Jump to content
Legacy

Ce facem de Sf. Pasti ?

Recommended Posts

Posted

Sambata seara ma duc cu familia / rude la biserica ( cred ) .. duminica plec cu niste prieteni la un chef .. in rest acasa .

Posted

Vine Pastele...Invierea Domnului. Este a2a sarbatoare ca importanta dupa Craciun.

Pastele este a II-a sarbatoare ca impostanta la catolici si protestanti.

La ortodocsi, Pastele este pricipala sarbatoare religioasa.

OT :

Nu stiu exact cum e prin alte orase, dar ma pot referi la Bucuresti. Probabil ca 60-70% din populatia Bucurestiului se va aciui pe langa o biserica pentru o ora jumate - doua (pana se da startul la lumina). Se strange lume ca la urs, nu din motive religioase sau de credinta, ci pentru ca e "in tendinte". Pentru cateva ore, se muta fitzele, silicoanele, masinile "bengoase" si neam-prostia din cluburile bucurestene la Mitropolie. A, si se schimba "liniutele" cu aghiasma mare.

Nu ma voi duce de Pastele asta la nici o biserica, pentru ca probabil nu voi pleca din Bucuresti. De trei luni, injur aglomeratia, faptul ca prind de 7 ori acelasi semafor, ca nu bine scap de "lagul" dupa Stefan cel Mare ca dau de "lagul" dupa Calea Victoriei, ca trebuie sa ma uit in timp ce stau in rand conform noului regulament ca trec pe langa mine fara nici o jena masini cu girofar sau cu numere "smechere".

Dat fiind ca dupa trei luni de nervi si stress imi permit 4-5 zile libere, vreau ca ele sa fie fara idioti, aglomeratie, girofaruri si militieni ce fluiera isteric.

Acum vreo doi ani, mi-am zis sa evit marile adunari din centru si sa merg la o biserica mai mica si mai ferita, de cartier. Surpriza! Exista - in Bucuresti cel putin - si idioti "in tendite" miniaturali.

@Edelweis : ferice de tine ca poti gasi motive personale si spirituale care sa exceada realitatii si pentru care sa sarbatoresti Pastele.

Btw, de doua mii de ani, evreii se chinuie sa afle prin ce "smecherie" fac preotii de la Ierusalim sa se aprinda lumina fix de Pastele ortodox. Si nu au aflat. (astept ateii practicanti, consumatori de Discovery si NG, sa sara cu "dovezi stiintifice").

Posted

Ai dreacu evrei si cu aia de la discovery ti-au dat tie idei sa umpli forumul de prostioare, crezi ca intereseaza pe cineva ce inseamna pt tine pastele?

Posted

Btw, de doua mii de ani, evreii se chinuie sa afle prin ce "smecherie" fac preotii de la Ierusalim sa se aprinda lumina fix de Pastele ortodox. Si nu au aflat.

Vine dumnezeu si o aprinde cu briketa, ofc :blink:

Nu suport inghesuiala ipocritilor care "se pun bine cu `al de sus" ducandu-se sa cumpere 2-3 lumanari si spunand in gand "doamne ajuta" ca sa doarma mai linistiti la noapte.

As prefera un bar non-stop, o cafea si o carte pagana.

Posted

Ai dreacu evrei si cu aia de la discovery ti-au dat tie idei sa umpli forumul de prostioare, crezi ca intereseaza pe cineva ce inseamna pt tine pastele?

word :rofl1::rofl1::rofl1:

Posted

crezi ca intereseaza pe cineva ce inseamna pt tine pastele?

Da, este evident ca a interesat/intereseaza cel putin o persoana. PE TINE.

PS : hop, a sarit si bunny intre timp, hai ca usor-usor fac de un Fan-Club.

Posted

" Doamne IARTAI pe acestii pacatosii ca nu stiu ce zic, SI iarta Linkmania ptr toate cele necurate " Amin! :D\

at trebui sa facem gathere speciale sa spargem oua rosii :lol:

Posted

Thade şi ceilalţi, sunt destui creştini pe care îi interesează Sfintele Paşti. Dacă pe tine nu te interesează, este strict problema ta.

Eu unul merg la Biserică în noaptea Învierii (deşi nu stau mult).

Posted

nromal ar fi sa se mearga la bisercica pt. k si asha ii odata pe an :|......dau un jwl de caciula la aia care merg la biserica ...:))))

Posted

dupa parerea mea Pastele trebuie petrecut la biserica si dupa aceea la o masa mare in familie :) si asa o sa si fac :D cu o friptura de miel :X de te lingi pe buze :D

Posted

probabil ca o sa pasesc pe teritoriul unei Biserici .. dar de intrat .. slabe sanse ..., si dupa .. om vedea [noi ... ca este mai multi] ;)

Posted

Pastele este a II-a sarbatoare ca impostanta la catolici si protestanti.

La ortodocsi, Pastele este pricipala sarbatoare religioasa.

Dar care e, Craciunul?
Guest <Raziel>
Posted

nu cred ca maduc la biserica...

Posted

word!!!

ot: beau cu amicii, dorm, sparg oua, pap cozonaci si... dorm (probabil coma alcoolica)

ps: life is peachy :bananadance2:

pss: paste(ti) fericit(i)

Posted

Ma voi duce la tzara, o sa merg cu familia la biserica in fiecare seara si noaptea, apoi a 2 a zi urmeaza masa cea mare (la care o sa lucrez 3 zile inainte <_< , numai pregatiri..) ... poate ceva iarba verde ... chestii in familie..vizite ..

abia astept :X

Posted

Putin pe la biserica apoi acasa cu familia, a doua zi un gratarel cu prietenii

Ditto.....fara partea cu biserica....si acasa doar in trecere.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...