Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Righwing a venit cu argumente, tu cu porcarii. Noua ne trebuie libertate,liberalismul a adus cele mai mari progrese ale omenirii,libertatea a permis oamenilor sa-si exprime ideile fara a fi bagati la reeducare.Cum poti sa le consideri argumente alea in pofida unor trairi ale unor oameni? Nu era iadul pe pamant, Romania era in continua transformare si evolutie. Devenea o putere. Daca pentru asta era nevoie ca sa fie un regim strict care limita exprimarea, eu cred ca era de suportat. Cat crezi ca mai tinea? Iti garantez ca nu mult.
RightWing Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Cum poti sa le consideri argumente alea in pofida unor trairi ale unor oameni? Nu era iadul pe pamant, Romania era in continua transformare si evolutie. Devenea o putere. Daca pentru asta era nevoie ca sa fie un regim strict care limita exprimarea, eu cred ca era de suportat. Cat crezi ca mai tinea? Iti garantez ca nu mult.Devenea o putere in fanteziile erotice ale lui ceausescu. Daca omu' nu e liber, degeaba. Ar trebui sa stii ca nivelul economic mai ridicat se datoreaza de asemenea tot unei libertati economice mai mari, dar care e strans legata de o libertate mai mare in sens general, deci inclusiv de libertatea de exprimare. O Lume comunista,prabusire totala!
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Devenea o putere in fanteziile erotice ale lui ceausescu. Daca omu' nu e liber, degeaba. Ar trebui sa stii ca nivelul economic mai ridicat se datoreaza de asemenea tot unei libertati economice mai mari, dar care e strans legata de o libertate mai mare in sens general, deci inclusiv de libertatea de exprimare. O Lume comunista,prabusire totala!Devenea pe hartie, cap de pluta. Usor usor Romania devenea principalul furnizor pentru tarile din lumea a 3-a, piata care si acum e disputata. Tu nu intelegi ca nu era o situatie permanenta? Tu nu intelegi ca situatia in Romania la vremea respectiva era suportabila si ca numai pentru ceea ce realizase pe plan mondial Ceausesc merita nu doar o sansa ci mai multe pentru a-si duce proiectul pana la capat? Ar trebui sa stii ca nivelul economic mai ridicat se datoreaza de asemenea tot unei libertati economice mai mari - Zau? Daca nu erau destule exemple in lume, mai ziceam. Dar, daca ai exemplele sub nas si tot ca Pacala o duci... am zis mai sus cum esti :).
keopsgr Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Subiectul asta naste patimi aprinse indiferent unde anume se discuta.Rau este ca indiferent unde se discuta cele mai vehemente pareri le exprima cei mai neavizti dintre conlocutori.Comunismul bun-rau?Depinde de experienta proprie si de nivelul de intelegere si interpretare al informatiilor si de locul de unde culegi aceste informatii.La aspectele rele ale comunismului se pot trece:-Interzicerea avorturilor-Limitarea dreptului de circulatie al autovehiculelor simbata duminica si in sarbatorile legale-Rationalizare alimentelorDaca ne referim la ultima perioada din epoca de aur.In perioada de inceput au existat ciocniri armate, au existat inchisorile politice a existat iadul de la Pitesti si au existat tortionari, adevarat.Dar va ganditi la Romania interbelica, ca la raiul pe pamint.Este complet gresit, in regimul interbelic au fost folosite aceleasi metode Puscariile doftana, vacaresti nu au fost cu nimic mai bune decat cele pe care comunisti le foloseau ca sa se razbune pe oponenti lor politici.NU FAC APOLOGIA COMUNISMULUI Bunicul meu a fost detinut politic si a murit la Canal dupa ce a trecut prin toate lagarele de munca si inchisoruile comuniste.Un om care era tovaras de vinatoare cu Sadoveanu a murit in neagra mizerie ca detinut politic la Canal.Ok, dar asta a fost rezultatul unor actiuni intreprinse cu buna stiinta de el, al unei optiuni politice constient asumate.Nu am garantia ca daca ar fi fost altfel si regimul comunist nu ar fi fost instaurat, el ar fi procedat altfel decat au procedat tortionarii lui cu el, pentru ca patima nu poate fi tinuta in frau nici de inteligenta si nici de educatie.Restul sint prostii,In ani in care Romania traia legenda economica interbelica 80% din populatie traia in mediul rural.Regimul democratic condus de rege nu a fost in stare sa electrifice nimic din satele Romaniei, a fost nevoie de ,,odiosul" regim comunist sa introduca electrificarea.Industrializarea masiva tot odiosi comunisti au unceput-o si desavarsito, milioane de oamenii, tarani desculti care munceau pentru o bucata de mamaliga au recapatat demnitate si educatia si au devenit creatori.Creatori de baraje, de fabrici, de scoli, de case.Momentan nu am timp,dar sint mult prea multe de povestit.Urmeaza mai incolo cate ceva.
RightWing Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Devenea pe hartie, cap de pluta. Usor usor Romania devenea principalul furnizor pentru tarile din lumea a 3-a, piata care si acum e disputata. Tu nu intelegi ca nu era o situatie permanenta? Tu nu intelegi ca situatia in Romania la vremea respectiva era suportabila si ca numai pentru ceea ce realizase pe plan mondial Ceausesc merita nu doar o sansa ci mai multe pentru a-si duce proiectul pana la capat? Ar trebui sa stii ca nivelul economic mai ridicat se datoreaza de asemenea tot unei libertati economice mai mari - Zau? Daca nu erau destule exemple in lume, mai ziceam. Dar, daca ai exemplele sub nas si tot ca Pacala o duci... am zis mai sus cum esti :).Ce devenea pe hartie atata timp cat poporul murea de foame, in timp ce ceausescu si toti BO$$I din partid aveau acces la toate "bunatatile" vestului. Te inteleg, cei cu iq mic ca tine, din lipsa altei guvernari mai bune il idolatrizeaza pe Ceausescu. Nu zic, a construit, si bla bla bla, dar omu e facut pentru a fi liber.De bunc e era comunismul oameni precum Eminescu, Antonescu,Codreanu,Tutea si mult altii fugea de comunism ca dracu de tamaie.Hai sa-ti dau o gusa! Vrei?
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Ce devenea pe hartie atata timp cat poporul murea de foame, in timp ce ceausescu si toti BO$$I din partid aveau acces la toate "bunatatile" vestului. Te inteleg, cei cu iq mic ca tine, din lipsa altei guvernari mai bune il idolatrizeaza pe Ceausescu. Nu zic, a construit, si bla bla bla, dar omu e facut pentru a fi liber.De bunc e era comunismul oameni precum Eminescu, Antonescu,Codreanu,Tutea si mult altii fugea de comunism ca dracu de tamaie.Hai sa-ti dau o gusa! Vrei?Inseamna ca nu stii ce inseamna patriotismul si tot nu vrei sa intelegi ca ceea ce a facut Ceausescu a facut pentru tara.LE: Citeste ce a scris keo :).
RightWing Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Subiectul asta naste patimi aprinse indiferent unde anume se discuta.Rau este ca indiferent unde se discuta cele mai vehemente pareri le exprima cei mai neavizti dintre conlocutori.Comunismul bun-rau?Depinde de experienta proprie si de nivelul de intelegere si interpretare al informatiilor si de locul de unde culegi aceste informatii.La aspectele rele ale comunismului se pot trece:-Interzicerea avorturilor-Limitarea dreptului de circulatie al autovehiculelor simbata duminica si in sarbatorile legale-Rationalizare alimentelorDaca ne referim la ultima perioada din epoca de aur.In perioada de inceput au existat ciocniri armate, au existat inchisorile politice a existat iadul de la Pitesti si au existat tortionari, adevarat.Dar va ganditi la Romania interbelica, ca la raiul pe pamint.Este complet gresit, in regimul interbelic au fost folosite aceleasi metode Puscariile doftana, vacaresti nu au fost cu nimic mai bune decat cele pe care comunisti le foloseau ca sa se razbune pe oponenti lor politici.NU FAC APOLOGIA COMUNISMULUI Bunicul meu a fost detinut politic si a murit la Canal dupa ce a trecut prin toate lagarele de munca si inchisoruile comuniste.Un om care era tovaras de vinatoare cu Sadoveanu a murit in neagra mizerie ca detinut politic la Canal.Ok, dar asta a fost rezultatul unor actiuni intreprinse cu buna stiinta de el, al unei optiuni politice constient asumate.Nu am garantia ca daca ar fi fost altfel si regimul comunist nu ar fi fost instaurat, el ar fi procedat altfel decat au procedat tortionarii lui cu el, pentru ca patima nu poate fi tinuta in frau nici de inteligenta si nici de educatie.Restul sint prostii,In ani in care Romania traia legenda economica interbelica 80% din populatie traia in mediul rural.Regimul democratic condus de rege nu a fost in stare sa electrifice nimic din satele Romaniei, a fost nevoie de ,,odiosul" regim comunist sa introduca electrificarea.Industrializarea masiva tot odiosi comunisti au unceput-o si desavarsito, milioane de oamenii, tarani desculti care munceau pentru o bucata de mamaliga au recapatat demnitate si educatia si au devenit creatori.Creatori de baraje, de fabrici, de scoli, de case.Momentan nu am timp,dar sint mult prea multe de povestit.Urmeaza mai incolo cate ceva.Omul a progresat tehnologic, in toata istoria lui, insa, nicodata nu a avut o viteza a acestui progres, asa de mare precum in perioada liberalismului, care a inceput la sfarsitul secolului 18.Tu spui ca perioada de aur a Romaniei, a fost in epoca de aur, insa eu spun ca a avut o durata si mai lunga: Intre 1866, odata cu venirea principelui Carol, in Romania.Principele Carol (din 1881, regele Carol I), a adus cu el modernizarea societatii romanesi. A urmat Ferdinand, in timpul caruia s-a facut Romania Mare si dodoloata, care a avut cea mai mare intindere teritoriala a statului roman, din toata existenta lui.
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Omul a progresat tehnologic, in toata istoria lui, insa, nicodata nu a avut o viteza a acestui progres, asa de mare precum in perioada liberalismului, care a inceput la sfarsitul secolului 18. Tu spui ca perioada de aur a Romaniei, a fost in epoca de aur, insa eu spun ca a avut o durata si mai lunga: Intre 1866, odata cu venirea principelui Carol, in Romania. Principele Carol (din 1881, regele Carol I), a adus cu el modernizarea societatii romanesi. A urmat Ferdinand, in timpul caruia s-a facut Romania Mare si dodoloata, care a avut cea mai mare intindere teritoriala a statului roman, din toata existenta lui. Omfg, daca si pe cineva care a trait cat de cat contrazici e clar )). Hai ca mai zic cuiva sa posteze si mai batran. Si pe el il contrazici ?
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Omfg, daca si pe cineva care a trait cat de cat contrazici e clar )). Hai ca mai zic cuiva sa posteze si mai batran. Si pe el il contrazici ? M-am abtinut pana acum sa nu te jignesc asa cum o faci tu, dar iti spun bai baiatule ca esti prost rau. Noi discutam aici despre IDEOLOGIA marxista, nu despre realizarile lui ceausescu. Bine ca am scapat de acele vremuri, si bine e ca nu am fost asa de batrani si am avut sansa sa ne cladim un alt viitor, partea cea mai rea e ca a deformat caracterul unui popor care si astazi trage dupa el apucaturile insusite in acele vremuri. Dementi au fost si crimali de asemenea. Contributia lor istorica a fost negativa, iar parti bune nu au avut. EHE se statea la coada la greu in Romania, la paine, la carne....etc. Ce este drept le-au facut cutii de beton si prin asta spun ca o duceau bine.
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 M-am abtinut pana acum sa nu te jignesc asa cum o faci tu, dar iti spun bai baiatule ca esti prost rau. Noi discutam aici despre IDEOLOGIA marxista, nu despre realizarile lui ceausescu.Bine ca am scapat de acele vremuri, si bine e ca nu am fost asa de batrani si am avut sansa sa ne cladim un alt viitor, partea cea mai rea e ca a deformat caracterul unui popor care si astazi trage dupa el apucaturile insusite in acele vremuri.Dementi au fost si crimali de asemenea. Contributia lor istorica a fost negativa, iar parti bune nu au avut.Bai, fetito, lucrul asta sa-l spui despre tine. Daca aveai spirit de observatie vedeai ca discutia era inceputa in alt topic iar monsier-ul de Komisaru a spus sa o continuam aici. Din ce citesc in ultimele 2 fraze, tu nici nu te-ai sinchisit sa citesti ceea ce keops a scris.LE: \|/ Te-ai chinuit mult sa scrii? Tu nu vezi ca mintile luminate indraznesc sa puna la indoiala ceea ce alte persoane au trait? Mai lasa documentarele despre revolutie si comunism ca te prostesc. Normal ca rad, daca vad pe cineva atat de incapatanat si fixat pe o idee citita si contrazice pe cineva care a trait si nu a citit.
TheodorescuS Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 hainuinimicdacaestiocomunistaimputita..nu esti singura de altfel, dar nu poate omu sa discute nimic cu tine fiindca atunci cand n-ai argumente, trantesti 2 smile-uri si o dai in aberatii.. ( am facut prostia sa citesc majoritatea posturilor tale ).PS: OMFG
Guest [Sicily]neo_moco Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 re neoo_moco cel batran sunt.cred ca sunt in masura sa vb de comunism pt ca am prins vreo muulti ani din el.comunismul.....aveai tot ce iti trebuie, aveai o casa, aveai bani ,aveam pe timpul ala 6.000-7000 pe luna ,iar o iesire la un restaurant frumos cu sotia nu te costa mai multe de 100 lei maxim. aveam mancare, erau si cozi intradevar,aveam tot ce imi doream ca si familist. dar nu aveam un lucru LIBERTATEA CUVANTULUI ,si te ismteai ingradit, trebuia sa ai grija ce vorbesti mereu, chiar si inprezenta neamurilor,fratilor, te uitai mereu peste umar, aveai impresia ca esti urmarit mereu.de fapt asta a si vrut raposatul sa faca din noi. sa numai avem cuvant ,el sa fie liderul atotputernic si sa vorbeasca el pt noi. eram f respectati in Vest, in america de sud ,africa, arabia, pt ca noi exportam fff mult importam cantitati infime.ceea ce creste produsul intern al tarii deci veneau bani.ceausescu bun rau a avut cuvant, de asta rusia nu sa putut baga peste noi cum sa bagat peste moldova iugoslavia, ucraina etc etc., aveam servicii , nu duceam grija maine ma da afara.ERAM NUMITI GRANARUL EUROPEI. situatia libertatii sa inrautati incepand din anul 1983, cand a inceput sa plateasca datoriile externe.in 89 noi eram pe 0 deci incepea productia la scara larga , eram lideri in fabricarea de otel la sidex, lideri la ingrasaminte,lideri incontestabili la agricultura. deci ne puneam pe picioare si o puteam duce ff bine. romania avea o cu totul alta fata decat ce vedeti voi cei mici acum.dar exista un dar libertatea tot luata era. asta era singurul si cel mai mare inconvenient. poate or fii mai multe dar nu imi trece prin cap.asta near trebui si acum , o persoana care sa gandeasca ca el , sa construiasca , sa vanda , dar sa ne lase libertatea cuvantului si a miscarii.intro criza economica cum este acum se poate iesi daca se constriuesc blocuri fabrici , strazi, dar cu firme romanesti ca acele firme sa aiba profit sa dea taxe si impozite nu sa scoata banii peste granita.
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Doamne fereste.... Va mriati de ce nu dam inainte in tara aia, in loc sa ne gandim la viitor, vin astia si ne povestesc despre comunismu lor. Comunismul ar trebui INTERZIS IN ROMANIA. Voi ne povestiti ca aveati servici si un colt de paine de bagat in gura, dar cu cei care au murit in lagarele comunsite cum ramane? Cumr amane cu oamenii care si-au pierdut averile odata cu colectivizarea? Ignorantilor!!! Oameni precum Petre Tutea au facut ANI de puscarie! De aiud ati auzit ignorantilor?Are dreptate Komisaru in legatura cu Ferdinand. Eu as trai intr-o monarhie cu un rege ca Ferdinand sau Regimul Antonescu, dar in nu comunsim!http://www.youtube.com/watch?v=qN5CIOzBsfI
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Vad ca va incapatanati intr-un mod total ... ***.... condamnand comunismul care a insemnat progres pentru tara dar va dati patrioti cand vine vorba de tigani. Ce o fi in capul vostru naiba stie daca ati reusit sa prindeti doar partea cu salarii decente si locuri sigure de munca. Cred ca si un analist de ar veni sa va explice pic cu pic, si pe ala ati avea tupeul sa-l contraziceti voi vazand doar partea cu bagatul painii in gura. Cine da dovada de ignoranta acum? (citeste iar ce am scris daca nu-ti dai seama)Sa traiesti intr-o monarhie ca mai apoi sa isi vanda tara pe un tren plin cu aur? Ce e mai amuzant e faptul ca keops desi a avut o ruda care a fost in lagar intelege ca ce s-a intamplat au fost consecintele actiunilor la vremea respectiva (baga bine la cap) iar tu care ai vazut mai mult documentare te strofoci mai mult ca esti nationalist. Dar, totusi negi faptul ca Romania era o putere. Halal nationalism.Mai tii minte cand vorbeam despre colonizarile englezilor din India si Africa si ziceai ca bine le-au facut :)? Ca white power? Atunci poti considera si ceea ce a spus keops la fel cu asta: consecintele actiunilor la vremea respectiva.LE: Si inca o chestie, pe care am vazut ca tot o condamni: tiganii care fac de ras (si romanii, ca sunt destui si aia) crezi ca te mai sfidau cu lanturile la gat si galbenii sa iti arate ca nu sunt platitori de taxe? Pe vremea comunismului tiganul stia de frica si era integrat in societate si fortat sa se comporte normal ca jar manca.
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Vad ca va incapatanati intr-un mod total ... ***.... condamnand comunismul care a insemnat progres pentru tara dar va dati patrioti cand vine vorba de tigani. Ce o fi in capul vostru naiba stie daca ati reusit sa prindeti doar partea cu salarii decente si locuri sigure de munca. Cred ca si un analist de ar veni sa va explice pic cu pic, si pe ala ati avea tupeul sa-l contraziceti voi vazand doar partea cu bagatul painii in gura. Cine da dovada de ignoranta acum? (citeste iar ce am scris daca nu-ti dai seama)Sa traiesti intr-o monarhie ca mai apoi sa isi vanda tara pe un tren plin cu aur? Ce e mai amuzant e faptul ca keops desi a avut o ruda care a fost in lagar intelege ca ce s-a intamplat au fost consecintele actiunilor la vremea respectiva (baga bine la cap) iar tu care ai vazut mai mult documentare te strofoci mai mult ca esti nationalist. Dar, totusi negi faptul ca Romania era o putere. Halal nationalism.Mai tii minte cand vorbeam despre colonizarile englezilor din India si Africa si ziceai ca bine le-au facut :)? Ca white power? Atunci poti considera si ceea ce a spus keops la fel cu asta: consecintele actiunilor la vremea respectiva.Un nationalist automat nu este un comunist cacacios. In 1918, cand Codreanu tinea o o conferinta antibolsevism, strabunicii tai plimbau camila.
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Un nationalist automat nu este un comunist cacacios. In 1918, cand Codreanu tinea o o conferinta antibolsevism, strabunicii tai plimbau camila.Nu stiu daca ai facut-o cu intentie, dar nu cred. Numele meu este Codreanu Alexandra. Ce treaba are 1918? Eu vorbesc despre 1989, anul culminant al ierarhiei Romaniei ca tara cu puternice influente economice si politice. Din pacate a fost vanduta :).
Ba`al Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Si eu la 31 de ani am prins "ceva" comunism.Sunt de acord cu....ai nick prea lung sa-l scriu si mi-e lene sa dau copy-paste.De fapt mi-ar taia din timpul care-l folosesc sa scriu,dar - BRAVO FATA!!!Si eu tot dictatura as vota-Comunism.Putini sunt cei care stiu ca Romania incepuse sa devina o putere pe plan mondial.Ceausescu era chiar destept,a reusit sa fenteze influenta rusa,chiar a indraznit sa treaca peste ei in cazul afacerii ARO.Nu stiti,nu?ce contract era sa aiba cu cei din Golf(peste un miliard de dolari;in 89 erau BANI),nu cred ca stie toata lumea.Revolutia a fost dictata de la Moscova.De fapt,istorie repetata - Viteazu` a amenintat fara sa vrea cand a unit cele 3 tari,Ceausescu a amenintat cand a scos tara din rahat si a facut-o putere.Si haidem sa fim cinstiti un pic.Tot o dati pe 2 clase in comunism,dar in democratie tot 2 clase exista - hot si fraier.Partea proasta ca,fata de comunism,care aveai totusi ceva(sa zic totusi)in democratie ti se ia si pielea de pe tine.Cu ce ma incalzeste faptul ca n-aveam dreptul la libera exprimare?Si aici va inselati cu totii - poate politic n-aveai voie,ca ziarist n-aveai voie,dar pe afara puteai sa zici tot ce zici si acum.Cu ce ma incalzeste cand vad oameni amarati care,desi au dreptul la exprimare libera IN VAN,li s-a luat dreptul de a trai decent?Bine a zis-o Mafia in "Romaneste".Vorbiti de structuri politice samd,dar Comunismul este Singurul care a dat mai mult decat Orice.Mai luati-va case.Mai traiti cu servici asigurat.Mai mergeti la doctori-spitale unde sa fiti tratati fara sa dati spagi cu zecile de milioane.Mai faceti performanta in sport.Mai faceti tot ce s-a facut atunci.Au trecut 20 de ani si tot n-avem o autostrada ca lumea.Au trecut 20 de ani si tot n-avem o cale ferata ca lumea.Au trecut 20 de ani si nivelul de trai nu s-a imbunatatit.De ce era mai bine atunci?Militia era militie.Legea era lege.Nu mai vorbiti despre Putere,ca tot acelasi lucru il fac si astia.Daca in comunism erai tinut in viata ca sa muncesti(si aveai unde sa stai,mancai,ca aveai ce,beai ca aveai ce)acum astia cauta sa te curete - dar mai intai sa te umileasca pana la maxim,luandu-ti tot ce ai,adica mori cu legea in mana.Comunismul mai inseamna si Disciplina - Lege - frica - unitate.Epoca de aur.
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Nu stiu daca ai facut-o cu intentie, dar nu cred. Numele meu este Codreanu Alexandra. Ce treaba are 1918? Eu vorbesc despre 1989, anul culminant al ierarhiei Romaniei ca tara cu puternice influente economice si politice. Din pacate a fost vanduta :).Bai fetito eu vorbes despre Corneliu Zelea Codreanu, omul care a tinut mortis ca tara sa nu se bolsevizeze. Tu nu vezi ca eesti pe langa? Pe mine nu ma intereseaza de Ceausescu, deschide un topic daca vrei sa discutam despre el, noi vorbeam de bolvesim/marxism... Ce inseamna, ideile care-l caracterizeaza samd.Ceausescu a facut si lucruri bune in tara asta?numai un dobitoc si un cretin ar putea nega asa ceva?dar sa nu uitam totusi ca fost un dictator dement.Mancarea era pe cartela si in apartamente era un frig de dormeai cu trei paturi pe tine.”Marea industrializare” a fost o CRIMA!!!Intrau cu buldozerul in sat sa rada totul dupa fata pamantului?sa construiasca blocuri.Ceausescu,asa vedea Romania:campuri,blocuri si uzine.Vroia sa rada dupa fata pamantului cam toate satele din Romania?este adevarat ca eliberat detinutii politici in 1964 dar pe urma ce s-a intamplat cu bietii oameni?!?Erau urmariti si haituiti de Securitate ca niste animale?te rog sa vezi “Cel mai iubit dintre pamanteni” cu Stefan Iordache?ai sa vezi acolo ce insemna Securitate.Este foarte periculos daca cei tineri incep sa aiba simpatii fata de nea Nicu?nu vrem sa ne trezim cu neocomunisti in tara.Stii cate mii de oameni au murit la canalul Dunare-Marea Neagra?!Sau cate zeci de mii au murit din cauza ideilor tampite pe care le avea “Marele Carmaci”?Chestia cu locuintele date oamenilor era logica?unde sa tina oamenii?In corturi?A facut blocuri(dupa modelul sovietic)si a ingramadit oamenii in ele ca niste vite?avea in cap sa aduca lumea sa manance in celebrele “Circuri ale foamei”?veneai seara de la munca si te duceai si mancai acolo.Au fost si lucruri bune in timpul lui?respectul pentru scoala,decenta care o aveau oamenii,felul in care isi iubeau tara si multe altele.Dar au fost multe nenorociri facute de catre Ceausescu?a tampit un intreg popor,cultul perosnalitatii,tinerea in bezna a milioane de romani,mancarea rationalizta si multe altele.Securitatea controla absolut tot atunci?daca cineva maraia ceva imediat era “ascuns bine”?Oamenii n-au nevoie de totalitarism sub nicio forma?oamenii trebuie sa fie liberi asa cum i-a lasat Dumnezeu pe pamant.Nationalismul lui a fost bun cam 20% sa spunem,restul era o spoiala de nationalism sau un cult al personalitatii exacerbat?.Ceausescu tot un dictator odios a ramas care a pus la pamant o tara frumoasa ca Romania.Democratia din ziua de astazi este un mare rahat, dar ai libertatea de a critica conducerea si tot ce nu-ti convine.
Ba`al Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Da,ai libertarea de a critica pe oricine,asta pana nu te da in judecata.Ceea ce inseamna ca"nu e mai bine sa-ti vezi de treaba ta?"Comunismul a fost si este cea mai apropiata forma de organizare de perfectiunea unei societati evoluate.Dar orice are si parte proasta.Nu mai spuneti ca eram indobitociti samd - ca erau multi oameni destepti atunci,si stiti care e diferenta intre desteptii de atunci si aia de acum?Aia taceau si faceau,pe cand cei de azi nu fac nimic altceva decat sa....vorbeasca de cat de multe stiu ei.Jalnic....Mureau oameni la canal?Macar aia mureau pentru ceva.....azi se moare din te miri ce.Uite blocurile pentru "vite" a fost o solutie de moment foarte buna.Tu unde stai?Fa-ti tu mai bine acum daca mai poti...nici macar "grajdul" nu ti-l poti lua.Intuneric?Bezne?Trei paturi pe tine?UAU,ce departe ai mers....Dar acum ce te faci cand iti vine factura ingrasata la lumina?sau la gaze?Sau la apa?Fiecare are buba lui.Dar ca sa ajungem la un sistem eficient trebuie sa luam ce este mai folositor din toate.Comunismul are folositor 90%.Nefolositor e 10% si aia este data de Omul care conduce.Comunismul a dovedit ca fiecare om poate trai decent.Comunismul a dovedit ca oamenii pot fi disciplinati.Comunismul a dovedit ca este destul pentru toti.
Aglaia Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Bai fetito eu vorbes despre Corneliu Zelea Codreanu, omul care a tinut mortis ca tara sa nu se bolsevizeze. Tu nu vezi ca eesti pe langa? Pe mine nu ma intereseaza de Ceausescu, deschide un topic daca vrei sa discutam despre el, noi vorbeam de bolvesim/marxism... Ce inseamna, ideile care-l caracterizeaza samd. Ceausescu a facut si lucruri bune in tara asta?numai un dobitoc si un cretin ar putea nega asa ceva?dar sa nu uitam totusi ca fost un dictator dement.Mancarea era pe cartela si in apartamente era un frig de dormeai cu trei paturi pe tine.”Marea industrializare” a fost o CRIMA!!!Intrau cu buldozerul in sat sa rada totul dupa fata pamantului?sa construiasca blocuri.Ceausescu,asa vedea Romania:campuri,blocuri si uzine.Vroia sa rada dupa fata pamantului cam toate satele din Romania?este adevarat ca eliberat detinutii politici in 1964 dar pe urma ce s-a intamplat cu bietii oameni?!?Erau urmariti si haituiti de Securitate ca niste animale?te rog sa vezi “Cel mai iubit dintre pamanteni” cu Stefan Iordache?ai sa vezi acolo ce insemna Securitate.Este foarte periculos daca cei tineri incep sa aiba simpatii fata de nea Nicu?nu vrem sa ne trezim cu neocomunisti in tara.Stii cate mii de oameni au murit la canalul Dunare-Marea Neagra?!Sau cate zeci de mii au murit din cauza ideilor tampite pe care le avea “Marele Carmaci”?Chestia cu locuintele date oamenilor era logica?unde sa tina oamenii?In corturi?A facut blocuri(dupa modelul sovietic)si a ingramadit oamenii in ele ca niste vite?avea in cap sa aduca lumea sa manance in celebrele “Circuri ale foamei”?veneai seara de la munca si te duceai si mancai acolo.Au fost si lucruri bune in timpul lui?respectul pentru scoala,decenta care o aveau oamenii,felul in care isi iubeau tara si multe altele.Dar au fost multe nenorociri facute de catre Ceausescu?a tampit un intreg popor,cultul perosnalitatii,tinerea in bezna a milioane de romani,mancarea rationalizta si multe altele.Securitatea controla absolut tot atunci?daca cineva maraia ceva imediat era “ascuns bine”?Oamenii n-au nevoie de totalitarism sub nicio forma?oamenii trebuie sa fie liberi asa cum i-a lasat Dumnezeu pe pamant.Nationalismul lui a fost bun cam 20% sa spunem,restul era o spoiala de nationalism sau un cult al personalitatii exacerbat?.Ceausescu tot un dictator odios a ramas care a pus la pamant o tara frumoasa ca Romania. Democratia din ziua de astazi este un mare rahat, dar ai libertatea de a critica conducerea si tot ce nu-ti convine. Eu scriu, eu citesc. Cred ca am zis destul de clar cum discutia s-a pornit intr-un topic iar cutarescu a zis sa o continuam aici. Mi s-a parut amuzanta aducerea in discutie a lui Codreanu pe mine chemandu-ma Codreanu dar cica "strabunicii mei plimbau camila". Oare de cate ori sa mai zic ca astfel de masuri s-au luat pentru a face ceva? Oare de cate ori? Oare de cate ori sa mai zic ca rezultatele se vedeau (Ba`al a expus foarte bine :tiphat:, la fel si keops sau Gino)? A ingramadit oamenii ca pe niste vite? Ma, parintii mei tin minte ca stateau lejeri. Poate stii tu mai bine. O sa le zic ca nu stateau bine si ca le-ai zis tu ca stateau ca in niste conserve. Pentru cine construia? Pentru oameni dar mai ales (BAGA BINE LA CAP) pentru clasa muncitoare. Munceai, culegeai roadele. Nu are rost sa mai repet ceea ce a zis Ba`al, tot nu o sa intelegi. Ce frumos era ca Romania sa aibe la Bruxelles ultimul cuvant de spus. De ce? Pentru ca era o forta. Ce frumos era sa vina valuri de nemti, italieni, francezi la noi si nu sa mergem din cauza ca e mai ieftin si mai frumos noi la ei. Da, sa-i fie rusine ca ne facea mari, lui Ceausescu. Ce rost are sa vorbesc libera daca nu conteaza ceea ce zic? Ce ma amuza e ca spui ca oamenii trebuie sa fie liberi pentru ca asa s-au nascut dar esti un rasist de mama focului ))))). @Ba`al: eugen nu stie ca in 89 ne jucam cu calculatoarele si ca se lucra la prototipuri care sa exceleze.
Ba`al Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Da era "tastatura" aia care mergea pe Diamant.Dar eu eram prea preocupat de fotbal la vremea aia,la joaca p-afara(miscare libera) nu hemoroizii de azi.Oricum degeaba va chinuiti sa le explicati "democratilor" ce a fost in comunismul romanesc.Al nostru a fost chiar al naibi de reusit cu cateva exceptii.Degeaba incercati sa explicati generatiei Iliescu-Constantinescu-Iliescu-Basescu ce a fost in era Ceausescu,ei mereu or sa vada aceeasi parte - e vorba de experienta.Dar ar trebui sa se uite in ochii parintilor,sa le citeasca amaraciunea,tristetea.Noi,cei care am prins,putem face diferenta intre usi deschise atunci si usi inchise acum,poate doar un gemulet deschis.Concluzie - democratia de dupa 89 a urmarit distrugerea tarii sistematic,si au cam reusit.Ne ducem la bulgari la mare - auzi tu,bulgari.Noi avem locuri de n-spe ori mai frumoase ca bulgarii si ca alte tari.Democratie,ce sa-i faci....Proiectele desteptilor zac baloti prin cine stie ce cotloane asteptand sa fie arse sau duse la reciclare,in timp ce toate proiectele paguboase facute de hoti devin proiecte de lege si aprobate - democratie,ce sa-i faci...Medicii de la noi se duc sa lucreze in alte tari,cei care raman,raman ca...cineva tre sa mai ramana sa-i vindece pe cati poate,ca deh,abia acum dupa 20 de ani mai avem si noi cate o aripa de spital modernizata unde platesti 5 mil pe zi daca n-ai asigurare si cu asigurare tot platesti in loc de 5x5=25 mil,15 mil spagile la doctori.Clinicile mortii si pacalelilor au fost preluate de "destepti" care si-au luat diplome pe bani si fac creme minuni si reclame mincinoase ca sa saraceasca si mai rau - nu un om normal,ci un om bolnav,dar ce sa-i faci,e democratie....As insira aici cred ca multe pagini,dar n-are rost,pentru ca totul se reduce la acelasi sentiment de scarba dovedit de prezenta la urne.Macar sa ne" bagam",daca tot e democratie!!!
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Probabil Romania ajungea un fel de China, mare putere mondiala dar cetatenii rtaiesc ca ultimele animale. Nu chiar China, dar Corea de Nord sigur :lol: Ca dovada, comunismul s-a prabusit peste tot. Ce mai incercau nemtii sa treaca de zidul berlinului pentru a scapa de comunism :lol:Eu sunt nationalist, anti bolsevism la fel ca toti marii nationalisti romani: Petre Tutea, Codreanu, Cioran, Antonescu, Horia Sima...... radu gyrBunicu meu avea o vorba " Mai bine cu nemtii ca de bolsevici m-am convins"Prefer national socialismul! Acolo unde traditia tarii este pe primul loc, CETATEANUL NATIV este primul loc, cultura tarii este pe primul loc.National socialism..... acolo unde nu sunt primit in tara toti africanii si arabii....De ce Romania nu a mai avut nici un mare filozof in anii comunismului? Toti au fost inainte de bolsevizarea Romaniei.... emil cioran samd!!!!!1
Ba`al Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Pfui....Esti tare Eugen.Pai la ce-ti mai trebuia filozof?N-aveai destule?Oricum,toate aceste tipuri de "conducere" au o singura concluzie - nu suntem in stare sa aplicam o formula eficienta 100% ca sa fim o civilizatie care e pornita pe o treapta mai inalta a evolutiei.Nu avem inca acei oameni.Noi coboram mereu 2 etaje,"ca sa vedem unde am gresit".De fapt,"un pas inainte inseamna 2 inapoi"
eugen88 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Un ultim post si gata:Democratia iti da voie sa scrii pe un forum, ca nu e buna, dictatura l-ar aresta pe acela care ar face aaa ceva. Oare isi permite cineva sa spuna pe forum-uri, in Iran, ca regimul lui Ahmadinejad nu e bun ? Sau ar avea cineva curajul, sa critice pe Kim Jong-il, in Coreea de Nord, si sa spuna sa mai dea natiunii si orez sa manance, ca de radacini s-au saturat !? Imediat ar fi omorat !Eu ma uit la magazinele de acum si de atunci, si vad ca in comunism, iarna, pe - 20 de grade, trebuia sa stea omul la rand la un kil de carne, un litru de lapte, si putin unt.De asemenea, eu mai vad ca in timpul comunismului, ca tot vorbim de Liga Campionilor, a doua zi dupa ce Steaua a cstigat Cupa Campionilor (echivalenta Ligii Campionilor), pe prima pagina a singurului ziar de sport din Romania - Sportul romanesc - aparea fotografia mare a lui Ceausescu, si cateva fraze care ii preamareau faptele lui, si ale Epocii de Aur. Asta era scris pe prima pagina a Sportului romanesc, din 8 Mai 1986, in conditiile în care Steaua castigase Liga Campionilor.Apoi, sa ne amintim si de calorifere: erau reci, ca si iernile. Pe urma sa ne amintim de becuri: nu le mai vedeam, pentru ca, dragul Fiu al Tarii, considera ca romanul nu mai are nevoie de lumina seara.Libertatatea este un castig.Frica de lege exista pentru "pulime", dar nu si pentru cei de la putere.Problema dezastrului din Romania de care vorbesti nu poate fi imputata democratiei.N-am neaprat ceva impotriva lui Ceausescu, am impotriva comunismului, ivnentie evreiasca.....
Ba`al Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Pai...ba da.Astia abia asteptau sa fure liberi,iar democratia le-a permis.Ce e drept si noi.Ce sa facem sa nu le mai permitem?Orice am vrea sa le facem,democratia ne-ar opri,daca am gasi s-o facem legal,democratia i-ar scapa.Da,lucruri naspa au fost.Dar,oricum acum esti nevoit sa te debransezi de la radet ca n-ai bani de factura,si acum stingi becurile tu - tot de frica facturii.Indiferent daca aparea poza lui Ceausescu in ziare si oricum ar fi aparut ea,erau oameni interesati de sportul romanesc.Ceausescu era fan Steaua iar Valentin stim cu totii ce contributie uriasa a avut.El si multi altii.Partile astea ar trebui sa le vedem,tinand cont si de partile rele.Daca astea n-au mers,de ce sa nu mai inventam una?Dar ideea de a scrie pe forum e foarte buna.Oricum,trebuie sa stii ca nici aici nu esti liber sa spui tot ce ai vrea sa spui,pentru ca exista un regulament.Daca ai vorbi de rau un moderator,cu siguranta pedeapsa nu va intarzia sa apara.Dar,intrebarea este de ce s-o faci?