Lex-Enkei Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 as vrea sa imi fac un sistem audio, si nu prea le am cu electronica, ma gandeam sa imi cumpar difuzoarele din magazin si sa imi fac frumushel boxa cu mana mea cum vreau io, bormasina am, holsuruburi cumpar, fabrici de cherestea exista, problema e ca as vrea ceva tare...deci ma gandeam sa pun pe fiecare boxa 2 difuzoare mari (cum isi pun aia in spate la masina - ma refer la cei care isi taie bucata aia de carton din spate ca sa puna 2 difuzoare mari :D) sa pun 2 boxe pentru medii si 2 tweat-ere (parca asa se scria), apropo tweat-erele sunt pentru inalte nu? desigur as vrea sa imi fac propriul meu woofer - si aici ma refer sa fie ceva profesional :D sa am buton on/off :) sa am buton de surround (mai tare mai incet), buton pt woofer, buton pt center si bineinteles pe front :D deci ? sugestii cu ce as putea sa incep? :D
Burne Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 :doh: 2 boxe si un woofer vrei sa iti faci ?poi pe langa astea iti trebuie un amplificator al caror iesiri sa iti suporte boxele ( altfel arzi tranzistorii finali ) fara amplificator nu prea fac zgomot deloc , butoane de volum bass inalte medii vin pe amplificator ( in cazul poate amplifica separat semnalele bass medii inalte ca altfel dai numai volum din el ) pe subwoofer nu ai butoane ( asta in cazul nu iti bagi amplificatorul in el si nu vad rostul la asa ceva ).... in concluzie nu te apuca tu sa cumperi difuzoare si "cherestea" ca nu prea ai cum sa faci ceva cum trebuie si mai bine cumpara de gata sau apeleaza la ajutorul celor care se ocupa de asa ceva ..... nici macar "cutia" nu e usor de facut trebuie calculata puterea difuzoarelotr dimensiuni etcniste chestii din astea costa cam 1000 RON ( nu te astepta la JBL si alte chestii din astea, la pretu asta nu iei ceva profesional )ps tweeter e pt inalte
Lex-Enkei Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 normal ca nu JBL.... dar cum se calculeaza dimensiunea boxei in functie de puterea difuzoarelor? normal ca nu JBL... stai linistit ca la 1 milion iti cumperi doua difuzoare sanatoase pt joase, si daca nu e JBL nu se aud sau cum ? :) normal ca se aud.... MTX-urile sunt scumpe? :-? (cand am spus ceva profesional nu m-am referit la piese, m-am referit la faptul ca nu as vrea sa am un singur buton ON/OFF si atat ma intelegi? :) ...si cand am spus buton mai tare/mai incet pe woofer ma refeream cum e la un sitem genius de exemplu....wooferu are pe cutie mai multe butoane daca ma intelegi :D nu sunt expert in electronica si nici in sisteme audio :D ps stii cumva niste siteuri unde as gasi asa ceva? niste tutoriale eventual :lol:
Burne Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 wooferul ala de care spui tu are butoane pe el pt ca are incorporat in el si amplificatorul ( cum ti-am scris mai sus ) pt ca un dvd player sau un aparat video nu amplifica absolut deloc sunetul si in momentul in care nu mai treci semnalul audio prin tv ( care are amplificator incorporat ) ci prin difuzoare oricat de mari nu se aude absolut nimic, deci iti trebuie si amplificator care trebuie facut dupa ce boxe ai ( ti cont de impedanta putere etc )la 1 milion de lei iti iei difuzoare care sa arate frumos dar atatnu ai ce face cu tutoriale cu siteuri sfaturi si alte chestii mergi si cauta pe cineva care se ocupa cu asa ceva altfel spargi bani degeaba
Lex-Enkei Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 okay burne merci pt sfaturi :tiphat: :cool2:
pinkBEAR Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nu am citit ce au scris mai sus dar my oppinion is this : Daca vrei sa-ti cumperi niste boxe F BUNE. NU lua din magazin. Dute in targ, sau pe alt undeva unde se vand asa ceva. Cele din magazin sunt PRAF!.Ia-ti la 4 ohmi, sau 8. De preferabil 4, si-ti faci un subwoofer bun. Sper ca nu te iei dupa toti tzigani care scriu subufar, si pronunta submufar ca numai un woofer bun iti iese.Te duci frumusel si-ti iei si o statie si, pe www.poweraudio.ro gasesti majoritatea ajutorului. Bafta, si asteptam poze!
Burne Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nu am citit ce au scris mai sus dar my oppinion is this : Daca vrei sa-ti cumperi niste boxe F BUNE. NU lua din magazin. Dute in targ, sau pe alt undeva unde se vand asa ceva. Cele din magazin sunt PRAF!.Ia-ti la 4 ohmi, sau 8. De preferabil 4, si-ti faci un subwoofer bun. Sper ca nu te iei dupa toti tzigani care scriu subufar, si pronunta submufar ca numai un woofer bun iti iese.Te duci frumusel si-ti iei si o statie si, pe www.poweraudio.ro gasesti majoritatea ajutorului. Bafta, si asteptam poze!Lex in targ se dau cele mai mari tzepe nu recomand astaMergi la un club al elevilor sau la teatru ( unde se foloseste sonorizare ) ei au tangente cu cei care repara si intretin boxe te trimit ei si din om in om gasesti si cine face boxele deocamdata la noi e cea mai buna si ieftina varianta , cine se ocupa cu boxe face sau conoaste oameni care te pot aranja cu o statie.inca un sfat ... daca nu sti prea multe despre asa ceva nu vb mult fata de ei in momentul in care stiu ca nu ai habar tind sa te intepe ( si tu ai face la fel cand sti ca vinzi ceva cu cateva milioane in plus ) te gandesti ce iti doresti si ii spui exact
Lex-Enkei Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Sper ca nu te iei dupa toti tzigani care scriu subufar, si pronunta submufar ca numai un woofer bun iti iese. :lol: :rofl1: burne frati-miu si-a luat un sistem audio pt masina din targ, magnat se numeste sistemul si e super bun (l-a luat nou parca) sare tabla de pe masina :)