Fallout Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 O nouă generaţie de ecrane va înlocui LCD-urile O nouă generaţie de ecrane foarte subţiri, cu un consum redus de energie, îşi face apariţia pe piaţă, crescând durata de viaţă a bateriilor. Cel mai probabil, aceste ecrane vor lua locul, în curând, actualelor ecrane LCD greoaie şi consumatoare de energie, informează Reuters. Noile ecrane, care nu necesită o sursă separată de lumină pentru afişare, sunt superioare rivalelor LCD, care necesită o iluminare puternică pe fundal. Specialiştii sunt totuşi de părere că vor trece ani buni până când ecranele LCD vor fi detronate. Ledurile organice sunt principalele concurente ale LCD-urilor, consumând cu 40% mai puţină energie şi pot reduce până la jumătate grosimea ecranului. Noile tehnologii sunt deja folosite în dispozitive portabile de mici dimensiuni, cum ar fi player-ele de muzică de la Samsung. De asemenea, Sony urmează să vândă televizoare de mici dimensiuni pe bază de leduri organice (OLED-uri). sursa
blade2y Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Si de-abia mi-am luat un PHILIPS de 82 cm..Tui.... :angry1: Nu puteau sa apara acum 3 saptamani?
TyreXel Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 inseamna ca trec direct de la tub la astea :) sunt curios ce pret o sa ai aiba primu model :lol:
Christian Verhulst Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 aapple foloseste deja ecrane cu led in laptopurile lor :).
Valek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 O sa fie probabil mai bine cu noile monitoare.P.S.Eu nu va inteleg de mai copiati stirile de pe iGoogle si le puneti aici numai ca sa va faceti posturi.http://www.google.ro/ig
LeX LuTHoR Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Neah ... ma multumesc cu al meu Samsung LCD de 19'
Rocket Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Neah ... ma multumesc cu al meu Samsung LCD de 19'me too , doar ca al meu ii LG :P
Sabotor78 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 aapple foloseste deja ecrane cu led in laptopurile lor :).Ciudat cum ai ajuns la concluzia asta. Pentru ca la un search pe apple.com dupa OLED nu a gasit nimic. In plus, niciunde nu scrie ca display-ul laptopurilor Apple ar folosi OLED. Stii, de fapt display-ul e un banal LCD, ca si la Dell, HP, Siemens sau altii, nu e nimci deosebit.
Ahilosu Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Si de-abia mi-am luat un PHILIPS de 82 cm..Tui.... :angry1: Nu puteau sa apara acum 3 saptamani?stai tu linistit ca mai trec cel putin 3 ani pana cand o sa fie la noi pe piata si la preturi accesibile.