Jump to content
IceMan

Gratarele in aer liber, interzise de frica incendiilor

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Doljenii nu mai au voie, incepand de ieri, sa faca gratare in paduri, cei care doresc sa iasa la iarba verde fiind obligati sa-si aduca de acasa carnea deja preparata.

Decizia apartine Comitetului pentru Situatii de Urgenta Dolj, care a stabilit ieri un set de reguli stricte pe care trebuie doljenii trebuie sa le respecte. Masura a fost luata in urma faptului ca, in ultimele trei zile, incendiile au afectat peste 70 de hectare de vegetatie uscata.

"Vom cerceta foarte atent locurile unde craiovenii se duc, de obicei, sa faca gratar si ii vom amenda pe cei care au aprins focul. Pe caldurile astea, este foarte buna si carnea rece. Nu au decat sa vina cu ea de acasa", spune prefectul Nicolae Giugea.

In plus, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a hotarat formarea unor echipe speciale, cu ajutorul jandarmeriei, politiei si al pompierilor, care sa patruleze in fiecare zi, cu precadere in zonele unde oamenii au obiceiul sa dea foc miristilor.

"Echipele vor cerceta tot judetul, inclusiv padurile de pe langa oras. Am stabilit sa mi se raporteze zilnic numarul amenzilor primite pentru aprinderea focului. In aceasta perioada nu va avea nimeni voie sa faca focul in natura", puncteaza prefectul Giurgea.

sursa

Posted

intr-un fel e bine ca scapam de "grataristii" de langa orase!

pe de alta parte e rau pt ca ei vor migra in zone mai salbatice, ceea ce va afecta cadrul natural respectiv :(

Posted

vai :| cum sa nu mai ai voie sa faci gratar in padure hai k asta e culmea la noi sus pe bucovatz e amenajat un loc unde toata lumea face gratar si la jiu la fel :| si din toata romania asta numai pe doljeni ii gasi :-<

p.s nu are nici un farmec sa iti faci carnea acasa si sa te duci cu ea la iarba verde deja racita :|

Posted

intr-un fel e bine ca scapam de "grataristii" de langa orase!

pe de alta parte e rau pt ca ei vor migra in zone mai salbatice, ceea ce va afecta cadrul natural respectiv :(

De asta nu mai pot eu ca voi afecta "cadrul natural", pipi pe el, eu vreau carne calda preparata de mine cu migala. Bine ca nu s-a dat si in bucuresti asa ceva ca turbam....

Posted

De vina sunt tot grataristii "civilizati", care dupa o zi petrecuta la padure lasa in urma lor o priveliste, de zici ca au trecut turcii, sau a explodat groapa de gunoi in apropiere si a improscat toata zona.

Poate ca ar trebui sa se amenajeze spatii private pentru asa ceva, in conditii de siguranta.

Posted

The Fan a cam pus punctul pe "i". Mi se pare normal: in prima faza, se elaboreaza reguli si legi. "Stingeti focul cu atentie", "Nu lasati in urma voastra mizerie" etc.. Nu generalizez, dar pe roman il cam doare in cot (atitudinea lui Ghiba mi se pare foarte relevanta). Urmatorul pas: interzicem. Acum nu mai este ilegal sa faci mizerie, este ilegal sa faci gratar.

Din punctul meu de vedere, ar trebui si niste sanctiuni usturatoare. Daca strici cadrul natural (nu intamplator am ales exprimarea aceasta, desi suna artificial) meriti sa platesti o amenda de cel putin 3000 RON (nu, nu mi-a alunecat degetul de prea multe ori pe "0"). Si garantez ca oricine se va gandi de doua ori inainte sa faca "pipi pe cadrul natural".

Posted

4 Real, eu prefer sa merg la un gratar, probabil din cauza ca am multi prieteni care sunt pasionati de acest lucru, dar daca tu preferi sa dai de mancare la porumbei, eu prefer sa le intorc capu la spate, sa-i jumulesc si sa-i arunc pe gratar, daca tu preferi sa stai, sa vorbesti si sa mangai copaci, eu prefer sa-i tai si sa-i folosesc ca lemne de foc, fiecare cu parerea lui. Si nu ar fi mare problema nici cu 3000 RON, important e sa te distrezi, banii se fac. :P

Posted

Dragul meu Ghiba, si mie imi place la gratar. Totusi, spre deosebire de unii, sunt destul de civilizat incat sa strang si gunoiul pe care-l fac si sa nu distrug mediul.

Da, fiecare cu parerea lui. Deci, presupun ca nu te vei supara daca-ti spun ca ai un mod de exprimare parca desprins din documentarele cu neanderthalieni de pe Discovery ("Arrrr, vreau carrrrne calda! Unde-i bata?!?!).

Posted

Doar pentru ca am spus ca vreau neaparat la gratar si vreau CARNE, nu inseamna ca sunt nesimtit si las gunoi in urma, tu nu ai spus asta, tu ai spus ca esti impotriva "grataristilor" sau cel putin asta am inteles eu, iar in legatura cu gunoiul, daca altii mai lasa in urma asta e, asa e peste tot

Posted

ar in legatura cu gunoiul, daca altii mai lasa in urma asta e, asa e peste tot

Eh uite ca la Dolj nu se mai lasa gunoi.

Desi grataru din spatele blocului/ curtea casei nu se compara cu unul la padure.. e ok si asa. Deci mare tragedie nu e

Guest waterfall
Posted

mi se pare o masura exagerata x_X

Posted

Doar pentru ca am spus ca vreau neaparat la gratar si vreau CARNE, nu inseamna ca sunt nesimtit si las gunoi in urma

Nu, tu ai spus

De asta nu mai pot eu ca voi afecta "cadrul natural", pipi pe el, eu vreau carne calda preparata de mine cu migala.

ceea ce este cam acelasi lucru.

Si, chiar daca tu ai inteles opusul, nu sunt impotriva celor obisnuiesc sa faca gratare la iarba verde.

Posted

lasa ca am eu un vecin la etajul 10 care face barbecue pe balcon , si de nu stiu cate ori m-am trezit cu pompierii ca nu stiau astia de ce iese fum de acolo , no comment ...

deci gratare se pot face oriunde :whistle:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...