Jump to content
IceMan

Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare

Recommended Posts

Imagine IPB

Omul de afaceri Omar Hayssam a fost condamnat astazi de Curtea de Apel Bucuresti la 20 de ani de inchisoare. Magistratii au mai decis ca jurnalistii Marie Jeane Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian vor primi daune morale in valoare de cate doua milioane de euro fiecare.

Suma ce trebuie platita celo trei jurnalisti va fi obtinuta prin punerea sub sechestru asigurator a bunurilor lui Hayssam si ale sotiei sale.

Instanţa a decis şi interzicerea, vreme de 10 ani, a unor drepturi civile pentru Hayssam. Sentinţa pronunţată astazi de Curtea de Apel Bucureşti în şedinţă publică poate fi atacată cu recurs.

Omar Hayssam a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate Antenei 3, ca nu se va supune deciziei luate de justitia romana. El a precizat ca va face recurs si "de acum incolo imi voi face apararea". Sirianul a declarata ca stia de verdictul de 20 de ani de inchisoare dinainte de pronuntarea lui. „Ştiam de la informatorii trimişi în arest de către procurori că acesta va fi verdictul, încă dinainte de a fi trimis dosarul în instanţă. Mesajul pe care l-am primit a fost dacă nu colaborezi, vei primi 20 de ani de închisoare”, a precizat Hayssam la Antena 3.

Omul de afaceri a declarat ca in acesta moment se afla "unde ii e bine", fara a confirma ca semai afla in Liban, locatie de unde a declarat ca suna in primul interviu acordat Antena 3 cu ceva timp in urma. El a spus, refferitor la faptul ca este cautat de serviciile secrete, ca "m-or fi cautat, dar nu m-au gasit".

Omar Hayssam a declarat ca nu vrea sa plateasca despagubiri celor trei jurnalisti, se considera nevinovat si nu il mai intereseaza afacerile derulate in Romania.

In alta ordine de idei, Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnalistii rapiti in Irak, a declarat, pentru Antena 3, ca adevaratii vinovati au scapat basma curata si ca nu crede in ca aceasta pedeapsa va fi executata.

La un termen anterior al procesului, Hayssam a cerut printr-o scrisoare, ca verdictul sa fie amanat si sa i se dea sansa de a fi audiat. Sirianul, urmarit international, a declarat prin telefon in direct la Antena 3, in urma cu ceva timp, ca adevaratii rapitori sunt in Romania si Irak si ca are dovezi in acesta sens. El a precizat atunci ca le va face publice la momentul potrivit.

sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...