Jump to content
Guest Invisible

Intel a încercat să scoată de pe piaţă AMD

Recommended Posts

Guest Invisible
Posted

Intel a încercat să scoată de pe piaţă AMD

Grupul Intel este acuzat de Comisia Europeană că a încercat prin practici ilegale să scoată de pe piaţa procesoarelor pentru computere personale şi servere compania concurentă Advanced Micro Devices (AMD).

Cele două companii produc practic toate cipurile care intră în componenţa procesoarelor celor circa un miliard de PC-uri şi servere existente la nivel mondial, dar Intel deţine o cotă de piaţă de 80%.

Executivul european acuză Intel, în cel mai recent caz antitrust lansat împotriva unui grup tehnologic important, că a încălcat prevederile legale "pentru a exclude principalul său rival, AMD, de pe piaţa microprocesoarelor".

Consilierul juridic al Intel, Bruce Sewell, a declarat că grupul a respectat legea, iar documentul în care sunt prezentate acuzaţiile Comisiei include mai multe erori.

Comisia Europeană susţine că Intel a comis trei tipuri de încălcări ale legislaţiei antitrust.

Potrivit acuzaţiilor, grupul ar fi acordat reduceri de preţ producătorilor de computere, pentru ca aceştia să cumpere majoritatea procesoarelor de la Intel, şi a plătit producătorii pentru a amâna sau anula lansarea unor produse care aveau în componenţă cipuri AMD.

De asemenea, Intel ar fi vândut procesoare clienţilor strategici sub preţul pieţei, în contextul concurenţei cu AMD.

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 27.07.2007 la ora 18:57

Posted

Degeaba,oricat s-ar chinui tot nu pot scoate de pe piata AMD-ul.Intel-u,recunosc scoate primu mereu noua generatie de procesoare dar cand scoate apoi si AMD atunci respectivul procesor AMD aparut bate la performanta Intel-u.Chiar nu inteleg de ce se zbat atata, nu vor fi niciodata peste AMD.In plus,daca au apelat la metode ilegale,inseamna ca le-au cam scazut vanzarile.

Posted

Din pacate nu e prima oara cand Intel face chestia asta.. au mai facut-o si cu chinezii din cate tin minte.. Competitie neloiala parca i-au zis.

Posted

Intel-urile in general sunt bune pt. treburi dinastea de ... office si alte programe ... si AMD mai bune pt. aplicatii multimedia ... din cate stiu eu ... ca am citit asta intr-o revista LEVEL mai veche ...

In orice caz AMD Pwnz ;) Sunt foarte multumit de al meu ...

Posted

AMD rullllz....chiar daca se cam incalzesc ele ......sunt cele mai bune ......Si-mi aduc aminte de vheciurile Barton .....doamne de bune mai erau ;)

Cica erau bune :)) eu si acum am Barton la 2500+ xD

Posted

Mai baieti, cine v-a mintit pe voi ca sunt bune AMD-urile... sunt bune ca sunt un pic mai ieftine decat Intelurile dar sa fim seriosi, un procesor amd care sa bata E6300-le de exemplu nu exista la pretul ala ( nu va luati dupa toti noobii care zic ca AMD 4800 se compara cu E6300 ) . Am fost client fidel la AMD pana acum dar singurul lucru bun la AMD e pretul. N-am schimbat "tabara" definitiv, in fond e in interesul tuturor sa fie 2 firme competitive pe piata, nu una singura care sa detina monopolul; deci eu ii urez mult succes AMD-ului :)

Posted

Mai baieti, cine v-a mintit pe voi ca sunt bune AMD-urile... sunt bune ca sunt un pic mai ieftine decat Intelurile dar sa fim seriosi, un procesor amd care sa bata E6300-le de exemplu nu exista la pretul ala ( nu va luati dupa toti noobii care zic ca AMD 4800 se compara cu E6300 ) . Am fost client fidel la AMD pana acum dar singurul lucru bun la AMD e pretul. N-am schimbat "tabara" definitiv, in fond e in interesul tuturor sa fie 2 firme competitive pe piata, nu una singura care sa detina monopolul; deci eu ii urez mult succes AMD-ului :)

Daca AMD-urile sunt net inferioare Intel-ului atunci de ce face Intel chestii de-astea?

Pentru ca, dupa cum am mai zis, nu e prima oara cand Intel plateste o firma ca sa cumpere de la ei.. Si totusi, vorbim despre Intel aici. Ca renume mondial nu cred ca duc lipsa.

Posted

Daca AMD-urile sunt net inferioare Intel-ului atunci de ce face Intel chestii de-astea?

Pentru ca, dupa cum am mai zis, nu e prima oara cand Intel plateste o firma ca sa cumpere de la ei.. Si totusi, vorbim despre Intel aici. Ca renume mondial nu cred ca duc lipsa.

Si-au patat numele si firme mai mari(Hp, Hyundai, Microsoft, Sony). Se putea si mai rau, pe Intel i-au prins, dar sunt si alte firme care incearca sa distruga concurenta :)

Posted

Nu inteleg de ce ar vrea intel sa faca asa ceva. Deocamdata ei sunt lideri clari in domeniu si se stie.

Poate va lansa ceva "bomba" AMD in viitorul apropiat :D

BANI; pt asta face oricine astfel de magarii

uitate la microsoft ce bine o duce fara o concurenta care nu va avea prea curand sansa sa se dezvolte (practic microsoft se afla in monopol pe piata sistemelor de operare pt pc-uri)

stai linistit, amd va recupera aceasta intarziere, da va continua sa ramana in urma la capitolul inovatie si tehnologie in domeniul procesoarelor

Posted

am dual core amd64 athlon la 3800+, un procesor intel asemanator nici nu maraie pe langa el

Mda, si eu am vazut porci cu aripi.... Mai cititi un review, mai intrati pe un site, la ora actuala Intel e la ani lumina inaintea AMD.

Posted

Eu am am un athlon xp 2200+ de 5 ani :D ,nici o problema merge si acum foarte bine.

eu am un athlon xp 2000+ de 4 ani,n`am avut nici o problema cu ea,nici o defectiune :pray:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...