Jump to content
IceMan

Biserica Catolica este "unica Biserica a lui Cristos"

Recommended Posts

Imagine IPB

Vaticanul a revendicat titlul de "unica si adevarata Biserica a lui Cristos" pentru Biserica Catolica intr-un document publicat ieri, care risca sa relanseze vii controverse cu alte confesiuni crestine, scrie AFP.

Documentul Congregatiei pentru doctrina credintei reafirma tezele deja dezvoltate intr-un text publicat pe 5 septembrie 2000, "Dominus Iesus", ce a starnit polemici mai ales in randul protestantilor, care nu sunt considerati membri ai unor adevarate "Biserici".

Cu siguranta, se adauga in text, se gasesc in afara Bisericii Catolice "numeroase elemente de sanctificare si de adevar". Dar Bisericile orientale (ortodoxe) care nu il recunosc pe Papa drept urmas al lui Petru sufera de "o lipsa" si nu sunt decat "biserici particulare", in timp ce "comunitatile protestante", care dezvolta o alta conceptie a euharistiei si a sacerdotiului, "nu pot fi numite Biserici", se mai spune in acelasi text.

Vaticanul subliniaza insa ca dialogul ecumenic "constituie una dintre prioritatile Bisericii Catolice". "Totusi, pentru ca dialogul sa fie cu adevarat constructiv, este necesara credinta in identitatea religiei catolice", se adauga in text.

sursa

Link to comment

Se pare ca biserica catolica are din nou chef de scandaluri ... nu ajunge ca si asa lumea crestina e urata de musulmani , acuma se caut cearta si din interiorul lumii crestine.

p.s i don`t give a rat ass pe toate astea ( nu-s deloc spiritual :D )

Link to comment

Da,e normal sa creada ca sunt singurii care au adevarul de partea lor,dar sa revendice asta?Daca e sa consultam istoria au facut totul ca sa pateze reputatia bisericii,de la inchizitie pana la papi corupti si mai desfranati decat multi dintre regii sau imparatii care s-au perindat pe acest pamant.Sa nu mai vorbesc de razboaiele pe care biserica catolica le-a pornit in numele religiei sau despre intoleranta religioasa care a dainuit pana aproape de zilele noastre.Nu...nu au acest drept..si nu sunt ei cei mai de seama reprezentanti a divinitatii pe acest pamant.

Link to comment

si church of satan este unica biserica a lui Satan(a), acum incepem dinnou alte cruciade?

oameni care chiar nu au ce face decat sa porneasca scandaluri, din cate am citit, in biblie scria ca singurul lucru important pt christos sunt credinciosii nu si biserica... is ths true or just some bed-time stories?

Link to comment

Certuri vechi de sute de ani.Ce conteaza catolica sau ortodoxa atata timp cat cred in acelasi Dumnezeu?

Ambele biserci cred in Sf Treime.Of oameni natangi ... ar trebui sa se scoale Dumnezeu din rai ca sa le arate ca sunt prosti.Dupa parerea mea religiile ar trebui unficate si ar trebui sa aiba scopuri mai nobile decat sa se certe intre ele ...

P.S. Scuze de dublu post ...mia dat browserul o eroare si am crezut ca prmul post na fost acceptat

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...