Guest Invisible Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Opt morţi şi 24 de răniţi, din care nouă grav http://www.protv.ro/filme/accident-rutier-...ile=25250#25250Opt persoane au murit, iar alte 24 au fost rănite, nouă dintre acestea grav, duminică dimineaţă, după ce un tren a lovit în plin un autocar, în judeţul Dâmboviţa, între localităţile Gura Ocniţiei şi Răzvad, transmite corespondentul MEDIAFAX.Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 4.50, pe DJ 720, la intersecţia cu linia de cale ferată Târgovişe-Ploieşti. Autocarul, în care se aflau aproximativ 35 de persoane ce se întorceau de la o nuntă din comuna Dragotana, a fost lovit de trenul personal 3.332 Târgovişte-Ploieşti Sud. În urma impactului, cinci persoane au murit pe loc, iar alte trei au murit la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Alte 24 de persoane au fost rănite - 15 au suferit răni uşoare, în timp ce restul sunt în stare critică. Trei dintre răniţii grav au fost transportaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti.Pentru scoaterea răniţilor şi acordarea primului-ajutor a fost necesară intervenţia a două autospeciale ale ISU "Bararab I" Dâmboviţa şi a 15 ambulanţe din Târgovişte şi Pucioasa. În prezent, la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt internate 13 persoane - şapte la Secţia Ortopedie, cu fracturi, iar şase la Chirurgie, având traumatisme craniene. Potrivit directorului Spitalului Judeţean din Târgovişte, Carmen Marcu, starea tututor pacienţilor a fost stabilizată. Conform Poliţiei Dâmboviţa, în urma impactului cu trenul autocarul a fost împins pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Potrivit IPJ Dâmboviţa, accidentul s-a produs din vina şoferului autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, semnalizată cu "crucea Sf. Andrei". Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, subcomisarul Pamela Ropontan, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul autocarului, Romică V, în vârstă de 39 de ani, din comuna Valea Lungă, avea permis de conducere de profesionist din 1987. El este unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa la spital, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit.La faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, care a declarat că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferată prevăzută cu semnalizare. Fătuloiu a spus că şoferul avea antecedente, în trecut având permisul de conducere suspendat după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Autocarul aparţine unei firme din Târgovişte şi fusese închiriat de mai multe persoane care au participat la o nuntă în comuna Dragotana.La ora transmiterii ştirii, traficul feroviar şi rutier fuseseră reluate, după ce echipele de descarcerare au reuşit să îndepărteza autocarul avariat.Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 22.07.2007 la ora 10:00
[k1ll] Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Asta mai lipsea acum in zilele astea calde ... :blink:
oick Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Nu inteleg legatura dintre zilele astea calde si faptul ca 8 persoane au murit.Nu inteleg ce a fost in mintea soferului. Bine ocolim bariera da chiar asa sa nu te uiti in stanga si in dreapta ca dal in colo de tren, nu e de jucarie sa nu'l vezi.
Guest Invisible Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 A distrus o familie abia intemeiata, mireasa este in coma si medicii nu-i dau multe sanse de supravietuire.In reportaj, oamenii care erau in autocar afirmau ca ii spusesera soferului ca vine trenu si sa opreasca, dar el insista ca poate trece inaintea lui.Soferul a murit la spital
oick Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Doamne si mai rau, sa'ti vezi moartea cu ochii si sa nu poti face nimic. Urat mod de a te duce.
LeX LuTHoR Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Pacat ... sofer imprudent ... si vorba lui oick ... trenul nu e o jucarie ... Dar ce sa ii faci ... aici e Romania ...
hidrofining Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Pacat, atatea familii sufera acum din pricina unui sofer!Dumnezeu sa ii ierte pe cei decedati iar celor care zac pe paturile spitalelor multa, multa sanatate!
zOoM* Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Eu imi pun o singura intrebare daca a ramas fara frani, frana de mana ce era ? Nu putea trage frana de mana ? Pff cati oameni au murit din cauza unei prostii
Freak Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Eu imi pun o singura intrebare daca a ramas fara frani, frana de mana ce era ? Nu putea trage frana de mana ? Pff cati oameni au murit din cauza unei prostii Dar man,si tu dak erai sofer poate uitai ce sa mai faci,caldura asta iti ia mintiile ! Imi pare rau pt.familiile respective ! :(
mihai91 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 poate ca suferea de vreo boala sau avea vreo depresie soferu.... nu pricep altfel...
DarkBringer Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Daca politia sta si freaca menta. Pana nu maresc semnficativ pedepsele o sa treaca pe rosu pana mor. Astia numai de frica stiu
zOoM* Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Dar man,si tu dak erai sofer poate uitai ce sa mai faci,caldura asta iti ia mintiile ! Nu cred ca miar fi luat mintile caldura mas fi gandit si la oamenii din spate incercam sa sterg un parapet trageam frana de mana doar ma opresc dar nu ma duceam ca *** direct in rau gandestete la cei care au ars de vii doamne fereste.
BlackDevil Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Eu imi pun o singura intrebare daca a ramas fara frani, frana de mana ce era ? Nu putea trage frana de mana ? Pff cati oameni au murit din cauza unei prostii Din cate stiu, autocarele nu au frana de mana :blink: Oricum accident tragic, destul de multe accidente in ultima vreme.
TwisteR Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 S-au afisat benere,circulati mai prudent,dar chiar si dupa aceste masuri apar din ce in ce mai multe accidente si mai ales cele cu pagube umane. :(
THuG-Radu Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Pacat ... sofer imprudent ... si vorba lui oick ... trenul nu e o jucarie ... Dar ce sa ii faci ... aici e Romania ... De ce "aici e Romania" ? Se putea intampla in ORICE ALTA TZARA. Din moment ce soferul a murit (RIP), nu se stie din ce motiv a trecut el fara sa se asigure linia de tren. Poate a ramas fara frane, poate a adormit, poate se stergea pe fatza de transpiratie de la caldura si nu a vazut trenul, POT FI FOARTE MULTE MOTIVE. Condoleante familiilor care si`au pierdut rudele in acest accident si sper sa se faca bine cei din spitale.
Fane Spoitoru Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 doamne fereste rip pt cei care au murit si cei care sunt in spital le doresc sa se faca bine ... oricum ala cu trenu nu avea ce sa le faca un tren opreste in 800 de m am vazut eu un reportaj la tv despre un vatman sau cum ii spune la cel care conduce un tren :)
Guest Invisible Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Starea celor cinci răniţi în accidentul de duminică, din judeţul Dâmboviţa, care au fost internaţi în trei spitale din Capitală, rămâne gravă, în timp ce pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte sunt stabili.Cele două femei internate la Spitalul de Urgenţă Floresca sunt tot în comă. Mai mult, pentru cea de 42 ani a fost nevoie de trasfuzie de sânge, după ce medicii au descoperit, în urma investigaţiilor, un hematom în zona abdomenului.Copilul de 14 ani adus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost internat în ATI, după investigaţii, întrucât avea multiple leziuni interne. Celălalt rănit a fost interant în Secţia de Neurochirugie.Bărbatul internat la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni, care a fost operat la cap, din cauza unui hematom cranian, este bine, dar mai rămâne la Terapie Intensivă.Directorul adjunct al Spitalului Judeţean din Târgovişte, Carmen Marcu, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în această unitate spitalicească mai sunt internate 11 persoane, una dintre ele refuzând să fie îngrijită la spital."Nici un pacient nu a fost externat. Toţi cei 11 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean din Târgovişte au trecut noaptea cu bine. O singura pacientă a avut ceva probleme. Aceasta a prezentat un episod de dispnee acută, dar în urma tratamentului, starea ei s-a meliorat. Acum toţi pacienţii sunt stabili tensional şi hemodinamic urmând tratamentul fiecare pentru afecţiunea de care suferă. Un singur pacient a fost trimis la Bucureşti pentru o tomografie şi a refuzat internarea, atât într-o clinică din Bucureşti, cât şi într-o clinică din Târgovişte", a spus Marcu.Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 23.07.2007 la ora 10:48
Guest Xtazy Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Mam uitat si eu in seara asta pe internet deci cand am vazut ma socat mai ales cand povestea femeia aia ca copilul ei este la Bucuresti sotul este in sala de chirurgie -_-.RIP pentru cei care nu au supravetuit accidentului.
Diabolik_01 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Se intampla prea multe ancidente rutiere in Romania.Rip
blk Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Soferul a murit la spitalCe pacat.. omul asta merita sa traiasca sa raspunda pentru cretinitatea lui in fata instantei.
Thade Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 soferul avea 2 gemeni parca de 1 an jumate, in fine el a zis ca poate sa treaca inainte ca trenul sa vina, dar cum sunt trecerile peste liniile de cale ferata la noi...s-o fi oprit draq intr-o groapa
Guest Xtazy Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Parca ii dadeau oamenii in cap daca statea si astepta trenul sa treaca.Am vazut si eu la protv ca oamenii ii spuneau sa opreasca dar el se ducea...