B|adeTrinity Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 deci 1. un program care sa transforme scrisul dintr-o poza scanata sa-l pot copia in word :D (aici nu cred ca exista asa ceva :) )2. era un program in care x vorbea ceva si programul ala scria pe calculator :D (asta am vazut, deci exista :D )
The Fan Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Exista si program care sa converteasca textele scanate in fisier word. Se numesre Recognita sau ceva de genul asta. Stiu ca am vazut odata articol despre asa ceva intr-o revista de IT. Vezi pe gugal.
Angel of Darkness Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Primul nu cred sa existe. Fisierele scanate sunt ca niste poze, deci acel scris face parte din imagine, iar computer-ul nu il poate recunoaste su forma de caractere . @The Fan, daca e dintr-o revista IT e clar. Astea prezinta diferite produse care vor aparea candva, sau se lucreaza la ele.Al doilea stiu ca se poate face cu M$ Office...
The Fan Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Mane... era prezentat programu intr-o revista de IT ACU 3-4 ANI.Si da.. exista...d-aia ii si zice "Recognita" pentru ca ia bitmapul si incearca sa recunoasca literele pe baza unor tipare..Nu ma mai contrazice pls... stiu ce zic ;)
B|adeTrinity Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 The Fan are dreptate, programul exista insa nu el gasesc nicaieri :( explicati-mi pls cum se poate la 2 cu office ? :D
Ahilosu Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 nu stiu cum se numeste exact, dar la scannerul meu cand vreau sa "citeasca" textul de pe o imagine, ii selectez scanarea OCR. vezi poate te ajuta asa ceva..
The Fan Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 @Ahilosu: Probabil scannerul tau suporta nativ functia de OCR (Optical Character Recognition). Nu cred ca toate scannerele au asa ceva.Poftim linkul de la review-ul programului respectiv.. http://www.chip.ro/revista/august_2001/65/..._milimetru/8593 se numeste Recognita Plus 5.0.Daca nu il gasesti pe asta cauta Readiris, e cel mai usor de gasit pe DC. Da si tu un search pe DC sau pe net.
never Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 am un program (venit odata cu multifunctionala, acum 3 ani) numit ABBY FineReader 5 Sprinter, el se ocupa de recunoasterea textului dintr-un fisier scanat... presupun ca versiunile mai noi pot face acest lucru si in cazul jpg-urilor.