Lord of round table Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Ca urmare a discutiei incepute intr-un topic recent..am deschis aceasta tema de discutii...Ce credeti despre actuala lume a sportului? este una viciata? Care sacrifica orice pentru rezultate, audienta si implicit bani? Oare daca s-ar respecta in totalitate proecdurile anti-dopping oare cati dintre mutantii actuali ar mai fi in competitie? Ma refer aici la toate sporturile..dar ca exemplu pot da inotul si atletismul..acolo unde niste pachete de muschi sfideaza timpii unor legende care chiar aratau a oameni...ca o mica dovada...cazul din ultimii ani al unora din marii atleti americani decedati in condtiii..misterioase... Uitati-va numai la cum aratau sportivii prin anii 90..si acum..zici ca sunt 2 planete diferite..si lasati-ma sa ma indoiesc ca e mana antrenorilor si al dietelor
Beethoven Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Steroizii sunt la putere. Sportul nu mai e sport de mult, e afacere. Unde sunt multi bani, este si curuptie (nu e o greseala :P) Scuza generala e ca nu fac fata efortului din cauza programului prea incarcat. E perfect adevarat, dar acest program prea incarcat este generat tot de goana dupa bani. Sportivii au o "perioada productiva" :D de 10-15 ani, in care impresarii vor sa stoarca cat de mult posibil. Ei raman cu banii, sportivul cu gloria, (niste) bani si viitoarele probleme de sanatate. Daca a fost intr-adevar un mare sportiv, impresarul va merge chiar si la inmormantarea lui, cu ochii plini de lacrimi. Da bine la public. :right:
PUB^AleXx Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 sport profesionist = bani , dar nu poti face sport profesionist fara .. "stimulentzi" .. decat daca ai talent .. wtf 50% din sportivi au incercat steroizii .. asa ca .. mai ramane doar jumate
ANdy5 Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Steroizii sunt la putere. Sportul nu mai e sport de mult, e afacere. Unde sunt multi bani, este si curuptie (nu e o greseala :P) Scuza generala e ca nu fac fata efortului din cauza programului prea incarcat. E perfect adevarat, dar acest program prea incarcat este generat tot de goana dupa bani. Sportivii au o "perioada productiva" :D de 10-15 ani, in care impresarii vor sa stoarca cat de mult posibil. Ei raman cu banii, sportivul cu gloria, (niste) bani si viitoarele probleme de sanatate. Daca a fost intr-adevar un mare sportiv, impresarul va merge chiar si la inmormantarea lui, cu ochii plini de lacrimi. Da bine la public. :right:word , sportul profesionist din pacate inseamna bani bani bani
1/2 Man 1/2 Amazing Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Eu vad necesare suplimentele si stimulentii. Perioada de refacere e extrem de scurta intre un meci si urmatorul; plus daca mai punem deplasarile, sedintele foto, reclame etc etc( in cazul sportivilor mari), se ajunge la un program infernal. Sa dau exemplu poloistii de la Crisul Oradea, echipa de top 3 in campionat. Baietii fac sala de la 8 la 10, apoi 2 ore bazin, iar seara iar bazin. Asta in fiecare zi. Si ceea ce va zic nu e vrajeala. Baietii fac sala unde ma duc si eu si ii cunosc. Daca vrei performante mari trebuie sa bagi "ajutoare" in tine. Oricum talentul lucreaza. E aberant sa zici ca nu joaca omul respectiv, ci joaca steroizii. Fara talent nu ajungi sa bage cineva steroizi in tine( sa investeasca). Ca si Schumi la F1: multi ziceau ca are masina buna, dar fara talentul lui de a pilota nu il vedeam noi lider incontestabil. Asa si cu un corp perfect: fara talent nu se misca bine :)Cocluzia: PRO steroizi!!
The Connection Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 wrestling , fotbal ..nu conteaza....toti folosesc, baschet , etc...si eu sunt pro....doar e pentru entertainmentdoar sa nu ajunga cam asa ceva : care ia mai multi steroizi castiga cupa campionilor :)
Ahilosu Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 wrestling , fotbal ..nu conteaza....toti folosesc, baschet , etc...si eu sunt pro....doar e pentru entertainmentdoar sa nu ajunga cam asa ceva : care ia mai multi steroizi castiga cupa campionilor :)pai deja asa se intampla. sa-i luam exemplu pe cei din NBA. au un meci la 36 de ore, maxim 48. pentru a juca 48 de minute la fiecare 2 zile, e mult, e greu, e spre imposibil. totusi sunt multi performeri care nu iau nimic. vezi etiopianul de la atletism, lance armstrong (care desi a fost acuzat, nu cred ca a folosit nimic)
1/2 Man 1/2 Amazing Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Sincer Ahi ... nici pe Lance nu-l vad curat. Care crezi ca e rolul medicului intr-o echipa (sport)? Medicina a evoluat intr-atat de mult incat exista steroizi care nu sunt detectati la teste daca sunt luati cand trebuie si cum trebuie (dupa sfaturile medicului exhipei). Asta e ca si in IT: intai apare virusu, apoi antivirusul ;)
vexx Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 eu practic haltere de aproape 9 ani..si va spun sincer ...daca nu bagi nu faci fata la un nivel inalt.Multi si`au distrus sanatatea..si multi o mai facps:cei care fac controlul antidoping sunt mana in mana cu federatia.
Fane Spoitoru Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 la haltere e imposibil sa nu iei ceva, pt ca nu ai cum sa cresti atata sa te dezvolti asa :) singuri care nu se dopeaza cred ca sunt cei de la inot si de la 100 de m viteza :)
Alexandru Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 sportul duce la faima , faima la bani si pt performante sportivii iau tot felul de steroizi si alte chesti asemanatoare
Ahilosu Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Sincer Ahi ... nici pe Lance nu-l vad curat. Care crezi ca e rolul medicului intr-o echipa (sport)? Medicina a evoluat intr-atat de mult incat exista steroizi care nu sunt detectati la teste daca sunt luati cand trebuie si cum trebuie (dupa sfaturile medicului exhipei). Asta e ca si in IT: intai apare virusu, apoi antivirusul ;)da, dar probele lui au fost analizate inca 2 ani de cand castiga fiecare tur si tot nu s-a descoperit nimic. ori in 2 ani sigur s-ar fi gasit uneltele sa fie aratata orice interventie a doctorului. tind sa cred ca performantele lui sunt legate de boala ce a avut-o si de tratamentul respectiv. cred ca faptul ca a infruntat moartea l-a facut sa pirveasca altfel viata.
Thade Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Tiger Woods ce steroizi ia oare pentru golf? :DOricum e cel mai bine platit sportiv din lume, asta ca e golful sportul burghezimii.
Tybork Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Tiger Woods ce steroizi ia oare pentru golf? :DOricum e cel mai bine platit sportiv din lume, asta ca e golful sportul burghezimii.Sau Michael Schumacher, oare ce suplimente consuma? Depinde foarte mult si de domeniul respectiv. Nu inseamna, ca cel mai bine platit sportiv din lume, trebuie sa fie cineva din fotbal sau basket sau orice alt sport mai spectaculos, decat restul sporturilor. Eu sunt pro suplimentelor + subscriu ceea ce a zis si Beethoven, ca orice tip de sport, cu cat este mai spectaculos/popular, cu atat devine mai mult o afacere :(
{JM}Alex Lifetaker Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Eu vad necesare suplimentele si stimulentii. Perioada de refacere e extrem de scurta intre un meci si urmatorul; plus daca mai punem deplasarile, sedintele foto, reclame etc etc( in cazul sportivilor mari), se ajunge la un program infernal. Sa dau exemplu poloistii de la Crisul Oradea, echipa de top 3 in campionat. Baietii fac sala de la 8 la 10, apoi 2 ore bazin, iar seara iar bazin. Asta in fiecare zi. Si ceea ce va zic nu e vrajeala. Baietii fac sala unde ma duc si eu si ii cunosc. Daca vrei performante mari trebuie sa bagi "ajutoare" in tine. Oricum talentul lucreaza. E aberant sa zici ca nu joaca omul respectiv, ci joaca steroizii. Fara talent nu ajungi sa bage cineva steroizi in tine( sa investeasca). Ca si Schumi la F1: multi ziceau ca are masina buna, dar fara talentul lui de a pilota nu il vedeam noi lider incontestabil. Asa si cu un corp perfect: fara talent nu se misca bine :)Cocluzia: PRO steroizi!!Vinsanity tu confunzi steroizii cu suplimentele nutritionale ... este cu totul alta chestie aici ...