Guest annemarie Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 daca stau, imi vin tot felul de idei...uite una: ati mai citit ceva in ultima perioada? daca da, ce carte? si ce recomandati??? chiar sunt curioasa...
Valek Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 pai... :) http://www.amaltea.ro/carte_163_Cum_sa_com...dolescente.htmlhttp://www.amaltea.ro/carte_126_TRAUMA.htmlUltimele doua ce le-am citit. Nu ma intrebati de prima .
Edelweiss Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 daca stau, imi vin tot felul de idei...uite una: ati mai citit ceva in ultima perioada? daca da, ce carte? si ce recomandati???daca ai sta mai mult :), ai putea constata ca s-au mai deschis inca 2 topicuri la "discutii generale" pe acelasi subiect. acum citesc kafka- "castelul". de curand am citit o carte pe care o recomand cu caldura multor linkmaniaci, e o carte relativ scurta, lejera, se insista pe comicul de moravuri: radu paraschivescu - "ghidul nesimtitului".edit: valek, mor daca nu te intreb de prima carte :P a fost macar buna de ceva, s-au simtit efectele citirii ei?:D
Guest annemarie Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 daca ai sta mai mult :), ai putea constata ca s-au mai deschis inca 2 topicuri la "discutii generale" pe acelasi subiect. acum citesc kafka- "castelul". de curand am citit o carte pe care o recomand cu caldura multor linkmaniaci, e o carte relativ scurta, lejera, se insista pe comicul de moravuri: radu paraschivescu - "ghidul nesimtitului".edit: valek, mor daca nu te intreb de prima carte :P a fost macar buna de ceva, s-au simtit efectele citirii ei?:DDACA NU MA INSEL, CHIAR TU AI FOST " INITIATORUL" TOPICULUI...inevitabil, s-au discutat multe chestii si ma simt naspa ca nu aduc ceva nou in discutie, dar ma bazez pe faptul ca poate s-au mai citit carti bune de atunci...macar de atat lasa-ma sa ma bucur...te rog..
blk Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Eventual Edel ar fi initiatoare.Anywho.. nush despre topicul lui Edel.. nush daca am postat in el sau daca am mai postat o data cartea asta.Ultima e Cinci plecari din prezent de Alexandru Dragomir.
uTzu Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 singura carte care am citito a fost Baltagu` si aia pentru ca aveam capacitatea
Guest annemarie Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 singura carte care am citito a fost Baltagu` si aia pentru ca aveam capacitatea hai, ma..
Edelweiss Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 DACA NU MA INSEL, CHIAR TU AI FOST " INITIATORUL" TOPICULUI...inevitabil, s-au discutat multe chestii si ma simt naspa ca nu aduc ceva nou in discutie, dar ma bazez pe faptul ca poate s-au mai citit carti bune de atunci...macar de atat lasa-ma sa ma bucur...te rog..chiar te las cu placere. imi plac topicurile despre carti. s-ar putea sa fi initiat eu unul din topicuri, nu mai stiu.gandindu-ma totusi ca ce se intampla de 2 ori se intampla si a treia oara, inevitabil in topicul asta se va ajunge la o "lauda" generala, care a citit mai putine carti va fi castigatorul absolut, care merita tot respectul celorlalti.edit pt annemarie: crede-ma ca inteleg cum terfeleste netul cartile, doar am trecut si eu prin asta (poate inca trec). si nu prea sunt in masura sa dau sfaturi in domeniu... incearca sa-ti rezervi macar o juma' de ora pe zi pentru o carte, daca te prinde cartea, sigur te vei intinde mai mult la citirea ei si vei ignora netul.
Guest annemarie Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 chiar te las cu placere. imi plac topicurile despre carti. s-ar putea sa fi initiat eu unul din topicuri, nu mai stiu.gandindu-ma totusi ca ce se intampla de 2 ori se intampla si a treia oara, inevitabil in topicul asta se va ajunge la o "lauda" generala, care a citit mai putine carti va fi castigatorul absolut, care merita tot respectul celorlalti. stii, ideea mea venise dintr-o intrebare simpla, proprie, daca, de fapt, mai citeste cineva cate ceva, daca sunt din ce in ce mai multi oameni pe net...uite, si eu am stat in ultimele zile mult mai mult decat de obicei, in loc sa ma apuc de o carte pe care voiam demult s-o citesc : invierea/tolstoi...intelegi? :P
Zym3r Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 singura carte, daca o pot numi asa citita in viata mea a fost "Micul Print" :-snu prea ma laud cu asta dar asta e adevarul, nu sunt fan deloc al cartilor, prefer sa vad un film, stiu ca nu este acel lucru, dar, deh, asta sunt eu :P
noghri Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 "Iubita mea, Sputnik" de Haruki Murakami...superba cartea..din pacate a fost singura citita in ultima luna,dintr-o lipsa acuta de timp...am preferat sa imi omor timpul liber cu altele..eh..
1/2 Man 1/2 Amazing Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 poate sunt un om prea practic, dar am si eu o intrebare pt voi: cu ce sunteti mai realizati, si cel mai important, cu ce ramaneti dupa ce ati citit o carte? Aici ma refer strict la literatura, nu la carti de specialitate (stiintifice). Eu dupa ce am citit niste carti (care depasesc nr degetelor de la maini :) ), pot spune ca dupa ani buni am ramas cu niste vagi amintiri care nu ma vor ajuta cu nimic.
THuG-Radu Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 poate sunt un om prea practic, dar am si eu o intrebare pt voi: cu ce sunteti mai realizati, si cel mai important, cu ce ramaneti dupa ce ati citit o carte? Pregateste`te, tocmai ti`ai ridicat juma` de forum in cap ! Sa nu cumva sa zici ca Eminescu a fost un obsedat sexual, good for nothin` care a murit de sifilis, ca atunci chiar nu mai ai scapare ! :rofl1: @on-topic Same as uTzu.
Guest annemarie Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 oameni buni, nu condamn pe nimeni, fiecare face ce vrea.cu ce te ajuta cartile? uite macar un raspuns insignifiant, daca vrei tu, te ajuta sa-ti dezvolti un limbaj mai adecvat, ca vorba aia, filmele...cu ce te ajuta?!cum ziceam, nu vreau sa jignesc pe nimeni si nici sa judec. si eu fac cate putin din fiecare-citesc, ma uit la un film, ascult o muzica sau stau pe vorba cu voi pe net... :D
Edelweiss Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 poate sunt un om prea practic, dar am si eu o intrebare pt voi: cu ce sunteti mai realizati, si cel mai important, cu ce ramaneti dupa ce ati citit o carte? Aici ma refer strict la literatura... Pregateste`te, tocmai ti`ai ridicat juma` de forum in cap ! Sa nu cumva sa zici ca Eminescu a fost un obsedat sexual, good for nothin` care a murit de sifilis, ca atunci chiar nu mai ai scapare ! :rofl1: Nu si-a ridicat juma' de forum in cap, mai degraba a castigat simpatia a 3/4 din forum :) Radule, nu-mi aminti de postul lui Thade acum, ca iar ma apuca revolta :D Asta pentru ca mereu uitati sa nu mai asociati perfectiunea genialitatii; Eminescu e cel mai mare poet roman pentru posteritate, nu un curvar, chit ca in viata lui de muritor a fost si una si alta. (scuze pt limbajul direct) Visanity, ce poti invata dintr-o carte? Poti invata sa vorbesti si sa scrii corect si coerent (nu zic ca nu ai face asta deja, n-o lua ca pe o ofensa personala), poti invata sa-ti dezvolti imaginatia, poti invata sa gandesti dincolo de anumite tipare impuse de mediul social in care te invarti zilnic, poti aprecia sau dimpotriva un mod de gandire, poti sa-ti permiti sa argumentezi anumite pareri pe care poti ajunge sa ti le formezi, poti invata sa critici, poti invata sa te orientezi dupa anumite tipare sau sa stii cum sa le creezi pe cele proprii, poti invata sa-ti dezvolti si sa-ti cunosti mai bine personalitatea. Sau, desigur, nu poti invata nimic din toate astea - e la alegerea cititorului. Mama mea imi spunea din frageda pruncie o vorba inteleapta - "Deschide cartea, sa vezi ce-au gandit altii. Inchide cartea si gandeste singur."
silversky Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Ultima carte citită : Sisteme informatice în management.Ultima carte citită din plăcere : Primul volum din "Dune" (Frank Herbert). :)
Guest annemarie Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Nu si-a ridicat juma' de forum in cap, mai degraba a castigat simpatia a 3/4 din forum :) Radule, nu-mi aminti de postul lui Thade acum, ca iar ma apuca revolta :D Asta pentru ca mereu uitati sa nu mai asociati perfectiunea genialitatii; Eminescu e cel mai mare poet roman pentru posteritate, nu un curvar, chit ca in viata lui de muritor a fost si una si alta. (scuze pt limbajul direct)Visanity, ce poti invata dintr-o carte? Poti invata sa vorbesti si sa scrii corect si coerent (nu zic ca nu ai face asta deja, n-o lua ca pe o ofensa personala), poti invata sa-ti dezvolti imaginatia, poti invata sa gandesti dincolo de anumite tipare impuse de mediul social in care te invarti zilnic, poti aprecia sau dimpotriva un mod de gandire, poti sa-ti permiti sa argumentezi anumite pareri pe care poti ajunge sa ti le formezi, poti invata sa critici, poti invata sa te orientezi dupa anumite tipare sau sa stii cum sa le creezi pe cele proprii, poti invata sa-ti dezvolti si sa-ti cunosti mai bine personalitatea. Sau, desigur, nu poti invata nimic din toate astea - e la alegerea cititorului.Mama mea imi spunea din frageda pruncie o vorba inteleapta - "Deschide cartea, sa vezi ce-au gandit altii. Inchide cartea si gandeste singur."SUPER!