Jump to content
IceMan

Saturn, sub un hexagon misterios

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Cercetatorii de la NASA au capturat imagini, cu ajutorul razelor infrarosii, ale unei formatiuni misterioase, de forma unui hexagon, ce pluteste deasupra Polului Nord al planetei Saturn si nu a mai fost niciodata intalnita in jurul vreunei planete, scrie Daily Mail.

Are o anvergura de 25.000 de kilometri si o grosime de 60 de kilometri, potrivit estimarilor facute de cercetatori. E maroniu-roscata, datorita caldurii primite de la planeta, sta nemiscata si este inconjurata de nori. Hexagonul lui Saturn seamana cu vartejul polar al Pamantului, ce formeaza curenti circulari de aer. Dar forma hexagonala e total diferita de vartejul de la Polul Sud al lui Saturn, ce seamana cu un uragan. O formatiune similara a mai fost fotografiata acum 20 de ani de NASA, dar acum este pentru prima data cand se vede in aceasta forma perfecta si intr-o singura imagine.

sursa

Posted

da...murim de curiozitate....

on topic,un raspuns mai clar pt legacy: pai,de asta s-a si descoperit aceasta formatiune...vor sa afle exact in ce masura afecteaza Pamantul,daca afecteaza,dar mai ales la ce foloseste el acolo.mi se pare ok ca se descopera chestii noi despre planetele din jur,desi cam greu..

Posted

ne afecteaza cu ceva? :blink:

Hexagonul lui Saturn seamana cu vartejul polar al Pamantului

Cine stie :dontknow: poate au vreo legatura intre cele 2 planete

Posted

da...murim de curiozitate....

nu m-am putut abtine :rofl1:

se pare ca si extraterestrii au probleme cu poluarea globala :rofl1:

si acum serios vorbind ... este chiar FOARTE interesant fenomenul ... is curios daca asa ceva ar veni asupra Terrei cate zile am supravietui :oups:

Posted

Eu cred ca au vreo legatura, cine stie ? De ce se invart toate planetele in jurul soarelui . De ce Soarele este rotund , cand el defapt nu se invarte.

PS:Planetele sunt sferice datorita rotatiei in jurul soarelui ( se erodeaza ) asta am aflat la scoala si m-am uitat si la un documentar.

Posted

ot:ne facem si noi 1 dinaia in curand

trist dar e cam adevarat :( ...this planet is going to hell..or its gonna become hell...

Posted

pare a fi o furtuna, iar daca e o furtuna atat de mare si vine spre pamant, well, e naspa

now really...te intereseaza pe tine ce o sa se intample cu planeta asta dupa ce mori? /:)

Posted

nici macar nu ma intereseaza ce se intampla cu ea cat sunt viu :rofl1:

dar nu vreau sa fie furtuna, altfel nu merg trenurile spre casa :-<

Posted

now really...te intereseaza pe tine ce o sa se intample cu planeta asta dupa ce mori? /:)

normal ca ne intereseaza

pentru ca si pe copii copiilor nostri o sa ii afecteze......

E interesant...sper sa nu se intample nimic :)

Posted

Cum sa afecteze Pamantul ?

Un "solar flare" cu lungimi de zeci de mii de kilometri si putere atomica incomensurabila abia daca trece de stratul de ozon si intrerupe undele radio , si voi vorbiti de o formatiune bizara a Saturnului , a carei natura energetica nici nu o stim , de marimea unui continent (sau mai mare , poate ma insel) sa afecteze Pamantul ?

Sa nu visam Science Fiction , ci sa ne rezumam la reactiile posibile componentelor chimice ale planetei .

Ganditi domnilor .

Posted

Later Edit : Si prin absurd sa zicem ca ar fi o furtuna cosmica , nucleul magnetic nu ar putea iesi din atmosfera planetei , iar probabil fenomenul a fost creat de mediul planetei , nu a tras nimeni cu un tun ionic urias . Deci nu vine nimic spre nimic .

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...