Jump to content
iLoveCalifornia

Un politician american isi cauta nevasta la Iasi

Recommended Posts

Posted

Numele sau este Merica Hlatcu si a candidat la functia de guvernator al Alaskai, unde traieste de 15 ani. El soseste azi la Iasi pentru a-si vedea surorile. Apoi va merge sa filmeze pentru National Geographic. Merica Hlatcu mai are un vis legat de Romania: sa isi gaseasca aici o nevasta.

Un fost candidat la functia de guvernator al Alaskai soseste azi la Iasi. Numele sau este Merica Hlatcu si locuieste in Alaska de aproape 15 de ani. Scopul principal al vizitei sale este acela de a-si vedea cele doua surori iesene. Apoi va pleca la Muntele Gaina, unde va filma pentru National Geographic un documentar despre viata si spiritualitatea romanilor. "Sint inginer electrician, politician, membru al Partidului Republican, iar in timpul liber conduc avioane si fac filme documentare", se descrie simplu Merica, zis si Mirel, care mai are o dorinta speciala legata de Romania: sa isi gaseasca aici o sotie "care sa il iubeasca asa cum este".

Casa pe malul Pacificului

Acum mai bine de 20 de ani, Merica Hlatcu s-a decis ca viata sa ar fi mult mai buna daca ar pleca din tara. A terminat scoala de ucenici, meseria strungar, la Botosani, a urmat cursurile de seral la Constanta, apoi a facut scoala de marina. Si-a luat diploma de ofiter, apoi a plecat in Maroc, unde a lucrat o perioada. "In Maroc, am cerut transferul in SUA, unde am studiat marina comerciala. Am lucrat in domeniu vreo cinci ani, apoi am plecat la scola de ingineri in platforme petroliere", spune el. A lucrat timp de noua ani ca inginer-sef pe platforme petroliere in SUA. S-a saturat de aceasta meserie, asa ca s-a angajat ca inginer energetician la IBEW International Electric din Alaska. "Este un serviciu foarte curat, dar cu multa raspundere. Lucrez trei luni si una o am libera. Desi munca e grea, am satisfactii foarte mari", povesteste el. Are o meserie foarte banoasa, o casa in orasul in care locuieste, Anchorage, si una pe malul Pacificului, iar mai nou doreste sa devina proprietar de avion, pilotatul fiind una din marile sale pasiuni. Insa marea lui realizare a bifat-o chiar anul trecut, cind a candidat din partea Partidului Republican la functia de guvernator al statului Alaska. "Sa nu credeti ca mi-a fost usor sa lupt sase luni, cot la cot, cu cei mai mari milionari din aceasta zona pentru pozitia de guvernator. Eu am investit in jur de 10.000 de dolari, iar ei milioane, insa mi-au simtit forta si capacitatile. Chiar daca am piedut, nu voi renunta pina ce nu voi ajunge guvernator in acest stat", afirma el. Alegerile a fost cistigate de Sarah Palin, care i-a devenit buna prietena. "Am ajutat-o sa poata cistiga in ultimul tur de scrutin pentru ca este un om cu suflet si este religiosa. Am fost invitat la ziua ei si a sotului, ne respectam reciproc. Sper sa ma ajute peste trei ani sa pot lua pozitia de primar al celui mai mare oras din Alaska, Anchorage", spune Hlatcu.

Vrea o romanca pentru "aclimatizare

Insa, pina in 2010, cind va candida la functia de primar, Hlatcu spera sa realizeze cit mai multe filme documentare. Unul din motivele pentru care soseste astazi la in Romania este filmul pe care trebuie sa il realizeze pentru National Geographic. Va trece si prin Iasi, pentru ca doreste sa isi viziteze surorile. "Voi face un film la Muntele Gaina. Este un film cu caracter cultural care urmareste sa ofere informatii si altor popoare despre faptul ca in Romania exista o cultura de peste 2.000 de ani. In Alaska mai exista inca locuri neatinse de om. Din acest motiv, am intentia sa realizez si un alt reportaj, «Buna seara, Romania», de aici. I-am facut aceasta propunere Mihaelei Radulescu, producatoarea de la Antena 1, dar lucrurile sint mai complicate, asa ca deocamdata amin proiectul. In plus, daca tot ajung la Iasi, ii voi da lui Horia Gumeni, de la TVR, cu care sint prieten, un reportaj cu glaciarele din Alaska", ne destainuie el. Nu este la prima sa incercare in ceea ce priveste colaborarea cu TVR Iasi. Acum doi ani a facut un material cu Sofia Vicoveanca, interpreta sa preferata, alaturi de prietenul sau, Dumitru Farcas. "El imi spune «finul», dar mi-ar placea sa ii ofer si o fina", spera Mirel, care isi cauta sufletul pereche de sapte ani. A fost casatorit de doua ori. Din prima casatorie are o fata de 29 de ani care locuieste in capitala SUA. Se pare ca, desi are cam tot ceea ce isi doreste, propria sa firma, doua case, Merica Hlatcu vrea alaturi de el, in indepartata Alaska, o femeie care sa il iubeasca, o romanca. Este convins ca, daca o va gasi, ea se va "aclimatiza" la fel de repede ca el. "In Vatra Dornei este mai frig ca in Alaska. Cind am fost acum citiva ani in Moldova si in Bucovina a trebuit sa imi cumpar haine mai groase decit cele pe care le port aici. Alaska este zona cu cel mai mult oxigen. Cel care bea apa de aici nu mai pleaca", spune Mirel.

sursa

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...