Jump to content
IceMan

Conditii - Valabilitatea permisului de conducere romanesc

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Potrivit infogramelor transmise de catre ambasadele Romaniei in Suedia, Bulgaria, Slovacia, Germania si Grecia, dupa 1 ianuarie 2007 posesorii permisului de conducere romanesc il pot folosi in anumite conditii, in functie de legile tarii in cauza, a informat ieri Depatamentul pentru Munca in Strainatate.

Pentru cei care poposesc in Suedia pentru afaceri sau pur si simplu in scop turistic e bine de stiut ca pot conduce in baza permisului romanesc. In schimb, cetatenii statelor membre UE care obtin un permis de rezidenta permanenta in Suedia sunt obligati ca, in cel mult un an de la obtinerea acestui statut, sa preschimbe permisul de conducere national cu unul suedez. Bineinteles, in urma unor testari si examinari!

FACEM CA LA EI. Cetatenii straini care lucreaza sau care sunt inregistrati cu sedere temporara in Bulgaria au dreptul sa foloseasca timp de un an carnetul de sofer strain, urmand sa il preschimbe apoi cu cel bulgaresc. De data aceasta, veti scapa mai ieftin! Adica fara examenele de rigoare! De asemenea, permisul de conducere romanesc poate fi folosit fara nici o problema pentru deplasarea pe teritoriul bulgaresc in scop turistic, de afaceri, studiu.

Lucrurile sunt la fel de simple si daca ajungeti pe teritoriul Slovaciei. Nici aici permisul de conducere nu trebuie sa fie preschimbat daca va aflati in scop lucrativ, turistic, pentru afaceri sau studii. In cazul pierderii sau furtului permisului de conducere pe teritoriul Slovaciei, autoritatile de aici pot elibera, la cerere, un nou permis de conducere, dupa expirarea termenului de 180 de zile.

O alta posibilitate poate fi si solicitarea unui nou permis de conducere in Romania. Carnetul de conducere international obtinut in Romania este valabil si recunoscut si de catre autoritatile germane, iar pentru cei cu domiciliul in Grecia permisele romanesti vor fi traduse in limba elena si apoi preschimbate, vechile carnete romanesti urmand a fi inapoiate autoritatilor romane competente.

sursa

Posted

asta e destul de bine...mai misca cate ceva...imi aduc aminte cand m-am intors m-am lovit de o faza relativ interesanta. eu mi-am obtinut permisul in statele unite, dar nu aveam voie sa circul cu el in romania,pentru ca sunt cetatean roman ^_^ ...de preschimbat oricum trebuia preschimbat,ca expira in 3 luni...faza interesanta e ca un american are voie bine mersi sa circule cu permisul sau.dubioase rau unele faze,dar ideea e ca cel mai bine daca vrei sa circuli fara probleme in alte tari,cel mai bine e sa ai permis international.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...