{JM}Alex Lifetaker Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 http://folding.stanford.edu/Our goal: to understand protein folding, misfolding, and related diseasesCURRENT PROJECTS AND PROGRESS TO DATE: * Alzheimer's Disease * Cancer * Huntington's Disease * Osteogenesis Imperfecta * Parkinson's Disease * Ribosome & antibioticsYour participation can help lead to a cure for these diseases. Din cate am inteles se poate vindeca si HIV in cazul in care se intelege "foldingul"... adica "impaturirea" proteinelor pt. o traducere mot-a-mot.Tot ce trebuie sa faceti este sa downloadati programul si sa-l rulati pe calculator, ocupa foarte putine resurse si foloseste procesorul doar cand e pe idle(adica nu folositi calculatorul). Avand in vedere ca programul este realizat de Stanford University eu zic ca merita atentia, este gen Seti@home numai ca acela se ocupa cu extraterestrii, pe cand aceesta este un proiect care poate schimba lumea in bine.PS: Exista echipa folding@romania eu zic sa va alaturati lor este cea mai buna echipa din romania de pe site :)
Valek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Hmm... Sa ajut si eu, dar cred ca aveau ei destui bani pentru un super-computer...
{JM}Alex Lifetaker Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Pe FAQ-ul de pe siteul lor scrie ca un supercomputer e zero barat in comparatie cu puterea calculatoarelor personale din intreaga lume si au dreptate, acum deja au facut un program pt. PS3 care sa ruleze Folding@Home si ps3ul are o putere extraordinar de mare de calcul. daca ne gandim ca 100 calculatoare de 2 Ghz au in total 200 Ghz... dar la 1 milion de calculatoare? Foarte puternic, nu?Nici cel mai performant super computer nu poate egala aceasta putere de calcul.
{JM}Alex Lifetaker Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Ce detalii mai vrei? :PGasesti toate raspunsurile pe siteul acela :)Bafta!