IceMan Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Conducatorii auto vor avea dreptul sa foloseasca in continuare detectoarele radar, modificarile operate prin Ordonanta de Guvern asupra Codului Rutier nefacand referire la normele legale care permit soferilor sa utilizeze astfel de aparate. Legislatia in vigoare prevede ca soferii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi si mijloace proprii de detectare a acestor dispozitive. Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OU 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice nu intervine asupra acestei reglementari. In virtutea aceluiasi act normativ, soferii care raman fara permis dar nu au savarsit accidente grave nu vor mai sustine examen pentru redobandirea dreptului de a circula. sursa
LeX LuTHoR Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Foarte frumos din partea Guvernului ... mai putine amenzi, mai multi soferi fericiti :)
IceMan Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Nu neaparat, eu stiu ca sunt destul de proaste acele aparate... detecteaza radarul mult prea aproape de el ca sa poti incetini la viteza legala. Deci e inutil, parerea mea. Cred ca de asta le-au si permis.
Ahilosu Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 legal sau nu, oricum foarte multi soferi le aveau numai ca nu se mai chinuie sa le ascunda. gresita legea totusi pentru ca parca ar merge cu mai multa frica daca nu ar sti ce-i asteapta.
Fallout Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 deocamdata nu mai am masina, dar cand imi iau alta cu siguranta imi iau si detector din asta. macar asa sa-l testez sa vad cum merge treaba. e ok ca nu tre sa-l ascund, mi-l pun pe bord la vedere n-are ce-mi face!
Beethoven Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Nu neaparat, eu stiu ca sunt destul de proaste acele aparate... detecteaza radarul mult prea aproape de el ca sa poti incetini la viteza legala. Deci e inutil, parerea mea. Cred ca de asta le-au si permis.Depinde de model :PEu m-am folosit cu succes de ele. Partea interesanta e ca intercepteaza si multe alte tipuri de semnale, ceea ce te face sa franezi mult mai des decat ar fi cazul. :D Altfel spus, contribuie la securizarea traficului prin creare de alarme false. :P
Ahilosu Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Depinde de model :PEu m-am folosit cu succes de ele. Partea interesanta e ca intercepteaza si multe alte tipuri de semnale, ceea ce te face sa franezi mult mai des decat ar fi cazul. :D Altfel spus, contribuie la securizarea traficului prin creare de alarme false. :Pdin nou, depinde de model :Dstiu ca multe detectoare aveau reactii dubioase cand masina trecea pe langa cladiri care aveau use glisante, cu senzor. asta se intampla mai ales pe langa benzinarii. cand am fost cu o masina carea avea un detector ceva mai slab, atunci cand incepea sa "bazaie" ne uitam mai intai dupa benzinarii, abia dupa aceea dupa politisti.
Beethoven Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 din nou, depinde de model :D stiu ca multe detectoare aveau reactii dubioase cand masina trecea pe langa cladiri care aveau use glisante, cu senzor. asta se intampla mai ales pe langa benzinarii. cand am fost cu o masina carea avea un detector ceva mai slab, atunci cand incepea sa "bazaie" ne uitam mai intai dupa benzinarii, abia dupa aceea dupa politisti. Absolut :D. Nu stiam ca sunt usile de vina, dar benzinariile erau in mod cert o sursa de semnal eronata. Chestie cu atat mai neplacuta cu cat uneori masina radarului statea in benzinarie Mai erau si turnurile de comunicatii si unele unitati militare.