Beethoven Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Apropo de Erich Maria Remarque, cititi si "Nimic nou pe frontul de vest". Trebuie s-o recitesc si eu, dupa ce termin cu Hobsbawm.Merita."The Three Brothers" este de fapt "Drei Kameraden" - camarazi, nu frati :D. Sincer, nu mi s-a parut nici o parte plictisitoare. Chestie de gust.Apropo de "operele" lui Sven Hassel, sunt OK, atata timp cat nu le considerati sursa documentara :P. Nu de alta, dar sunt pline de informatii eronate, ba chiar aberatii. Din punct de vedere documentar, nu au nici o valoare.
blk Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Atlantida de PlatonProbabil te referi la Republica.. Platon nu a scris nimic intitulat Atlantida ci doar a vorbit despre acest mit in dialogurile sale.
Lancelot Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Probabil te referi la Republica.. Platon nu a scris nimic intitulat Atlantida ci doar a vorbit despre acest mit in dialogurile sale.aprob....bine ca avea el o mcia fizatie cu Atlantida e partea a 2-a :)Hmm ..o carte..Garcia Marquez- A trai pentru a-ti povesti viata...destul de dificl totusi de dus la capat :)
Thora! Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 John Perkins - "Confesiunile unui asasin economic".Chiar daca in mare doar mi s-au confirmat unele lucruri, cartea este deosebita, prin simplul fapt ca se intampla extrem de rar ca persoane implicate in operatiuni de amploare sa "vorbeasca".
Beethoven Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Alba ca Zapada si cei spate pitici - - lectura de seara pentru junior :D
4 Real Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Asa, asa... invata-l de mic sa-i placa si cartile, nu doar Counter-ul :right: .
never Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 My all time favorite: Edificiul nebuniei absolute - S. Lem (ps: iti trebuie multa rabdare ca sa o termini)a si desigur sa nu uitam: Solaris
udvaritibor92 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 David DeAngelo -Double your dating :right: M-a ajutat ff mult cartea asta
udvaritibor92 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 David DeAngelo -Double your dating :right: M-a ajutat ff mult cartea asta
4 Real Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 David DeAngelo -Double your dating :right: M-a ajutat ff mult cartea astaEu v-as recomanda sa evitati cartile de acest gen sau sa le cititi cu o anumita rezerva. DeAngelo, BadBoy, Mistery, Swinggcat, Ross Jeffries etc. au un mare avantaj: descriu un tip de om si o comportate care ii reprezinta. De dorit e sa retii ideile esentiale, nu sa incerci sa imiti tot ce citesti. Sau, si mai rau, sa te transformi in ce citesti.Ca exemplu, Mistery si-a dezvoltat stilul in mai multi ani (devenind, din baiatul de care fugeau toate fetele, unul dintre cei mai respectati PUA). Unii incearca sa ajunga ca el intr-o luna. Rezultatul: dezastruos. Si as mai putea da multe exemple, dar cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun.
The Connection Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Hmmm...Scoala de Vrajitorie -Rose SabinMagie - Angie SageCartea Timpului- Guillaume Prevost ( with an E with an emote on Prevost )Artur si minimosii , Artur si cetate interzisa , artur si razbunarea lui maltazar - Luc BessonCiresariiSi multe alte carti . But i'm way to lazy :)
udvaritibor92 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Eu v-as recomanda sa evitati cartile de acest gen sau sa le cititi cu o anumita rezerva. DeAngelo, BadBoy, Mistery, Swinggcat, Ross Jeffries etc. au un mare avantaj: descriu un tip de om si o comportate care ii reprezinta. De dorit e sa retii ideile esentiale, nu sa incerci sa imiti tot ce citesti. Sau, si mai rau, sa te transformi in ce citesti.Ca exemplu, Mistery si-a dezvoltat stilul in mai multi ani (devenind, din baiatul de care fugeau toate fetele, unul dintre cei mai respectati PUA). Unii incearca sa ajunga ca el intr-o luna. Rezultatul: dezastruos. Si as mai putea da multe exemple, dar cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun.Intradevar nu trebuie sa se transforme intr-o obsesie, dar personal cred ca-i o abordare interesanta, sunt niste idei/concepete/(mai putin)techini exacte utile. Dar te rog sa spui de ce ,,sa nu te transformi in ce citesti'', n-am inteles unde vrei sa ajung cu partea asta. Personal eu nu folosesc tehnicile astea ff mult, eu am citit asa de curiozitate, dar era un pasaj unde scria cea de genul sa incerc sa-ti rezolvi problemele care le poti rezolva (ex. greutatea in plus, dintii etc si sa nu te mai plangi de ele) -pasajul acela m-a inspirat ff mult, si de atunci am ajuns sa slabesc aproape 20 de kile in 6 luni...
Odyzzeus Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Din nefericire, in ultima vreme nu prea am avut timp de lecturi. Cu toate astea, recent, am reusit sa citesc/recitesc Leonid Andreev - Jurnalul Satanei; M.V. Llosa - Sarbatoarea tapului; S. King - Culoarul mortii G. Marquez - Cronica unei morti anuntate. Carti relativ usoare, minte prea obosita pentru ceva mai dificil :P Sau, desi suna "boring", carti de specialitate, "Jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene" & I. Deleanu - Fictiunile juridice (o bijuterie de carte, pentru cei care au ceva cunostinte juridice :P
4 Real Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Dar te rog sa spui de ce ,,sa nu te transformi in ce citesti'', n-am inteles unde vrei sa ajung cu partea asta. Faptul ca tu nu ai dezvoltat o obsesie pentru ce ai citit (si te felicit) nu inseamna ca nu exista oameni care sa faca asta. Problema este ca nu te poti transforma in totalitate in DeAngelo. Sfaturile lui sunt destul de bune, dar nu trebuie supraestimate. Si, cand incerci sa-ti insusesti modul lui de a gandi, faci o mare greseala, pentru ca acesta este o consecinta a experientei sale de viata. Fara o baza solida, atitudinea de tip DeAngelo o sa-ti dauneze, mai devreme sau mai tarziu, pentru ca te vei da de gol ca doar incerci sa imiti. Dar, repet, n-am spus ca ar fi cazul tau :) .Cat despre sfaturile acelea, ar putea ajuta multi oameni, daca ar fi intelese in esenta (cea mai buna cale pentru a scapa de o problema este sa o rezolvi).
Tybork Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 Ce pareri aveti despre Dan Brown? Eu acum am inceput sa citest Codul lui Da Vinci, dar Ingeri si Demoni mi-a placut mai mult. Pot sa zic, ca in ultimul timp este singurul scriitor care ma captiveaza prin felul cum priveste lucrurile
ShadyMonto Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Vad ca multi au recomandat carti de la autori straini (exceptie face blk) . Hai sa dau si eu vreo cateva nume de pe meleagurile noastre : I.Slavici : Moara cu Noroc !(defapt aproape tot ce gasiti de el)M.Eminescu : Luceafaru' , Scrisoarea IIar acum in vacanta vrea sa citesc o carte ridicata in slavi de cativa apropiati : M.Eliade - Maitreyi .
Fallout Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 ai grija sa nu faci ca ala care s-a aruncat de la balcon ca citise Maitreyi apoi s-a indragostit de profa' luiOT: "Piatra filosofala" de Marguerite Yourcenar
qwertyz0r Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Se poate gasi cartea asta in romania?http://www.amazon.com/Clancys-Splinter-Cel...1817561-6400149
4 Real Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 La fel si "Stapanul Inelelor" si "Silmarillion". Dar e mai bine sa citesti carti din care sa si inveti/ afli ceva nou.
Ghiba Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Nu prea stiu unde sa postez asa ca am s-o fac aici ....Caut de ceva vreme cartea "Legend Of Sparda" mi-a povestit un prieten putin din ea si chiar as vrea s-o citesc, are cineva idee de cine este scrisa sau unde as putea s-o gasesc ? :> Pretty pls
Tybork Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Nu prea stiu unde sa postez asa ca am s-o fac aici ....Caut de ceva vreme cartea "Legend Of Sparda" mi-a povestit un prieten putin din ea si chiar as vrea s-o citesc, are cineva idee de cine este scrisa sau unde as putea s-o gasesc ? :> Pretty plsNu stiu exact la ce carte te referi...Exista o carte pe numele "The 300 Spartans" scris de Frank Miller, dar nu stiu daca e vorba de aceasta carte. Daca prietenul tau ti-a povestit ceva despre acea carte, de ce nu-l intrebi pe el cine a scris cartea :) ?
Ghiba Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 mda.... buna idee dar vroiam un raspuns in seara asta, ca vroiam noaptea asta s-o fac alba, dar n-am gasit nimic nici pe google :(