultate/liceu bun(a).

Posted

Parerea mea ca atat Testele Nationale cat si Bacalaureatul sunt niste examene care ii dezavantajeaza pe cei care invata cu adevarat,deoarece la ambele cei cu bani de obicei iau note mai mare astfel asigurandu-si un Loc la o Facultate/liceu bun(a).

Aici ai dreptate......oamenii tanjesc dupa bani.....daca le pui 500 de euro pe masa gata ai 10 pe linie si cel mai bun lok la cel mai bun liceu asigurat..

Posted

Mda. asta crek o fost ultima generatie care au dat Testele Nationale 8-| (incluzandu`ma si pe mine ^_^) da oricum l`am luat :D

@Si pe viitor cum se va face repartizarea la licee? :blink:

Posted

Nu neaparat cei cu bani , ci scolile unde se dau bani multi de protocol vor iesi tot timpul bine din examene.

p.s imi pare buna ideea cu desfiintarea testelor nationale caci si asa nu au nici o relevanta.

Posted

Se pare ca in urma cu buni ani in urma, nivelul de cultura generala al romanilor era cu mult deasupra tuturor celorlati, eram mandri si ne faleam cu educatia pe care o primeam in scoli; acum nu prea mai avem cu ce ne lauda.

Sunt stresati elevii?

Ce altceva mai bun au de facut?

Noi am trecut prin 1-2 trepte ptr admiterea in liceu, printr-un examen greu de bacalaureat; eram atat de preocupati de examene incat nu mai aveam timp sa ne plangem;

Oricum starea invatamantului romanesc este jalnica!

Probabil nu va mai fi niciodata la fel! Deh, prea multa substanta cenusie, strica! :(

Posted

mie mi se pare o prostie sa se scoata pana si simulacrul ala de examen care se numea capacitate. cel mai bine era pe vremea in care se dadea admitere la liceu, nu capacitate. voiai sa mergi la un liceu bun, stiai ca trebuie sa inveti astfel incat sa scoti o nota cat mai apropiata de 10 la admitere; nu te interesa prea mult scoala, iti ajungea o nota slaba pt un liceu pe masura; nu te interesa deloc scoala, cel putin aveai recunoscut faptul ca ai terminat o generala fara sa dai nici un examen.

in fine, hai sa promovam prostia, sa nu stresam bietul elev preocupat de tigari si sex cu invatatul. si dupa sa ne miram de ce din scoli ies oameni care de care mai prost pregatiti pentru un viitor tot mai lipsit de valori si interes.

Posted

problema e ca se baga prea mult kkt la scoala.

in loc sa inveti omu ce tre sa invete ii bagi tot felu de prostii

omu iese capiat si nervos .

In alte tari inveti ce vrei nu ce tzi se impune.

Nu cred ca se vor scoate' .

Guest Bogdan
Posted

acum o luna s-a anuntat ca ... cei care intra acum in clasa a 5a nu vor mai da testul national...acum altceva. Concluzia: toata conducerea MEC sau cum i-o zice e formata din imbecili...inclusiv ministrul..toti...atata invart si schimba totul incat nici ei nu stiu ce si cum...ce sa mai spun de saracii copii care sunt in a 8a si nu stiu daca sa se pregateasca sau nu pt examen.

Posted

unii au dat si capacitate si admitere la liceu (si eu) asa ca nu va mai plangeti! o prostie mi se pare sa conteze media din anii 5-8, daca e de nota 5 in anii 5-8 si invata pt admiterea in liceu treaba lui, nu?

Posted

Pai daca se scot testele nationale macar sa se bage examen de admitere la liceu, ca asa poate cei cu medii mari sunt nedreptatiti sa intre la licee mai proaste si cei cu medii mai mici poate au noroc si intra poate chiar in colegii ... o.O

Posted

NUUUUUUUU SA NU SE SCOATA, PE MAMA LOR SA SE STRESEZE CUM M-AM STRESAT SI EU :> SA MOARA SI VECINU CE PANA MEA

ASA! Sa dea examen de admitere in clasa a IX-a, in clasa a XI-a, bac (aproape) fara copiat si sa-i duca in armata (pentru 12 luni :D) la terminarea celor 12 clase pe toti baietii care nu intra -pe baza de examen- la facultate . DIXIT. :P

Posted

Cred ca e mai bine asa cum e acu, cu capacitatea si bac-ul...daca il scoteau mai devreme era bine :P ...

@Beet spammer ^^

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...