Jump to content
Tybork

Puscariasii din Romania spun ca erau beti sau drogati cand au comis faptele

Recommended Posts

Posted

Peste 85% dintre deţinuţii din penitenciarele din România susţin că se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul comiterii faptelor pentru care au fost închişi, iar alţi 9,7% spun că erau sub influenţa heroinei, arată un studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Potrivit studiului citat, 45,8% dintre deţinuţii intervievaţi au răspuns afirmativ când au fost întrebaţi dacă se aflau sub influenţa vreunei substanţe halucinogene (alcool, medicamente sau droguri) în momentul comiterii faptei pentru care au fost închişi.

Astfel, 86,3% dintre respondenţi au spus că se aflau sub influenţa alcoolului, 9,7% sub influeţa heroinei, iar 1,7% sub influenţa medicamentelor. Alţi 1,6% consumaseră haşiş, 1,4% cannabis, iar alţi 1% erau sub influenţa cocainei.

Consumul altor droguri a avut ponderi mai mici, cum ar fi: ecstasy - 0,1%, amfetamine 0,1%, alte tipuri de droguri - 0,6% şi alte tipuri de substanţe - 0,5 la sută.

Studiul arată că deţinuţii îşi procură alcool, cu ocazia prestării unor activităţi lucrative în afara penitenciarului, de la muncitorii de la locul de muncă ori de alţi civili. De asemenea, deţinuţii îşi mai procură alcool de la persoane din afara penitenciarului, prin intermediari.

Metodele de "preparare" a alcoolului în interiorul penitenciarului sunt zaharină cu marmeladă şi pâine, miez de pâine şi fructe, fermentarea bulionului cu zahăr, drojdie cu pâine şi fructe, precum şi miez de pâine şi pastă de dinţi. De asemenea, alte metode folosite deţinuţi pentru a obţine alcool sunt fierberea aspirinei alături de zahăr şi marmeladă, dar şi filtrarea after-shave-ului prin pâine.

Studiul citat a fost realizat de o echipă mixtă de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Obiectivul general al studiului a fost realizarea unei baze de date complexe şi a unei analize ample a consumului ilicit de droguri, alcool sau alte substanţe în rândul deţinuţilor.

Studiul s-a desfăşurat pe parcursul anului 2006, iar colectarea datelor a avut loc în perioada mai-iunie. La nivel naţional s-a decis aplicarea chestionarului pe un eşantion reprezentativ de 2822 deţinuţi, cu un nivel de încredere de 95% şi 2% nivel de precizie (eroarea de reprezentativitate a eşantionului). Pentru Bucureşti s-a stabilit un număr de 867 de chestionare, obţinându-se un eşantion repezentativ cu 95% nivel de încredere şi 3% nivel de precizie.

Metoda de cercetare utilizată a fost ancheta sociologică cantitativă, iar instrumentele aplicate au fost două chestionare structurate. Datele înregistrate pe baza chestionarului structurat pentru deţinuţi au fost colectate prin intermediul operatorilor, prin tehnica interviului structurat, uninominal, de tip "faţă în faţă".

Deoarece s-a pornit de la ipoteza existenţei unui consum mai mare în capitală, s-a utilizat o supraeşantionare pentru Bucureşti.

sursa

Posted

Astia au impresia ca zicand ca au fost sub influenta alcoolului sau drogurilor vor avea circumstante atenuante.

Cat despre securitatea din penitenciare stie toata lumea ca toti detinutii au telefoane mobile, drogurile nu sunt greu de procurat, s.a. (vezi - evadarile din ultimul timp)

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...