Jump to content
udvaritibor92

Ne controlam emotiile, sentimentele?

Recommended Posts

Posted

Emotii, sentimente, trairi sufletesti nu le putem controla ....intrebarea trebuia pusa daca putem sau nu sa le exteriorizam ...eu unu am prins o vorba dintr-un film care-mi place la nebunie : "facutul de griji e ca un balansoar, iti da ceva de facut dar nu te duce niciunde" asa ca am invatat sa tratez fiecare situatie cu mult calm si rationaliment .... iar intr-un conflict de vorbe se zice ca cel mai destept cedeaza primul , chiar daca stiu ca am dreptate prefer sa cedez primul ....iar cand chiar nu mai pot sa tin in mine emotiile (negative) atunci le exteriorizez cu un pumn in perete si ma calmez ca doar incepe sa ma doara pumnul :)) (logic sa undeva sa nu ma vada nimeni)

Posted

1. sper ca nu mai continua multi baieti pe aici sa explice cum plang ei in singuratate, plansul nu onoreaza pe nimeni si nici nu inspira incredere. slabiciunea e un fapt stiut a firii umane, e o chestiune legata de stapanire de sine si de evolutie intelectuala pana la urma felul in care stii s-o stapanesti.

2. nu se pune neaparat problema daca ne controlam emotiile sau sentimentele, cei puternici in mod sigur o pot face iar cei slabi trebuie sa invete de la cei puternici, se pune problema daca nu ajungem de la prea mult autocontrol sa ne mintim pe noi insine. controlul emotiilor duce desigur la o oarecare interiorizare. interiorizarea duce la izolare. izolarea duce la depresie. depresia duce la stirile de la ora 5 :) ca sa nu mai vorbesc despre sinceritate, in mod cert o calitate tot mai rar intalnita la cei din jur, care presupune de fapt tocmai lipsa controlului...

nu stiu cum e mai bine. in asta consta problema de fapt - e mai bine sa te cenzurezi sau e mai bine sa te manifesti asa cum esti de fapt? sau cand e mai bine sa faci intr-un fel si cand altfel?

cat despre plans... macar nu recunoasteti ;)

Posted

Cine nu isi poate controla macar de o maniera aparenta sentimentele si emotiile..nu are nicio sansa sa fie privit de strainii cu care va ntra in cotact drept o optiune viabila sau macar drept cineva care emrita o sansa..indiferent de domeniu...

NU mai suntem in era in care lacrimile muta muntii din loc..cel mult pot muta servetelele din buzunar.. :)

Guest Blaidy
Posted

nu se pune neaparat problema daca ne controlam emotiile sau sentimentele, cei puternici in mod sigur o pot face iar cei slabi trebuie sa invete de la cei puternici, se pune problema daca nu ajungem de la prea mult autocontrol sa ne mintim pe noi insine. controlul emotiilor duce desigur la o oarecare interiorizare. interiorizarea duce la izolare. izolarea duce la depresie. depresia duce la stirile de la ora 5 ca sa nu mai vorbesc despre sinceritate, in mod cert o calitate tot mai rar intalnita la cei din jur, care presupune de fapt tocmai lipsa controlului

Word ...

Daca ne-am putea controla emotiile si sentimentele, atunci mai putem fi numiti oameni ? nu prea cred. Fiecare lucru duce la altul.

NU mai suntem in era in care lacrimile muta muntii din loc..cel mult pot muta servetelele din buzunar..

Depinde de situatie ...

Posted

Interesant topic... din punctul meu de vedere ascunderea sentimentelor nu ar trebui sa fie cea mai importanta... de ce sa nu isi exprime baietii sentimentele? nu sunt si ei oameni? e adevarat ca ce e mult strica dar cateva lacrimi la momentul oportun valoreaza mult... nu spun ca ar trebui sa stea toata ziua cu batista la nas dar... putina sensibilitate nu a omorat pe nimeni.

Intr-adevar sinceritatea e strict legata de exprimarea libera a sentimentelor.. nu v-ati gandit ca poate lumea e asa perversa cum e pentru ca toti incearca sa fie cat mai 'cool'? daca toti am fi mult mai sinceri si am spune ce simtim ar fi altfel poate... mie nu mi-e rusine sa plang daca asa simt, nici sa ma enervez deoarece e de obicei justificata reactia mea... ce folos sa fii de piatra si deloc transparent... heh eu oricum sunt putin hipersensibila asa ca nu am probleme cu exteriorizarea..

(astea toate sunt valabile pt compartimentul informal, deoarece la birou sunt cu totul alte reguli)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...