Jump to content
IceMan

Am batut toate recordurile!

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

In ultimele doua zile am batut toate recordurile provocate de canicula. Prin urmare, ieri, am trait cea mai fierbinte zi de iulie din istoria Romaniei si am consumat energie electrica cu peste 50% mai multa fata de medie.

Luni, am solicitat serviciul 112, asa cum nu am mai facut-o niciodata pana acum, am baut atata apa minerala, incat am golit rafturile magazinelor si am cumparat aparate de aer conditionat, dubland vanzarile comerciantilor. Tot luni, am batut recordul la decese provocate de canicula: 12 morti.

Cea mai "incinsa" zi a lunii lui Cuptor

24 iulie 2007. Cea mai fierbinte zi a lunii lui Cuptor din intreaga istorie a Romaniei. Termometrele au indicat, ieri, in unele zone ale tarii, 43°C, ceea ce inseamna ca temperatura resimtita de corpul uman a fost de 49°C. In judetul Dolj, la Calafat, temperatura era, la ora 17.00, 44,2°C, depasind maxima istorica de 43,2°C, din 4 iulie 2000.

Magazinele, in criza de apa!

La fabrica de sucuri Lemarpol, din Odobesti, se lucreaza Criza de apa declansata de canicula a inceput sa fie resimtita de populatie. Pentru ca producatorii nu mai fac fata cererii de apa de pe piata, in conditiile in care vanzarile acestui produs au crescut de cateva ori, magazinele se confrunta cu probleme majore legate de aprovizionare. "Furnizorii ne aduc marfa zilnic, dar in cantitati mici. Nu fac fata cererii foarte mari, asa ca rafturile sunt aproape goale", ne-a aratat Paul Manole, reprezentantul hipermaketului Carrefour Orhideea din Capitala.

Mai grav, in unele magazine au fost impuse restrictii la aprovizionarea cu apa. Hipermarketul Kaufland comercializeaza doar doua baxuri cu apa de persoana. Producatorii de ape minerale s-au aratat multumiti de cresterea productivitatii, dar spun ca nu pot livra intreaga cantitate de apa din cauza restrictiilor rutiere de pe drumurile nationale.

Ministrul sanatatii, Eugen 12 morti intr-o zi

Caldura insuportabila a provocat, luni, decesul a 12 oameni, care aveau peste 70 de ani. Potrivit ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, acestia "au circulat pe strada in conditii de canicula fara masuri de protectie". Bilantul oamenilor ucisi de caldura, in ultima saptamana, este de 30. Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Adrian Fulea, la nivel national, s-au inregistrat, luni, 8.659 de apeluri la numarul 112. Trebuie spus ca recordul de apeluri la ambulanta este detinut de Capitala si de judetul Ilfov, cu 1.765 de solicitari.

Aerul conditionat e la mare cautare

Vanzarile de aparate de aer conditionat in marile lanturi de magazine au evoluat, in ultimele doua-trei luni, cu peste 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar fata de lunile de primavara au crescut cu peste 300%

Cel mai mare consum de curent

Din cauza temperaturilor excesive, consumul de energie electrica in Bucuresti a inregistrat, ieri, recordul istoric de peste 1.000 MWh, cu peste 50% mai mare decat media de circa 450 MWh. Sistemele au fost suprasolicitate, in principal, din cauza folosirii aparatelor de aer conditionat, potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian (foto). Acesta a mai spus ca valorile ridicate ale consumului pun mari probleme echipelor de interventie, ca urmare a supraincarcarii transformatoarelor. De altfel, ieri, centrul Capitalei a ramas fara energie electrica timp de cateva ore.

sursa

Posted

Ministrul sanatatii, Eugen 12 morti intr-o zi

Caldura insuportabila a provocat, luni, decesul a 12 oameni, care aveau peste 70 de ani. Potrivit ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, acestia "au circulat pe strada in conditii de canicula fara masuri de protectie". Bilantul oamenilor ucisi de caldura, in ultima saptamana, este de 30. Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Adrian Fulea, la nivel national, s-au inregistrat, luni, 8.659 de apeluri la numarul 112. Trebuie spus ca recordul de apeluri la ambulanta este detinut de Capitala si de judetul Ilfov, cu 1.765 de solicitari.

2 din Iasi , unul muncitor la firma SALUBRIS , de aceea s-au luat masuri, intre orele 11.00 - 18.00 nu se lucreaza ... iar altu , un batran de 85 ani a murit in statia de tramvai.

Aerul conditionat e la mare cautare

Vanzarile de aparate de aer conditionat in marile lanturi de magazine au evoluat, in ultimele doua-trei luni, cu peste 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar fata de lunile de primavara au crescut cu peste 300%

300% , la cat de scump e incredibil , cel mai ieftin aparat de aer conditionat e 1.600 RON

Posted

Magazinele, in criza de apa!

Asta pentru ca o cumpara statul..

Se da apa moca in institutile publice si pe strada.. si nu orice apa.. apa minerala..

Risipa de bani..

De exemplu in Rm. Valcea (de unde sunt eu) e o apa foarte buna (printre cele mai bune din tara) chiar la chiuveta. Ce trebuiau oamenii astia sa fac e sa puna apa chiuvetoasa la sticla, racita si sa o dea la oameni pe strada / in institutii publice.

Nu isi dau seama ca daca ei cumpara in cantitati industriale se intampla 2 lucruri :

1. baga bani in curul firmelor respective

2. daca e sa continue caldura nu o sa mai avem apa de cumparat (a se traduce prin isterie cauzata de presa)

Posted

Asta pentru ca o cumpara statul..

Se da apa moca in institutile publice si pe strada.. si nu orice apa.. apa minerala..

Risipa de bani..

In Iasi se da apa plata si chiar daca ar fi apa minerala , nu consider risipa de bani , ajuta oameni

Posted

In Iasi se da apa plata si chiar daca ar fi apa minerala , nu consider risipa de bani , ajuta oameni

Omului insetat ii trebuie lichide, nu apa minerala izvorul minunilor.

E o diferenta mica.. prima o iei de la chiuveta si pe a 2-a dai bani. multi.

Nush cum se face in celalalt coltz al tarii dar in zona Valcii se da apa minera de cumparat.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...