Jump to content
Fallout

Batem la violenţă elevii din 36 de ţări

Recommended Posts

IPB Image

Batem la violenţă elevii din 36 de ţări

Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe tema violenţei în şcoală plasează România pe primul loc, într-un clasament cu 37 de state. Studiul ia în cpnsiderare numărul de elevi şi profesori care se plâng de siguranţa lor, în timpul orelor.

Rezultatele studiului, preluate de publicaţia "Le Petit Journal", arată că jumătate dintre elevii şi cadrele didactice din România au astfel de plângeri. Potrivit aceluiaşi studiu, şapte tineri din zece merg zilnic la şcoală cu teama de a nu fi agresaţi.

România este urmată pe listă de Kuweit, Iran, Columbia şi Ungaria. Cea mai mică rată a violenţei în şcoli se înregistrează în Olanda.

sursa

Link to comment

Mda....asa era si la mine la liceu...park iti era frica sa mergi la scoala de teama sa nu iti iei bataie....mai ales k era liceul intr-un "cartier de smecheri".

PS:ar trebui sa avem cei mai buni pugilisti dak tot sunt toti tari la bataie....dar tot ne sparg cubanezii :))

Link to comment

Recunosc... si eu ma mai duc cateodata la scoala cu frica de unu, altu pentru nu stiu ce motiv...\

Dar totusi... din cauza mea vin zilnic cel putin 15 copii cu frica la scoala :rofl1:

Pana la urma ce sa faci? Asta e Romania... Ar fi fost mai bine aici sa fim la coada si in alte sondaje printre primii.

Link to comment

Cand auzim de Romania ne gandim..... " TARA TUTUROR POSIBILITATILOR "

Majoritatea copiilor se uita la wresling ( Desene animate ) tot felul de trucaje....si baga in cap....apoi practica afara pe altii ....

Si mai zici ca de unde stiu si pe la varste mai mari intra in puscarie pentru Crime,talharie.violuri....

Toate cazurile astea vin de la televizor....Se uita la tot felul de emisiuni cu batai,filme diochiate :D ....si tot felul de aiureli.....

Poftim cultura !!!

Link to comment

Banuiesc ca intre tarile astia in care s-a realizat studiul, nu este si SUA :) .

btw o faza care s-a petrecut la Tg mures acum cativa ani:

"Data publicarii: 02/06/2000

O profesoara de la Scoala Generala 5 din Tirgu Mures a fost injunghiata alaltaieri de un elev al clasei a VIII-a, nemultumit ca aceasta i-a acordat nota 1 pentru indisciplina. Incidentul s-a petcut in timpul orei de engleza, cind profesoara le-a dat elevilor lucrare de control. Unul dintre elevii clasei, Dan Padurariu, a refuzat sa scrie si a inceput sa faca galagie. Profesoara sustine ca l-a avertizat de citeva ori, iar apoi i-a acordat nota 1. Ea a spus ca, dupa doua-trei minute, elevul a dorit sa discute cu ea, s-a indreptat spre catedra si a injunghiat-o cu un cutit in palma si in spate, dupa care a fugit. Colegii lui Dan au reusit sa-l prinda pe acesta, inainte de a iesi din scoala si au recuperat cutitul de bucatarie cu lama de 15 centimetri lungime. Toti elevii au spus ca, in ultimul timp, Dan avea un comportament ciudat, se enerva foarte repede si ii ameninta pe colegi. Profesoara a fost dusa la spital si pansata. Cazul va fi discutat intr-o sedinta a Consiliului Profesoral, care va decide ce masuri vor fi luate pentru mentinerea disciplinei in scoala." Sursa este 'Ziarul de Iasi'

Link to comment

toate bataile sunt din cauza profesorilor si a scolilor...

explicatie, exemplu io:

vreau si eu sa joc carti la scoala, comunistu de dirig (i-am zis in fata ca e comunist) imi spune ca nu am voie nici in pauza, sa vin cu o carte/revista sa citesc...

aia de romana imi da 2 4 4 ("ce faci tu pe sub banca =))") ca joc carti, acum e prin spitale :whistle: , ala de fizica imi da tot 2 si ma face cartofor, aia de mate imi da 3, directoarea imi ia cartile ca cica nu e cazino sa joc barbut =)) (le-am recuperat, da gestu conteaza) si alti profesori care cand ii auzi cum vorbesc si cum urla fara motiv te enerveaza la culme, sa nu te duci sa il iei la bataie pe unu dupa?

problema e ca scoala nu face nimic, nu ofera activitati de grup.

btw nu mai dati vina pe calculator/tv sau mai stiu eu ce daca il bati pe unu, daca esti intreg la minte nu te apuci sa ii omori, cum e si cu fumatul daca toti in jutul tau fumeaza, daca vrei tu nu te apuci si asta e, nu e chestie de anturaj daca stii sa te controlezi, daca esti usor de influentat atunci invata cum sa te ferestie.

ce ar fi sa ne adunam 300 sa sa omoram prin bucuresti? sa zicem ca e sparta =)) de la film domle, io n-am nicio problema.

btw am avut 10 la purtare, 6 la mate si fizica si 8 la rom

Link to comment
Guest Bogdan

ce ar fi sa ne adunam 300 sa sa omoram prin bucuresti? sa zicem ca e sparta =)) de la film domle, io n-am nicio problema.

cand o sa ai 299 de oameni sa ma chemi pe mine al 300lea :rofl1: :rofl1:

in ultimu timp...romania e in top la cazurile astea...in spania..romanii considerati cei mai mari hoti..si tot asa...desi televizoru influenteaza mult poporu...nu cred ca asta e cauza principala...filmele cu batai si toate alea...si eu le-am urmarit cand eram mic...si nu am ajuns criminal in serie...familia si prietenii influenteaza cel mai mult...parerea mea!

Link to comment

Necivilizati..

Sunt multi oameni cu un coeficient scazut de inteligenta.. si altceva decat bataie nu stiu..

Nu cred ca filmele sunt de vina, pentru ca sunt o gramada de oameni care se uita la filme violente, joaca CS si tot nu bat/omoara/violeaza. Tine de crestere... daca ei asa invata de la parinti, care de obicei sunt alcoolici si se bat intre ei, ce pretentii sa ai...? Mai grav e ca la randul lor le transmit aceste "calitati" odraslelor lor.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...