Jump to content
iLoveCalifornia

Preparate calde si reci pentru zile fierbinti

Recommended Posts

Posted

Iaurtul rece amestecat cu legume pentru a usura digestia. Vinetele se rumenesc usor in ulei si se servesc cu sos de iaurt de la gheata.

Bucataria face parte integranta din felul de a fi si de a trai al unui om. Citind si preparind noi feluri de mincare, ne largim atit orizontul culinar, cit si cel cultural.

* Vinete cu iaurt: Se curata un kilogram de vinete de coaja. Se taie rondele, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se patrunda, dupa care se preseaza usor intre palme, pentru a scoate zeama amara din ele. Se rumenesc in ulei si se aseaza pe o hirtie de sugativa pentru a scoate surplusul de ulei din ele. Separat se prepara un mujdei de usturoi din 3-4 catei de usturoi, amestecat cu un pahar de iaurt si o lingura de menta uscata. Se aseaza rondelele de vinete pe un platou, se toarna peste ele amestecul de iaurt, usturoi si menta. Se serveste dupa o ora cu garnitura din ceapa verde sau ardei copti.

* Dar iaurtul poate usura digestia unui aliment cum sint castraveti uneori la fel de indigest ca vinata in reteta urmatoare: se prepara un mujdei de usturoi dintr-o capatina intreaga si se amesteca cu telul impreuna cu un litru de lapte batut, sare si piper dupa gust. Se curata un kilogram de castraveti proaspeti si se taie cubulete. Se servesc intr-un castron, dupa ce s-au amestecat cu iaurtul cu usturoi si s-a presarat cu patrunjel verde tocat marunt.

* Desi este foarte cald, o pulpa de berbec, preparata dupa toate regulile artei culinare poate insemna o mingiiere pentru pintec si o incintare pentru spirit, stiut fiind faptul ca, carnea de batal e una dintre cele mai digeste. Asadar, se spala, se curata de pielite, se condimenteaza si se sareaza pulpa de berbec. Se pune intr-o tava unsa cu ulei impreuna cu cartofi noi, circa doua kilograme, daca sint mai mari taiati eventual in doua sau in patru. Se pune apa atit cit sa acopere cartofii si carnea si se da la cuptor. Se intoarce pulpa pe o parte si pe alta, si daca scade apa, se completeaza cu apa fierbinte. Cind carnea e aproape fiarta, nu se mai adauga apa, si se unge pulpa cu zeama de lamiie, lasindu-se sa se rumeneasca bine. Se serveste calda cu salata de rosii, in care am adaugat si ardei, ceapa si castraveti.

sursa

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...