balena Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Eu am un Aprilia Guliver de 49 cm , nu are pedale , e chiar mare , dar in talonului lui scrie ca este ciclomotor ... Vreau sa intreb ca daca am numere si el este clcilomotor imi trebuie carnet A1 neaparat sau o adeverinta pt moped de la o scoala de conducere este de ajuns . Va rog ma intereseaza ce scrie in lege . Astept parerile voastre .
Zym3r Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 sub 50 cmc nu iti trebuie permis, asa si eu am, doar ca e scuter, tot de 49
balena Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 man si a meu e scuter ... e chiar mare e in toata regula ... uitate la poze cu modelul dar nu stiu de ce in talon scrie ciclomotor ... e din italia scuterul
Ghiba Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 poti sa stai linistit, nu-ti trebuie absolut nimic pt el atata timp cat nu depaseste 50 la cilindrie....
iGARFiELD Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 sub 50 nu itzi trebuia carnet doar casca si ore de legislatzie da potzi si fara daca vrei amenda
Fane Spoitoru Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 nu te intreaba nimeni de cate ore de legislatie ai facut pt el iti tre sa ai decat acte la el nu iti tre permis si casca daca e politaiu al draq, da daca vb frumos cu el cand te opreste si ii explici k e prea cald si te sufoci cu casca o sa fie intelegator iti zic eu ;) si o sa iti dea maxim un avertisment p.s e inamatriculat ? adik ai numere la el ?
energy Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 mda, inca un pericol public...OT:ciclomotor - vehiculul cu doua sau trei roti, care este prevazut cu un motor cu ardere interna, avand ocapacitate cilindrica de cel mult 50 cm3, care pastreaza caracteristicile generale ale bicicletei, putand fi pus In miscare si cu ajutorul pedalelor, si a carui viteza de deplasare, prin constructie, nu depaseste 50 km/h;moped - vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW;citeste ce scrie aici ca le-am extras din lege si stabileste ce conduci! moped sau ciclomotor?tre sa te incadrezi in conditiile astea ca sa nu iti trebuiasca permis.SUBCATEGORIA A1: motocicleta cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere care nu depaseste 11 kW.Sfatul meu: Baga-ti mintile in cap!