The Rock Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Va rog, lamuriti-ma cum e cu taxa asta.M-am uitat pe net sa ma informez cat as plati ptr un Renault Laguna, Euro 3, 2002, de 2.2 litri si mai mult m-a derutat ce am gasit. Pe unele site-uri imi calcula ca am de dat vreo 2800 euro, pe altele doar 1200 euro.Voi ce parere aveti? Cam cat m-ar costa?Ms anticipat.
Christian Verhulst Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 2800 te costahttp://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto.html
napstar77 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 la masini cu standard euro 4 e in jur de 100 de euro taxa :)
The Rock Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 2800 te costahttp://www.mfinante.ro/calculator_taxe/taxa_auto.htmlPe site-ul asta am intrat si eu si mi-am calculat taxa si exact asa mi-a iesit, dar pe alte site-uri am gasit ptr masini euro 3, intre 1,6 si 3 litri, vechime 4-5 ani, o taxa de vreo 1200 euro, si acum nu stiu ce sa cred.Uite AICI imi zice de 1200 euro.
Christian Verhulst Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 primul e site-ul oficial, ala iti zice exact cat costa. napstar, vorbesti prostii!
knoxuletz Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 bun topic ... si eu sunt foarte derutat privind legile si taxele de prima inmatriculare ... daca stie cineva sigur cum se procedeaza si are si nervi ... sa imi explice ! multumesc anticipat :tiphat:
THuG-Radu Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 bun topic ... si eu sunt foarte derutat privind legile si taxele de prima inmatriculare ... daca stie cineva sigur cum se procedeaza si are si nervi ... sa imi explice ! multumesc anticipat :tiphat:Pai nu e greu ! :DMergi dincolo, cumperi masina, o aduci in tzara si mergi la inmatriculari. Mergi sa platesti TAXA DE INMATRICULARE, nu PRIMA TAXA de inmatriculare ci TAXA de inmatriculare si o rogi pe cea/cel de acolo sa iti explice de ce acte ai nevoie. O sa iti zica sa mergi la CEC sa platesti o taxa de 30 lei, la primarie sa platesti inca o taxa de aprox 30 lei, difera de la masina la masina, mergi la RAR sa iti faci autentificarea si verificarea (ITP`ul in caz ca a expirat), iti faci o asigurare obligatorie, mergi la un birou de copiat acte unde o sa iti zica : lasa actele aici si revino in 20-30 de minute, intre timp ti le face pe toate.Dupa ce is gata actele si toate taxele platite, mergi cu actele respective si cu numerele actuale ale masinii (cele din tzara de unde ai luat`o) la inmatriculari, stai la rand, cand vine randu tau, intri inauntru. In caz ca ai uitat vreun act sau ceva, iti zice ala ce si cum lipseste si revi. Daca nu, lasi numerele vechi si actele acolo, platesti numerele noi (random sau numere preferentiale, eu mi`am luat numere prefentiale si am platit 85 lei, pt. numere random e 55 de lei parca), revi in 2 ore si ti`s gata actele si numerele noi, dupa care poti circula linistit. :)
B|adeTrinity Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 la masini cu standard euro 4 e in jur de 100 de euro taxa :) :blink: cine a zis asta ?masina adusa din Germania, an fabricatie 2003, Euro 4 , 1.9 TDI taxa a fost de 986 de euro ... cum zici tu ca e 100 de euro ? probabil ai uitat un 0 :D
knoxuletz Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Pai nu e greu ! :DMergi dincolo, cumperi masina, o aduci in tzara si mergi la inmatriculari. Mergi sa platesti TAXA DE INMATRICULARE, nu PRIMA TAXA de inmatriculare ci TAXA de inmatriculare si o rogi pe cea/cel de acolo sa iti explice de ce acte ai nevoie. O sa iti zica sa mergi la CEC sa platesti o taxa de 30 lei, la primarie sa platesti inca o taxa de aprox 30 lei, difera de la masina la masina, mergi la RAR sa iti faci autentificarea si verificarea (ITP`ul in caz ca a expirat), iti faci o asigurare obligatorie, mergi la un birou de copiat acte unde o sa iti zica : lasa actele aici si revino in 20-30 de minute, intre timp ti le face pe toate.Dupa ce is gata actele si toate taxele platite, mergi cu actele respective si cu numerele actuale ale masinii (cele din tzara de unde ai luat`o) la inmatriculari, stai la rand, cand vine randu tau, intri inauntru. In caz ca ai uitat vreun act sau ceva, iti zice ala ce si cum lipseste si revi. Daca nu, lasi numerele vechi si actele acolo, platesti numerele noi (random sau numere preferentiale, eu mi`am luat numere prefentiale si am platit 85 lei, pt. numere random e 55 de lei parca), revi in 2 ore si ti`s gata actele si numerele noi, dupa care poti circula linistit. :)Meerci :wub:
knoxuletz Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Meerci :wub:L.E. Indiferent din ce an e masina respectiva, sau e e in fuctie de euro 2, 3, 4? :blink:
lamez0r Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Taxa de inmatriculare variaza in functie de tipul vehiculului, capacitatea cilindrica, emisia de noxe(euro 2,3,4) si anul fabricatiei. Fiecare are o importanta in suma platita.
IceMan Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 E mai mult în funcție de acel EURO... și de capacitatea cilindrică. Astea contează cel mai mult.
knoxuletz Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 E mai mult în funcție de acel EURO... și de capacitatea cilindrică. Astea contează cel mai mult.Ahamz ... am inteles, stiam ca e importanta chestia cu Euro 3 si cu CMC dar nu stiam in ce masura conteaza euro 3-4 si in ce masura conteaza masina sa fie de dupa anul 2000 + euro 3 ... credeam ca doar asa se poate aduce, de dupa 2000 si cu euro .. :P P.S. 10x IceMan and lamez0r ! :D Mai am inca 1 intrebare, daca imi aduc masina de dincolo , trebuie sa platesc vama sau cum se procedeaza .. .? :dontknow:
lamez0r Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 nu se mai plateste nimic, deoarece nu mai exista vama;) platesti masina si taxa de inmatriculare plus alte cheltuieli ce le mai ai prin romania verificari, taxa de drum, etc...
Ahilosu Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 nu se mai plateste nimic, deoarece nu mai exista vama;) platesti masina si taxa de inmatriculare plus alte cheltuieli ce le mai ai prin romania verificari, taxa de drum, etc...cu exceptia statelor care nu sunt in Uniunea Europeana. Taxele de "aducere" in tara a unei masini din SUA sau alta tara de prin Asia ar putea sa-ti duca pretul masinii cu 1/4 mai mult.
knoxuletz Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Huh ce bine ... mi`a cazut o piatra de pe inima ma speriasem ca trebuie sa platesc masina + vama + taxa de prima inmatriculare + taxele necesare de care pomenea radu mai sus ... ufff ... e de bine atunci :D Daca mai am ceva intrebari ... am sa le postez ca se pare ca va pricepeti :D multumesc ! :tiphat:
Lancelot Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 luati masina din Germania :) de preferat ofertele conform carora vi se ianpoiaza TVA-ul odata cu sosirea masinii in tara :) cat despre taxa de prima inmatriculare....mai bine lasau vama ptr ca ieseau mai ieftine masinile
napstar77 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 dont trust lancelot :) nu mai primiti nici un TVA ca doar suntem in UE referitor la euro4, ce vroiam sa zic .. taxa e de la 100 de euro in sus :) si cu vama iar nu-i valabil ... poi pentru un VW Sharan am platit anu trecut 7200 RON, acuma ar fi costat cam un sfert :D
lamez0r Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 ce zice lancelot este perfect adevarat. primesti tva-ul inapoi daca iei masina pe firma. Daca o iei ca si persoana fizica nu se mai da inapoi nici un tva.
Maximus- Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 luati masina din Germania :) de preferat ofertele conform carora vi se ianpoiaza TVA-ul odata cu sosirea masinii in tara :) cat despre taxa de prima inmatriculare....mai bine lasau vama ptr ca ieseau mai ieftine masinile un prieten si-a luat acum 2 luni un seria 3 din germania.. in jur de 500 euro parca a dat la vama.. oricum sub 1000 sigur.. so ..daca aveti posibilitatea.. luati-va masini de afara
Fallout Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 vedeti la mine pe blog, ca am inofrmatii despre inmatriculari, permise, taxa speciala poate va ajuta cu ceva!drive safe!
The Rock Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 Deci sa inteleg ca ptr modelul de care ziceam eu cand am deschis topicul in niciun caz nu platesc fabuloasa suma de 2800 euro. Ma si speriasem ca dau vreo 40 % din pretul masinii...
lamez0r Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 nu...pentru masina ta ai de platit 2800 euro. Asta fiind numai taxa de prima inmatriculare.
IceMan Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 De banii ăia pe care îi plătești pt taxa de înmatriculare, mai bine îți iei un Passat Euro 4 de prin 2002-2003 cu motor de 1.9 - 2.0