Jump to content
Guest

---secretele contorizarii---

Recommended Posts

Posted

Acum cateva zile am trimis d-lor de la RDS Iasi Support Team <support@iasi.rdsnet.ro> un mail in care ii intrebam politicos care mai sunt ip-urile catre si dinspre care traficul nu se contorizeaza. Ca raspuns, am primit: site-urile www.home.ro, www.linkmania.ro, www.linux.ro s.a. :confused:

Eu intreb, inca o data, care sunt aceste misterioase ip-uri? Poate ca Onor RDS ar putea afisa pe un site, undeva, lista ip-urilor. Eventual actualizata...:>

In final, vreau sa stiu daca lista atasata - si pe care am primit-o dupa indelungi insistente de la RDS - mai e valabila...

Posted

Toate IP-urile pe care vizitator@linkmania.ro le-a pus aici au fost sterse pentru ca pot duce la confuzii in randul abonatilor. IP-urile se pot schimba, iar o lista valabila pentru toate orasele din tara este foarte greu de intretinut, pentru ca fiecare oras are propria lista de IP-uri necontorizabile.

KIZ

Posted

Fratilor, incep sa va recunosc: nici un raspuns. Exact parca ati fi Suportul tehnic de la RDS. Mersi oricum. Raman secrete aceste IP-uri.:mad:

Pe mine RDS m-a pierdut de client... Prea multe magarii la cati bani ia de la abonati. (Pacat ca am platit deja abonnametul pana in iulie inclusiv...)

Numai de bine! De la alt ISP.

Posted

KIZ spune ca o lista este greu de intretinut ...

eu vin si intreb de ce ? fiecare oras are propria sucursala RDS ... si la urma urmei EU PLATESC si pe banii mei nu fac altii regulile....nu ti se pare normal ?! ... numai problema esta ca sunt singur ii pe domeniu si nu prea poti sa comentezi ...

De ce cand inchei un contract nu te lasa sa negociezi ... de ce sa nu semnam lista respectiva sa fie parte din contract .... ? multe intrebari , retorice pentru ca totul se rezuma la lipsa de profesionalism al celor de la RDS ....

Silviu aka UniXBrain

Posted

Esti putin cam dur UnixBrain. Da-mi voie sa-ti explic de ce nu poate fi tinuta o lista "real-time" a ip-urilor necontorizate. *(este o parere personala, care nu reprezinta punctul de vedere al RDS)*. ok ? good :)

Sa luam ca exemplu un server de counter-strike linkmania din orasul X. Este serverul nr #1 al orashului. In urma cererii insistente a mai multor jucatori (hai doar sa presupunem :>) se primeste o alta "masina" pentru a fi folosita ca server de Counter-strike, caruia i se aloca un alt IP decat cel initial. Dat fiind ca este mai performant serverul nou primit, el devine serverul #1, pe o adresa de IP noua, care va fi necontorizata. Serverul vechi este facut de clanwar, iar cum nu este public nu este lasat necontorizat (din nou, sa presupunem). Astfel IP-ul vechi este acum contorizat, iar cel nou nu. Trebuie deci anuntata toata lumea.

Nu este mai simplu deci sa te conectezi din play-online, de unde stii sigur ca nu vei fi contorizat ?

Un alt exemplu ar fi schimbarea ip-urilor site-urilor, a regulilor de contorizare etc.

In permanenta sunt scoase ip-uri necontorizate din lista si introduse altele noi.

Probabil singura solutie ar fi sa se creeze un mailing list cu toti abonatii cablelink, in care sa fie anuntati in fiecare zi ce ip-uri necontorizabile au mai aparut sau care au fost scoase. Vrei Spam ? :)

si la urma urmei EU PLATESC si pe banii mei nu fac altii regulile....nu ti se pare normal ?!

nu. chiar deloc. daca ai observat nici un alt provider nu ofera trafic necontorizat cu site-uri in afara retelei MAN.

In concluzie, pentru cei care-si calculeaza fiecare byte transferat le pot spune asta : daca aveti dubii cu privire la contorizarea unor ip-uri, uitati-va frumos in contul vostru de pe admin.rdslink.ro si veti vedea daca a-ti fost contorizatzi sau nu.

Posted

atunci sa faca publica o lista cu siturile necontorizate macar... daca e greu sa puna pe cineva sa faca aici pe forum un post pe care sa il editeze ca sa shtearga/adauge ipurile de la servere si alea alea...

pe mine sincer nu ma intereseaza ipurile abonatilor, vreau ipurile serverelor.

sincer nu cred ca este asa de greu ca doar nu sunt 1000.000 de servere carora le sunt schimbate zilnic ipurile. :>

lenea asta...

Posted

Care este motivul pentru care nu pot vedea nici macar butoanele pt trimiterea mesajelor private pentru user-i de mai sus?

Sa nu cumva sa imi spuneti ca au fost editate sau scoase pentru a nu fi contractati, datorita parerilor lor, ca e de rau (incalcare flagranta a drepturilor omului si dovada clara de cenzura, nu poti fi sanctionat pentru parerea ta ca nu suntem sub dictatura). :? :? :? :? :?

Sper ca nu asta e motivul pt care nu merge ci vreo problema cu Conectiunea sau browseru, o sa sun la service 24/7 sa rezolv problema. :wink: :wink:

No offense 8)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...