Jump to content
IceMan

Somnul de dupa-masa, extrem de benefic pentru inima

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Nu va simtiti vinovati ca dormiti putin la amiaza. Va faceti un mare bine! Siesta aceasta nu numai ca va relaxeaza, dar reduce considerabil riscul de a mai avea un atac de cord sau alte boli de inima.

Un studiu realizat de Şcoala de Sanatate Publica de la Harvard si Universitatea de Medicina din Atena au studiat efectele siestei de dupa-masa pe un esantion de 23.681 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 86 ani, pe o perioada de sase ani, a avut rezultate spectaculoase. Cei care au dormit de trei ori pe saptamana, aproximativ 30 de minute sau mai mult, si-au redus riscul de a face infarct cu 37 la suta. Insa cu adevarat extraordinar a fost efectul unui somn de 30 de minute, zilnic, la barbati. La acestia, riscul unui infarct sau a altor boli de inima s-a redus cu 64 la suta. Conform oamenilor de stiinta, oamenii au o predispozitie biologica sa traga un pui de somn dupa masa de pranz. Ei recomanda insa ca somnul sa nu fie mai lung de o jumatate de ora deoarece trezitul va fi mult mai dificil si mai putin benefic decat unul scurt, de 20-30 de minute. Cercetatorii recomanda, insa ramane totusi o problema. Cine are timp sa traga un somn, mai ales in timpul zilei?

sursa

Guest Blaidy
Posted

Sa inteleg ca eu nu ar trebui sa am nici o boala ? ca din pacate dorm ziua mai mult decat noaptea =))

ONLY SHIT ...

Posted

Pai ... de putine ori dorm dupa-masa ... cand e zapuseala ( caldura mare ) afara, cand vin de prin oras sau din vreo excursie, daca am lucrat ceva sau daca nu ma culc pe la 3-4 dimineata ...

Daca fac o medie, pe an, cam 15% din totalul zilelor dorm dupa-masa.Cam putin ... o sa ma straduiesc sa dorm mai mult ... daca reusesc ... desi ma cam indoiesc ...

Posted

E bine sa dormi ziua...... dar asta nu inseamna ca sa nu dormi noaptea ....

Cum zicea Blaidy : " Sa inteleg ca eu nu ar trebui sa am nici o boala ? ca din pacate dorm ziua mai mult decat noaptea "

Tu ce nu dormi noaptea dormi ziua deci cred ca asta nu mai face bine :D

Posted

cand eram prin cantonamente nu exista zi in care sa nu dorm dupa masa de pranz dar cand ma intorceam in Bucuresti erau probleme pentru ca nu ma obisnuiam asa usor sa nu mai dorm.

Posted

' date='Jun 23 2007, 14:14' post='2048010']O sa incerc sa dorm si eu macar cate 1-2 ore...

Care parte din:

Ei recomanda insa ca somnul sa nu fie mai lung de o jumatate de ora deoarece trezitul va fi mult mai dificil si mai putin benefic decat unul scurt, de 20-30 de minute.

nu ai inteles?

2-3 ore e chiar daunator sa dormi in mijlocul zilei. 20 maximum 30 minute e perfect.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...