Jump to content
Guest Bogdan

Noul noul noul noul noul...cod rutier

Recommended Posts

Guest Bogdan
Posted

Codul Rutier a fost modificat, iar schimbarile au fost aprobate, joi, de catre Guvern. Cea mai importanta modificare fiind renuntarea la reexaminarea conducatorului auto cu permisul suspendat, fiind supusi acestui examen numai cei care au produs un accident de circulatie grav prin conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau prin nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, dupa cum a declarat ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.

Totodata, potrivit ministrului David, nepromovarea testului sau neprezentarea conducatorului de autovehicul la testare conduce la prelungirea suspendarii pentru o singura perioada de 30 de zile, urmand ca la expirarea acesteia titularul sa redobandeasca dreptul de a conduce.

O alta modificare priveste reconsiderarea procedurilor aplicabile titularului permisului de conducere, in situatia in care acesta formuleaza plangere impotriva procesului-verbal de constatare.

Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se va depune la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta, iar in baza dovezii inregistrarii acestei plangeri in termenul legal de 15 zile, prezentata unitatii de politie, permisul de conducere retinut va fi restituit titularului.

Modificarea Codului Rutier va permite si cresterea limitei de viteza pentru caile de circulatie din afara localitatilor pentru autovehiculele din categoriile secundare A1, C1 si B1, la 90 km/h pe autostrada, 80 km/h pe drumurile nationale europene si 70 km/h pe alte tipuri de drumuri, fiind crescuta la 45 km/h si limita de viteza pentru tractoare.

Sursa:ziare.com

de 2 ori intr-an an...frumos. Bine ca nu m-am apucat de invatat inca pentru examen. :D Scoaterea reexaminari in cazul accidentelor usoare mi se pare o treaba buna de tot...la aglomeratia din orase poti atinge foarte usor pe altii...deci e un lucru bun...parerea mea.

Posted

E aiurea....l-au schimbat pe asta pt ca ar fi fost prea "dur" ,insa mie mi se parea chiar potrivit.Daca ai gresit sa platesti pt fapta ta, insa se pare ca la noi conceptia tot pe loc ramane.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...