Jump to content
{JM}Alex Lifetaker

Folding@Home

Recommended Posts

Posted

http://folding.stanford.edu/

Our goal: to understand protein folding, misfolding, and related diseases

CURRENT PROJECTS AND PROGRESS TO DATE:

* Alzheimer's Disease

* Cancer

* Huntington's Disease

* Osteogenesis Imperfecta

* Parkinson's Disease

* Ribosome & antibiotics

Your participation can help lead to a cure for these diseases.

Din cate am inteles se poate vindeca si HIV in cazul in care se intelege "foldingul"... adica "impaturirea" proteinelor pt. o traducere mot-a-mot.

Tot ce trebuie sa faceti este sa downloadati programul si sa-l rulati pe calculator, ocupa foarte putine resurse si foloseste procesorul doar cand e pe idle(adica nu folositi calculatorul).

Avand in vedere ca programul este realizat de Stanford University eu zic ca merita atentia, este gen Seti@home numai ca acela se ocupa cu extraterestrii, pe cand aceesta este un proiect care poate schimba lumea in bine.

PS: Exista echipa folding@romania eu zic sa va alaturati lor este cea mai buna echipa din romania de pe site :)

Posted

Pe FAQ-ul de pe siteul lor scrie ca un supercomputer e zero barat in comparatie cu puterea calculatoarelor personale din intreaga lume si au dreptate, acum deja au facut un program pt. PS3 care sa ruleze Folding@Home si ps3ul are o putere extraordinar de mare de calcul.

daca ne gandim ca 100 calculatoare de 2 Ghz au in total 200 Ghz... dar la 1 milion de calculatoare? Foarte puternic, nu?Nici cel mai performant super computer nu poate egala aceasta putere de calcul.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...