Fallout Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Alex Găvan: Sunt 40 de grade! Dacă mi-ar fi povestit cineva asta nu aş fi crezut! Alpiniştii români plecaţi acum 23 de zile în Himalaya au trecut cu bine o etapă importantă a expediţiei: după un drum obositor de 9 ore pe gheţari, si-au stabilit tabăra la altitudinea de 5700 de metri. După ce se vor odihni o noapte, pentru Alex Găvan şi Andrei Nan urmează o nouă ascensiune dificilă, spre tabăra pe care şi-o vor fixa la 6400 de metri altitudine. Cel mai mare inamic al temerarilor este vremea - ziua sunt temperaturi de peste 40 de grade iar noaptea mercurul scade sub 0 - şi avalanşele. O relatare prin satelit de la Alex Găvan. "Am ajuns în tabără 1 dupa 9 ore. Am plecat azi noapte pe la 1.30 - 2.00. Sunt în jur de 50 de corturi în tabără. Este un peisaj absolut fantastic. Ne-a luat 9 ore să ajungem aici, mai ales din cauza încărcăturii grele şi din cauza reflexiei soarelui pe zăpadă", relatează Alex Găvan, într-o transmisie telefonică prin satelit. "Ziua, se formează un efect de seră absolut fantastic, este absolut groaznic. Dacă îţi poţi imagina, la 6000 de metri sunt 40 de grade la suprafaţa gheţarului. Mie dacă mi-ar fi povestit cineva asta nu aş fi crezut. În momentul ăsta profităm de prognoza de 5 zile de vreme bună, până se schimbă din nou vremea", mai spune alpinistul. "In principiu, vrem să stabilim tabăra 2 la 6400, poimâine, dacă o să avem forţa necesară. Vrem să dormim aici 2 nopţi, să stabilim tabara 2 iar apoi dacă vom avea forţa, vrem să mergem şi să punem cortul în tabăra 3, la 7000 de metri. Dacă o să reuşim lucrul ăsta, înseamnă că nu ne mai rămâne decât să ne întoarcem în tabăra de bază, să stăm 4-5 zile, să ne odihnim şi apoi să facem atacul final asupra vârfului", povesteşte Alex. sursa
ShoX Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Pai da Vf. Everest e ultimu nivel...reprezinta apogeu pt. fiecare alpinist.Oricum oamenii astia au o vointa de isi risca acolo viata,am vazut un sondaj care arata in felu asta:din 3 pers care escaladeaza everestu 2 se mai intorc...