Jump to content
Lex-Enkei

Vaduva neagra invadeaza plajele

Recommended Posts

Peste 200 de exemplare de păianjeni identificaţi de biologi ca fiind văduva neagră au fost găsite în două zile pe plaja dintre Agigea şi Eforie de o echipă de specialişti aflaţi în practică în zonă. Deşi plaja unde au fost descoperiţi păianjenii este una neamenajată, cu vegetaţie, localnicii vin frecvent aici să se bucure de soare. Văduva neagră face parte dintr-o specie de păianjeni de deşert şi este periculoasă în special pentru cardiaci, copii şi persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Fenomenul a fost sesizat specialiştilor de mediu, mai ales că există pericolul să se găsească şi pe alte plaje mai des vizitate de turişti. Până în prezent nici o persoană nu a fost muşcată de temutele insecte. Reprezentanţii autorităţilor constănţene nu ştiau nimic, vineri, despre această posibilă invazie de păianjeni periculoşi.

Văduva neagră se numără printre cele peste 3.500 de specii de păianjeni din ţara noastră iar veninul ei este de două ori mai puternic decat al unui şarpe veninos. Primul ajutor în caz de muşcătură constă în aplicarea unui garou deasupra rănii, doar dacă aceasta se găseşte la nivelul membrelor. De asemenea trebuie să mergeţi de urgenţă la cel mai apropiat spital.

Link to comment

Văduva neagră face parte dintr-o specie de păianjeni de deşert şi este periculoasă în special pentru cardiaci

Mi se pare cam ciudat ca se gaseshte acest specimen in romania ...cred ca are legatura cu incalzirea globara ==> schimbari de temperatura deci paianjenul se gaseshte si la noi acu.

Link to comment

Dap, din cauza incalzirii globale. Daca o tinem tot asa in curand cine stie ce animale noi o sa mai avem, crotali.. anaconda.. scorpioni.

Oricum, daca mai se incalzeste putin, putem sa ne apucam sa plantam bananieri, pentru ca Romania si-asa este considerata de multi republica bananiera.

Link to comment

ce sa se mai incalzeask mane k la craiova e un frig si bate un vant de 2 saptamani incoa si ma rog sa fie iar 40 de grade sa mai stau si eu seara afara k dupa 10 juma daca nu te imbraci cu cel putin o bluza ingheti ... au fost atunci cateva zile foarte calde si acu gata incalzire luam foc :| god acu 3 seri au fost 14 grade afara din cate am inteles io si batea un vand :-<

Link to comment

parca si anul trecut au fost cateva cazuri grave cu paienjenii de pe litoral dar nu cred ca era vaduva neagra. orice ar fi, imi provoaca sila la vedere.

Tot vaduva neagra a fost si anu' trecut. Eu unu asa tin minte(dadea pe la ProTV) , dar cu siguranta nu 200 :-O

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...