Fallout Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 200 de milioane de toxicomani în lume 5% din populaţia planetei consumă cu regularitate droguri, iar unul din opt consumatori are probleme serioase de dependenţă. Acestea sunt concluziile raportului anual al Naţiunilor Unite asupra consumului de droguri la nivel mondial. Raportul arată că lupta împotriva acestui flagel trebuie axată, cel mai mult, pe prevenirea consumului. Raportul Biroului Naţiunilor Unite de luptă împotriva Drogurilor şi Criminalităţii pe 2007 arată că pentru combaterea consumului de droguri este nevoie de mai multe programe de prevenire, de o mai bună tratare a toxicomanilor şi, mai ales, de culturi alternative şi despăgubiri pentru fermierii care renunţă la cultivarea macului sau a plantelor de coca. Potrivit documentului, aproximativ 200 de milioane de oameni, adică 4,8% din populaţia planetei, consumă droguri, iar 25 de milioane dintre ei au probleme grave din această cauză. Directorul Biroului Naţiunilor Unite de luptă împotriva Drogurilor şi Criminalităţii, Antonio Costa, afirmă că dependenţa de droguri este o maladie care poate fi prevenită şi tratată. sursa
uLise Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 :o cata lume..... hmm cam o Europa consuma droguri [-(
Burne Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 is curios cine se ocupa cu recensamantul toxicomanilor ..... astea cred ca sunt puse in ziare sa nu lase hartia goala
Ahilosu Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 parca in bucuresti anul trecut erau 15000...se putea si mai rau. la noi procentul nu ajunge la 4.8%
Beethoven Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 parca in bucuresti anul trecut erau 15000...se putea si mai rau. la noi procentul nu ajunge la 4.8%Fii fara griji. La acest lucru, ne vom ralia repede la media europeana. O vom si depasi cu mult inainte de a atinge media europeana a venitului pe cap de locuitor.
LeX LuTHoR Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Deci eu nu pot intelegi acest gen de oameni ... De ce se drogheaza ? Au probleme in familie si in viata si nu sunt destul de tari ca sa treaca peste ele ? Din placere ? ... Nu isis dau oare seama ca isi fac rau si ca asa nu vor rezolva nimic ? ... Pacat ...
BomB777 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 hmmm...pai cred ca cel putin un sfert sunt din Europa...Anyway, imi pare rau de acesti oameni... si da.. cand esti suparat, certat, probleme in familie stiind la ce te expui iei droguri :( si nu, nu stiu din proprie experienta
ChoWdeR Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 cum draq poti sa tragi tampenia aceea pe nas?(asa am vaz la astia de sub pod cand treceam p-acolo)sau sa bagi injectia aia in tine (dar daca ii duci la doctor n-ai frica ca urla ca tarzan dupa maimute)pur si simplu eu n-as putea face asa ceva niciodata niciunde, credeti-ma eu ma tem ca voi fuma, chiar in curtea scolii astia ma intreaba daca trag una din tigara si le zic sa mearga in p***a m**i (la astia de varsta mea, ca la ala mare ii zic ca NU-S NEBUN!)nu demult a fost aici ceva in Satu Mare ca au chemat vreo nush cati de astia de la licee si profesionale si stai sa vezi faza, PESTE 50% plamanii erau negri, pffff scarbos.