IceMan Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nu numai animalele si oamenii sunt afectati de poluare si de incalzirea climei la nivel global. Plantele si insectele si-au modificat comportamentul pentru a se putea adapta. Mai grav este ca multe dintre acestea ar putea disparea intr-un viitor apropiat, iar altele se vor inmulti peste masura. Din pacate, din ultima categorie fac parte buruienile si alte plante fara flori. Specialistii atrag atentia ca semnele poluarii se vad deja in marile parcuri din orase, iar plantele au numai de suferit, putand chiar sa dispara. 'Dupa ce depasesc capacitatea de rezistenta la conditiile de mediu, fie ca vorbim de poluare, fie ca vorbim de incalzirea globala, plantele reactioneaza prin simptome vizibile. Spre exemplu, apar pete pe frunze, isi schimba perioada de inflorire si fructificare, ajungand pana la reducerea numarului lor', spune Marilena Onete, cercetator stiintific la Institutul de Biologie. O constanta a anumitor plante este aceea a ciclului de viata, care s-a prelungit. Astfel, in loc sa traiasca un an, unele plante si-au schimbat ciclul de viata in bianual, adica traiesc doi ani. Flora din Romania se salbaticeste Cel mai bine par a se fi adaptat buruienile. 'In unele zone, speciile plantate de om sunt inlocuite de vegetatia nativa. Vedem mai des papadia, rostopasca, fragul, papura sau coada soricelului. Totodata, cel mai bine se adapteaza buruienile, ciulinii, scaiul sau urzica, brusturele. Acestea sunt plante care se dezvolta in conditiile de existenta ale omului. In parcuri s-a inmultit cel mai mult troscotul', mai spune ea. Plante care se vor inmulti peste masura Ciuline Coada soricelului Lemn cainesc Mesteacan Papura Urzica Insecte care se vor inmulti peste masura Atica Buburuza Calosoma Omida PAREREA specialistului Unele insecte au fost nevoite sa se aclimatizeze in orase pentru a nu disparea cu totul. 'Unele dintre ele vor disparea. Spre exemplu carabidele (n.r. - insecte bune pentru gradina). Disparand, nu mai exista control asupra altor insecte, cum ar fi omizile, pe care acestea le consuma. Omizile ataca arborii si astfel apare un dezechilibru', ne-a declarat Marilena Onete. Caldura mare, precum si poluarea au dus la dezvoltarea in numar mare in special a insectelor daunatoare. sursa
LeX LuTHoR Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Huh :( Nasol de tot ... pacat ca omul din ziua de azi ignora orice numai pt. a face bani ... industria se mareste ... apar mai multe fabrici si uzine deci poluarea e in crestere ... incalzirea globala ... este posibil sa fie din cauza starului care se subtiaza pe zi ce trece din cauza poluarii excesive.Cine stie unde o sa ajungem asa ...
Ahilosu Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 hell no. de departe cel mai nasol efect negati al incalzirii globale. nu suport de nicio culoare taratoarele, cu atat mai mult omizile. buburuzele-s simpatice, nu ma deranjeaza prin preajma, asa cum nu ar face-o nici urzicile.
Fallout Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 O sa se ajunga ca in romanele lui Asimov de acu' 30-40 ani, o sa avem ferme de enzime si substante aromatice, carne artificiala, s.a. Ne ducem pe apa Sambetei!
Sephiroth Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Invazia insectelor... nu prea suport nici eu taratoarele , omizile sunt chiar enervante cand sunt in numar mare :surprised:
Christian Verhulst Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 in romania e seceta. in africa ninge. in olanda e sezon de toamna, cu toate ca vara trecuta am avut 30 de grade... s-a dus clima :D!
[Creator] Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Pai probabil peste vreo 5 ani o sa incepem sa mancam omizi ca altceva nu o sa mai prea avem.
Christian Verhulst Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 traim in 2007. s-au inventat pesticidele... nu vine sfarsitul lumii din cauza omizilor, n-aveti frica :).