IceMan Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Companiile energetice au devenit tot mai preocupate de eficienta energetica si prognozeaza ca ponderea in consum a energiei obtinute din surse eoliene si nucleare va creste in urmatorii cinci ani, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers (PwC) realizat cu 114 de companii din 44 de tari. Numarul companiilor din sectorul energetic care considera ca energia nucleara si cea eoliana vor ocupa un loc tot mai important in asigurarea consumului mondial a crescut in 2007, intr-un interval de doar 12 luni, la 48%, respectiv 45%, fata de 17% si, respectiv, 19%, anul trecut. Raportul avertizeaza insa ca, in realitate, acest progres ar putea fi limitat in absenta unui cadru de reglementare a pietei eficient si consecvent la nivel global. Totodata, studiul arata ca, in ultimul an, firmele din industria energetica au apreciat ca progresul tehnologic poate influenta pozitiv cresterea eficientei energetice. sursa
LeX LuTHoR Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Hmm ... energia eoliana este fff. buna si nu polueaza cu absolut nimic mediul incajurator, pe cand centralele nucleare polueaza mediul inconjurator enorm de mult prin deseurile aruncate in mari etc. plus ca sunt si periculoase ... doavada = centrala de la Cernobal ... si acum se mai simt radiatiile in acea zona ... Personal, sunt impotriva energiei nucleare ...
udvaritibor92 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Energia eoliana...super dar cea nucleara mai putin... dar totusi nu as vrea sa locuiesc undeva aproape de un ventilator de ala ca se zice ca face un zgomot surzitor
vektor Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Energia eoliana...super dar cea nucleara mai putin... dar totusi nu as vrea sa locuiesc undeva aproape de un ventilator de ala ca se zice ca face un zgomot surzitor eu am stat in austria langa "un ventilator" si nu scotea decat un bazait foarte usorsi energia nucleara ... crenobalul a fost un accident . daca rusii nu ar fi sot asa de plini de ei si nu se grabeau cernobalul era azi poate cea mai mare centrala nucleara din lume . si din cate stiu centralele nucleara nu elimina foarte mult deseu radioactiv pe an..nu este o sursa la fel de sigura ca si hidrocentralele si termocentralele dar daca sunt folosite cu atentie centralele atomice polueaza multe mai putin decat celelalte
Beethoven Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 eu am stat in austria langa "un ventilator" si nu scotea decat un bazait foarte usorsi energia nucleara ... crenobalul a fost un accident . daca rusii nu ar fi sot asa de plini de ei si nu se grabeau cernobalul era azi poate cea mai mare centrala nucleara din lume . si din cate stiu centralele nucleara nu elimina foarte mult deseu radioactiv pe an..nu este o sursa la fel de sigura ca si hidrocentralele si termocentralele dar daca sunt folosite cu atentie centralele atomice polueaza multe mai putin decat celelalteCentralele nucleare furnizeaza energie "curata", DAR o explozie are efecte catastrofale, care poate afecta mai multe tari. Din pacate riscul (chiar daca este foarte mic) exista in permanenta.In cazul celei eoliene, singurul risc asupra vietii umane e prabusirea generatorului impreuna cu cel care face intretinerea :P.
[Creator] Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 E foarte buna energia eoliana...cat despre zgomot nu face mai deloc.
liquidz Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 ar fi o solutie enegria eoliana ... sa fim si noi smecheri precum alte tari care folosesc energia eoliana ;)
Fallout Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 o eoliana din aia mare poate tine un sat de marime medie am inteles. ceea ce e f bine. pacat ca legislatia noasta nu ma lasa sa-mi pun o elice in curte :P
The Fan Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Si eu am auzit ca eolienele fac un zgomot insuportabil. Probabil cele silentioase produc si mai putin curent.Stiinta a progresat mult din 1986(Cernobal), si sunt de parere ca in momentul de fata se cunosc destule pentru a face energia nucleara mult mai sigura.
udvaritibor92 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 eu am stat in austria langa "un ventilator" si nu scotea decat un bazait foarte usorsi energia nucleara ... crenobalul a fost un accident . daca rusii nu ar fi sot asa de plini de ei si nu se grabeau cernobalul era azi poate cea mai mare centrala nucleara din lume . si din cate stiu centralele nucleara nu elimina foarte mult deseu radioactiv pe an..nu este o sursa la fel de sigura ca si hidrocentralele si termocentralele dar daca sunt folosite cu atentie centralele atomice polueaza multe mai putin decat celelalteDa intradevar nu fac mult deseu, da se aduna si pe urma unde ajungem , le ascundem in pamant ca americanii de la Area 51 sau sub plaja sa moara oamenii de cancer, chestia e ca nu avem unde sa o punem.