Mir@no1 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Care dintr urmatoarele arte martiale , sunt mai practice pt. luptele de strada , pt a te apara etc.Alegeti dintre :Karate , Kick-Box , Judo , Ju Jutsu , Taekwondo , Kung Fu etc . Astept sugestii !
ANdy5 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 well cred ca ar fi bine sa sti cate putin din toate
Zym3r Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 judo te ajuta extrem de mult in dezvoltarea fizica a corpului, dar nu pt a intretine lupte te strada, judo te invata "sa trantesti la pamant", sa capeti forta in brate etc deci, nu te invata cum sa dai cu pumnul, ceea ce vrei tu sa afliPS: ju jutsu ar fi o posibilitateLE: agentule cand dai un raspuns fii mai explicit, nu te baga in seama de dragul de a vb despre ce nu stii
qwertyz0r Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Kung fu ftw !!! (nush ce inseamna ftw dar vreau sa zik cai CLAR !! :) )p.s judo nu e fighting .. am practicat karate (sau altceva .. chiar nush ce era .. acum 7 ani) cam 5 luni si am batut un baiat care era cu 1 an mai mare k mine si care practica judo de 3 ani pe atunci (dupa 40 secunde o inceput sa planga :rofl1: ) ..
THuG-Radu Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Din ce ai enumerat tu, Kick-box clar ! :) Karate - Am facut 7 ani, daca nu te invata antrenoru niste tehnici mai "neortodoxe" nu prea poti sa te folosesti de karate pe strada. Kick-box - e full contact, inveti exact ce iti trebuie ca sa rezisti pe strada :D Judo - dezvoltare fizica, se bazeaza mai mult pe imobilizarea adversarului la pamant, nicidecum pe lovituri. Ju-Jitsu - eschive, lovituri mai putin, arta concentrarii. Taek-won-do - E bun si asta pe strada, dar intre el si Kick-box, iti recomand Kick-box`u. Kung-fu - stil :D Mai mult inveti tehnici care "arata bine", nu care is eficiente ! Sper ca te`am lamurit ! :) {RO}Cosmin ar fi bun aici sa iti explice ce si cum, dar uite ca o facut`o aici : CLICK ! Enjoy
sylv Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 parearea mea kick-box , judo si karate mai mult ptr mobilitate..restu nu stiu :)
THuG-Radu Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 parearea mea kick-box , judo si karate mai mult ptr mobilitate..restu nu stiu :)Vrei sa zici KUNG-FU pt. mobilitate. In Judo si karate nu exista tehnici in care sa fi nevoit sa iti "rupi spatele" ca sa iti iasa o tehnica ! :P
1/2 Man 1/2 Amazing Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 tot timpul am fost de parere ca pe strada nu-ti trebuie multa stiinta in ale luptelor. vine unu mic si suparat si te ia pe nepregatite cu o lovitura plasata in organe sau cu un obiect in cap si ai luat somn. totul e sa ai tupeu si sa dai primul ;) pe strada nu se tine cont de regulile din ring, asa ca eu am o vorba: "Pe strada tot 2 c***e am si eu, tot 2 c***e ai si tu" :)
vexx Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Eu zic sa te uiti la niste meciuri de la fiecare stil..si sa vezi care ti se potriveste Personal as alege kick-boxing sau k1 (acum foarte popular)...pt ca inveti toate genurile de lovituri.In unele stiluri sunt interzise anumite lovituri.Ps: pt bataia de strada te ajuta foarte mult experienta in bataie de stradaedit: am vazut karatisti care au luat bataie de la baieti ..fara ca ei sa faca vre`un sport.cunosc tipi care fac judo de ceva timp..si i eu ii pun la pamant care nu am nici o treaba cu judo`ul
B|adeTrinity Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 dak esti singur si ei sunt mai multi , dai si fugi dak esti 1 la 1 dai in nestire :P acu fara gluma ... kick-box cred ca te ajuta cel mai mult
smuggster Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 ia-ti un spray paralizant si nu iti tre karate sau altceva!dar cum a zis si vinsanity totul e sa dai primul
Zym3r Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Eu zic sa te uiti la niste meciuri de la fiecare stil..si sa vezi care ti se potriveste Personal as alege kick-boxing sau k1 (acum foarte popular)...pt ca inveti toate genurile de lovituri.In unele stiluri sunt interzise anumite lovituri.Ps: pt bataia de strada te ajuta foarte mult experienta in bataie de stradaedit: am vazut karatisti care au luat bataie de la baieti ..fara ca ei sa faca vre`un sport.cunosc tipi care fac judo de ceva timp..si i eu ii pun la pamant care nu am nici o treaba cu judo`ulk1 e stil de lupta? nu e gala?
Lancelot Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 k1 poate fi brevetat ca un stil de lupta ptr show..ceva gen wresling..dar mai sangeros :D Oricum..ptr autoaprare ...judo te ajuta sa eviti si sa parezi majoritatea atacurilor...ptr un stil ofensiv...kick box tai box? Oricum :) ca idee de baza...cand te afli in mijlocul unui conflict de strada...te salveaza ori fuga ori sa dai prima lovitura..chiar si cu un scaun..in cel mai puternic dintre ei
vexx Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Am citit undeva,nu mai tin minte unde...k1 este o combinatie a stilurilor karate , kung -fu,kick-boxing si inca cateva...nu mai tin minte care :Dedit: K-1 is a combat sport that combines stand up techniques from Muay Thai, Karate, Taekwondo, Savate, San shou, Kickboxing and traditional Boxing. The name is a play off the abbreviation of Formula http://en.wikipedia.org/wiki/K-1ps: din cate stiu eu daca te prinde politia cu spray paralizant iti da amenda
Burne Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 tot timpul am fost de parere ca pe strada nu-ti trebuie multa stiinta in ale luptelor. vine unu mic si suparat si te ia pe nepregatite cu o lovitura plasata in organe sau cu un obiect in cap si ai luat somn. totul e sa ai tupeu si sa dai primul ;) pe strada nu se tine cont de regulile din ring, asa ca eu am o vorba: "Pe strada tot 2 c***e am si eu, tot 2 c***e ai si tu" :)yep e cat se poate de adevarat ce spui , nu apuci sa faci scheme si minuni , trebuie sa sti sa te aperi si cand ai ocazia sa dai si pt asta trebuie ceva simplu cum e BOXUL, esti invatat sa duci mult sa te aperi bine si sa dai bine in momentul in care e culcat adversarul orice idiot stie sa ii care niste picioare in bostan, cel mai util sport daca esti implicat intr-o bataie de strada gen rafuiala intre galeria steaua vs dinamo e maraton :D fugi de mananci pamantul ca nu e rusinos cand vin 10 pe tinerecomand filmul Hooligans@qwertyz0r ftw = for the win :D