Sabotor78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 am confundat masa cu dimensiunea Posibil sa fi gresit, nu zic ca nu. Dar din cate am vazut pe la documentare si din ce am citit stiu ca va exploda, nu se va reduce. In general toate stelele de acest fel produc o explozie. Oricum nimic nu e sigur 100 % edit: de pe wikipedia The supernova radiates as much energy as the Sun would emit over about 10 billion years. va emite si soarele destula energie similare unei supernove Da, dar in decursul a 10 miliarde de ani ;)
Luca_Lucian Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 deja ati ajuns cu explicatiile la .... in praznic . Asa cum ziceti e posibil sa fie asa nu va contrazic. Sabotor te cred ca asa este cu radiatiile solare , normal ca influenteaza clima dar POLUAREA accentueaza aceasta influenta si chiar si gradul de normalitate. Voi nu puteti trata poluarea ca pe un factor colateral doar pentru niste evenimente ce se petrec la intervale mari de timp.@cenzor se vede ca stii doar sa te uiti p siteuri si sa dai copy si paste cat despre faptul de a nu rationa te vad ca faci din plin lucrul acesta. Nu stiu cum sa te caracterizez.. ori ca p un soarece de laborator ori ca p un prost de ii place sa se bage in seama laudandu-se cu lucruri p care le-a citit. Informatie e destula p net si .. dupa cum se zice in Biblie prea multa invatatura oboseste trupul ;). ma saturai sa scriu :D dak vreti sa ne mai contrazicem bagati aici :)
Sabotor78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 dupa cum se zice in Biblie prea multa invatatura oboseste trupul OMG . Astea-s invataturi de pe vremea inchizitiei? Desigur ca are si poluarea o influenta, insa eu cred ca e mai mult un BAU-BAU. Oamenii inca nu au ajuns sa inteleaga pe deplin clima. Au facut o presupunere ca pamantul se incalzeste datorita poluarii. Dar, dupa cum poti vede in unul din graficele de mai jos, temperatura pe pamant creste destul de mult o data la 100000 de ani. Si ce sa vezi, ultima crestere a fost in urma cu 100000 de ani. Oamenii doar au observat ca a crescut temperatura, au asociat lucrul asta cu poluarea si cu efectul de sera, si gata, au un posibil scenariu de apocalipsa. Dar poate e o evolutie normala, in care pamantul se incalzeste o data la fiecare 100000 de ani. In orice caz, poluare sau nu, eu zic ca pamantul e destul de departe de "Apocalipsa climatica". Asta e titlu de ziar de scandal, menit sa socheze si sa atraga lumea.
Ratty Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 corporal hicks, cand am zis k atata timp cat traim bine...m am referit la urmatoarele 2 generatzii...k mai e pana o sa fim water world 100%...
c3nz0r Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 @cenzor se vede ca stii doar sa te uiti p siteuri si sa dai copy si paste cat despre faptul de a nu rationa te vad ca faci din plin lucrul acesta. Nu stiu cum sa te caracterizez.. ori ca p un soarece de laborator ori ca p un prost de ii place sa se bage in seama laudandu-se cu lucruri p care le-a citit. Informatie e destula p net si .. dupa cum se zice in Biblie prea multa invatatura oboseste trupul ;). ma saturai sa scriu :D dak vreti sa ne mai contrazicem bagati aici :)prin tampenia asta de post ai dovedit ca esti ipocrit Lucrurile astea le stiu de la 15 ani deoarece toata viata m-au pasionat revistele si documentarele stiintifice.Daca aveai destul creier sa citesti cu atentie ce am scris vedeai ca astea nu sunt reproduceri cuvant cu cuvant. Pana si o maimuta isi dadeam seama ca ce am scris eu era ceva selectiv din diverse materiale stiintificeChiar daca deam copy/paste de pe internet care era problema ? Internetul, in caz ca nu stiai, este un mijloc de informare la fel ca televizorul sau presa scrisa.Deci mai, animalule, tu de unde sti ca pamantul e poluat ? Ai privit pe cer si ai dedus asta ?! ma indoiesc; sunt sigur ca ai aflat de la TV/net/ziar.Hai sa-ti mai zic ceva. Te sfatuiesc sa urmaresti Discovery Science, poate ai noroc sa prinzi documentarul dupa urma caruia am reusit sa fac afirmatiile de mai sus. Nu stiu daca o sa-l mai dea. Eu l-am vazut acum mult timp si am reprodus ce am crezut ca e mai important. Poate, daca o sa-l privesti cu atentie ai sa pricepi si tu ce am scris dar ma indoiesc de asta la cata poluare ti-a intrat tie in capatana aia seaca.Daca nu apelam la mijloace de informare atunci de unde dracului sa stim atatea ?Uita-te si tu la Ice Man, el da copy/paste la greu din diverse materiale care i se pare interesante si care ar reprezenta un interes pentru ca userii de pe LinkMania sa-si exprime parerea personala sau chiar sa vina cu diverse argumente de pe alte siteuri.Dupa gandirea ta tampita toti suntem soareci de laborator.ps: chit chit si nu mai rationa atat, iti dauneaza grav
never Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 nu numai soarele isi inverseaza polii magnetici ci si pamantul (nunai ca acest lucru se incampla f rar), defapt polii mangetici nu sunt tapeni intr-un punct, ei isi schimba pozitia geografica incontinuups: nu dimensiunea tatae... ci VOLUMUL, but :gives: pss: cine e adeptul sintagmei:"Crede si nu cerceta!" ori are IQ-ul sub 90 (sunt prea darnic) ori sufera de "dezechilibrari mintale"le: clima intr-o zona a pamantului e influentata de foarte multi factori, faptul ca ea se schimba (greu) e ceva normal, totul e intr-o continua miscare... totul se transforma, nimic nu e vesnic... nici dumnezeul vostru nu va tine mai mult decat omenirea (poate va muri cu mult timp inainte sa dispara ultimul om din univers)
c3nz0r Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 ps: nu dimensiunea tatae... ci VOLUMUL, but :gives: tot la marime sa refera amandouaeste corect si "Soare va ajunge la un volum foarte mare" si "Soarele va ajunge la o dimensiune foarte mare"ps: n-are rost sa filozofam despre fiecare cuvant
never Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 tot la marime sa refera amandouanope... volumul este folosit la limitele tridimensionale, dimensiunea in general la limitele bidimensionale (am "comis" un pleonasm?)
Sabotor78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 nope... volumul este folosit la limitele tridimensionale, dimensiunea in general la limitele bidimensionale (am "comis" un pleonasm?)Pai si daca ma refer la raza (sau diametrul) soarelui? Atunci pot sa spun dimensiune ;) ? Oricum, poti sa te referi la dimensiunile unui corp - raza, lungime, inaltime, etc. Toate acestea sunt dimensiuni, nu se face distinctie intre dimensiunile dintr-un mediu bidimensional (plan) sau tridimensional.
Luca_Lucian Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 hai sa o iau altfel ca vad ca e inutil... Pamantul e un om la scara macroscopica. Padurea si plantele in general sunt filtrul prin care pamantul "fumeaza" tutunul (poluare) . Filtrul scade si numarul de tigari creste (sau concentratia de "nicotina").Acum ai inteles? :) p.s mai snt unii oameni de nu vad lucrurile evidente si se iau dupa tot felul de "bubite" . Ciq oamenii cauta o explicatie .Si savantii aia ce au facut? Iti zic eu. Au emis ipoteze care sa le convina lor si au facut presupuneri care nu sunt in totalitate veridice cand totul e chiar f simplu. Ei stiu doar sa aproximeze si sa presupuna. Stiinta in ziua de azi se indreapta dinspre greseli mai mari inspre greseli mai mici (ca exemplu recent s-a descoperit o particula care are o viteza mai mare decat a luminii ) !!
Legacy Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 nu ma refeream la el.. el oricum se vede ca e aerian :PTie frica si tie de moarte ? Nu ar trebui sa va fie ... ar trebuie sa stiti ca puteti sa muriti in momentul cand citesti ce scriu yo ... nu se stie exact cand vei muri asa ca poate va fii azi, maineInsa de acei oamenii care au muncit toata viata ... mi se rupe inima de ei .. deoarece tot ce au muncit intr-o viata se duce de rapa in 2 zile ... dar din cauza a noastra a oamenilor, care nu stim sa pastrm mediul etcVoi o dadurati in SF acuma cu tot felul de date care nu cred ca ne intereseaza ca oricum nu se rezolva nimic
Sabotor78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 hai sa o iau altfel ca vad ca e inutil... Pamantul e un om la scara macroscopica. Padurea si plantele in general sunt filtrul prin care pamantul "fumeaza" tutunul (poluare) . Filtrul scade si numarul de tigari creste (sau concentratia de "nicotina").Acum ai inteles? :) p.s mai snt unii oameni de nu vad lucrurile evidente si se iau dupa tot felul de "bubite" . Ciq oamenii cauta o explicatie .Si savantii aia ce au facut? Iti zic eu. Au emis ipoteze care sa le convina lor si au facut presupuneri care nu sunt in totalitate veridice cand totul e chiar f simplu. Ei stiu doar sa aproximeze si sa presupuna. Stiinta in ziua de azi se indreapta dinspre greseli mai mari inspre greseli mai mici (ca exemplu recent s-a descoperit o particula care are o viteza mai mare decat a luminii ) !! Hai s-o iei altfel ca e inutil. Da' sa-ti explic si eu niste chestii. Si anume, pamantul a mai trecut prin asemenea incalziri ale climei cu mult timp inainte de a exista poluare. Dupa cum ai vazut, e o chestie regulata, se petrece la aprox. 100000 de ani. Iar acum au trecut 100000 de ani de la ultima perioada de incalzire. Intelegi unde bat? Si departe de mine gandul sa neg poluarea, insa eu cred ca efectele ei sunt exagerate, tocmai de aceea am adus la cunostinta forumistilor linkmania ca vacile sunt vinovate intr-o mai mare masura decat masinile pentru efectul de sera. Dar nah, noi vedem masinile ca scuipa bioxid de carbon si le invinovatim pentru efectul de sera, dar in acelasi timp ne facem ca nu observam metanul "vanturat" in atmosfera de mamifere. Si daca tot nu ma crezi, citeste ce scrie ABC. Daca nici pe astia nu-i crezi, nu stiu ce sa mai spun.
Valek Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Mai, luati-o drept. Nu vom muri nici noi, nici copiii nostri, nici copiii copiiilor nostri din cauza climei. Efectul de sera e un proces indelungat! "ieri au fost 15* C, azi sunt 30* C, se duce lumea de rapa!" Prostii, nu sunt cauzate de incalzirea globala, ci de catre curentii si vanturile ce vin deasupra teritoriului nostru. Unele vanturi ecuatoriale trec deasupra europei, dar asta nu inseamna ca nu mai exista ozon si vom muri toti de cancer de piele.
Guest uLise4me Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Mai, luati-o drept. Nu vom muri nici noi, nici copiii nostri, nici copiii copiiilor nostri din cauza climei. Efectul de sera e un proces indelungat! "ieri au fost 15* C, azi sunt 30* C, se duce lumea de rapa!" Prostii, nu sunt cauzate de incalzirea globala, ci de catre curentii si vanturile ce vin deasupra teritoriului nostru. Unele vanturi ecuatoriale trec deasupra europei, dar asta nu inseamna ca nu mai exista ozon si vom muri toti de cancer de piele.Foarte bine spus, intr-adevar daca stai prea mult in soare faci cance de piele . Bunicul meu a avut cancer de piele :( . Sfatul meu nu stati foarte mult in soare, nu fortati organismul, cu incetul va bronzati ! ;)Nu e sfarsitul lumii !!!!
never Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Mai, luati-o drept. Nu vom muri nici noi, nici copiii nostri, nici copiii copiiilor nostri din cauza climei. Efectul de sera e un proces indelungat! "ieri au fost 15* C, azi sunt 30* C, se duce lumea de rapa!" Prostii, nu sunt cauzate de incalzirea globala, ci de catre curentii si vanturile ce vin deasupra teritoriului nostru. Unele vanturi ecuatoriale trec deasupra europei, dar asta nu inseamna ca nu mai exista ozon si vom muri toti de cancer de piele.ghici, cat de gros e stratul de ozon?ps: luca, omul nu e ca pamantul si pamntul nu e ca omul... nu poti sa compari o entitate biologica cu una nonbiologica... poate in literatura este loc de asaceva da' nu si in realitate