liquidz Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Cele 7 noi minuni ale lumii au fost anuntate, sambata noapte, pe stadionul Da Luz al echipei Benfica Lisabona, din Portugalia, in fata a 50.000 de spectatori, in cadrul unei ceremonii impresionante prezentate de actorii Hillary Swank si Ben Kingsley.Clasamentul a fost alcatuit in urma unui sondaj mondial la care toti locuitorii planetei au fost chemati sa-si spuna parerea, prin telefon sau Internet.Au fost 77 de propuneri, insa au ramas 21 de finaliste, alese de un comitet de experti. Astfel, cele sapte miracole arhitectonice ale lumii antice, din care au ramas in picioare doar Piramidele din Egipt, si-au trait ultimele clipe de glorie, pentru ca 7 noi minuni ale lumii moderne le-au luat locul. Marele Zid Chinezesc se afla in fruntea listei, urmat de alte renumite monumente culturale din diferite parti ale globului.Locul 1: Marele Zid ChinezescLocul 2 : Orasul PetraRuinele roz ale orasului antic din desertul IordanieiLocul 3 : Statuia MantuitoruluiEmblema metropolei braziliene Rio de JaneiroLocul 4 : Machu PicchuCitadela incasilor, ridicata in Muntii Anzi din PeruLocul 5 : Chichen ItzaCelebrul oras al mayasilor, situat pe actualul teritoriu al MexiculuiLocul 6 : Colosseumul din RomaConstructie simbolica pentru Imperiul RomanLocul 7 : Mausoleul Taj MahalUnul din cele mai cunoscute monumente din Indiasursa:Libertatea
Maximus- Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Nicee ! Dar oricum cele vechi raman favorite ;)word. si la anu o sa anunte alte minuni, tot dupa nush ce sondaje. asa ca..
ShoX Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Mai mare minune mi se pare de exemplu templu ala din Japonia,cea mai mare constructie de lemn din lume,la constructia lui au lucrat 2,5mil de oameni...
Fane Spoitoru Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 chiar apropo niste poze ceva ai cu ele? :D plz nu imi spune sa caut pe google [-o<
Guest waterfall Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Mai misto erau alea din-nainte :)Ps : La anu iar se schimba ? :\Le : orasu' roz ruleaza xD
Ahilosu Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Cea care-mi place cel mai mult este cetatea de piatra din Iordania...
iNm Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 E superb Taj Mahal mai ales daca ma gandesc pt ce a fost construit :wub:
westy8998 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 hmmm prefer pe celelalte ..deci si acolo vreo 2 nu-si aveau locul .....ma rog nici in astea 7 nu'si au locu cateva .....
[Creator] Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Cu multe din ele nu sunt decord...Oricul locul 1 trebuia la 5 sau 2Parerea mea
udvaritibor92 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 word. si la anu o sa anunte alte minuni, tot dupa nush ce sondaje. asa ca..Pai cele 7 minuni ale lumii antice au fost parerea unui filozof grec care a umblat prin lumea cunoscuta de atunci...
POLAND Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 eu cred ca cea mai mare minune este omul :>imi place machu picchu
oick Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Hm..sa speram ca la anu' dak se mai aleg alte minunii or sa fie mai inspiratiCel mai interesant de aici mi se pare a fi Coloseumul
LeNoR Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Hm..sa speram ca la anu' dak se mai aleg alte minunii or sa fie mai inspiratiHai ca ar fi culmea sa aleaga in fiecare an Oricum au alegerile sunt destul de bune