Jump to content
IceMan

Sefii atragatori sunt mai competenti

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Magnetismul personal cantareste foarte mult in cariera profesionala. Sefii aratosi sunt considerati mai competenti, iar tinuta vestimentara ajuta la cataratul in pomul succesului.

Felul in care aratam la locul de munca are foarte mare importanta pentru ascensiunea in cariera profesionala, arata un studiu facut de revista Elle si MSNBC. Aproximativ 58 la suta dintre femeile-sef, care sunt frumoase si elegante sunt considerate mai competente, cooperante si mai bune reprezentante ale intereselor subalternilor lor, comparativ cu 48 la suta dintre sefele cu calitati fizice de nivel mediu si cu 23 la suta, din categoria celor neatragatoare.

BARBATII, SI MAI SI

In randul barbatilor foarte chipesi, procentul este si mai mare, 61 la suta dintre acestia fiind creditati de catre subalternii lor cu toate aceste atribute, indiferent daca le au sau nu in realitate, in timp ce barbatii cu calitati fizice medii sunt bine vazuti doar in proportie de 41 la suta, iar cei neatragatori, de 25 la suta. Ceea ce difera foarte mult intre cele doua sexe, este modul in care reprezentantii lor cred ca sunt priviti unii de catre ceilalti.

TOT ASPECTUL

Cele mai multe femei (61 la suta) cred ca barbatii le judeca dupa felul in care arata, iar 54 la suta dintre ele cred ca barbatii le apreciaza, in primul rand, dupa aspectul corpului si dupa greutate. Femeile cred ca barbatii pun mai putin pret pe comportamentul la serviciu si calitatile lor profesionale, iar pe talent, si mai putin. In schimb, cei mai multi dintre barbati (43 la suta) cred ca femeile ii judeca dupa felul in care se comporta la serviciu si dupa performantele profesionale (40 la suta). Factori ca talentul, simtul umorului si aspectul sunt deosebit de subapreciati de catre femei.

ATUUL SECOLULUI

Cine nu stie cum sa isi exploateze aspectul fizic placut in avantajul sau are numai de pierdut, mai ales ca, in secolul XXI, acest lucru ocupa o mare importanta in viata noastra, afirma psihologii. "Atractia fizica produce un halo in jurul unei persoane. Acest lucru se produce la nivelul inconstientului", explica psihologul american Ken Siegel. El citeaza studii prin care s-a dovedit ca aspectul fizic atragator functioneaza ca un mediator de succes in relatiile sociale, iar cei mai multi oameni, instinctiv, obisnuiesc sa atribuie calitati favorabile persoanelor frumoase si atragatoare. Din acest punct de vedere, femeile le sunt superioare barbatilor, pentru ca ele stiu mai bine cat conteaza imaginea fizica in drumul spre succes.

HAINA IL FACE PE OM

Presedinta unei firme de consulting in arhitectura, Sandy Dumont, e de parere ca haina il face pe om. "Cand iti schimbi tinuta, ii poti face pe oameni sa te priveasca altfel". Ea este impotriva modei casual la serviciu. "Nu vei avea niciodata avantaje daca te imbraci casual. Dai impresia de neglijenta si ca ai o atitudine nepasatoare", afirma Sandy. "Un pic de cochetarie nu strica niciodata", adauga ea. Sandy recomanda hainele in culori bine definite, care sa contrasteze cu nuanta pielii si a parului si spune ca unghiile, fata, parul si dintii trebuie sa "straluceasca" intotdeauna.

TOCURILE TE IMPUN

Pentru femei, pantofii cu toc nu dau doar impresia de eleganta, schimband in bine aspectul piciorului, ci ii schimba atitudinea, precum si modul in care o privesc ceilalti. Tocurile intre 7 si 9 centimetri sunt ideale pentru o femeie care vrea sa se impuna. O femeie inalta pare mai puternica si, cocotata pe tocuri, ii poate privi pe barbati de la un "nivel superior".

sursa

Posted

Subscriu :right: Ma uit in oglinda si nu pot decat sa aprob. :P Modestia e cireasa de pe tort. (nu trage, Dom' Semaca, glumeam doar :D )

Vorbind la modul serios, trebuie sa subscriu din nou. Prezenta este determinanta pentru a avea ocazia sa-ti prezinti si celelalte calitati. Totul se invarte in jurul "look"-ului. Nu e vorba neaparat de frumusete, haine de firma, machiaj etc. Este o combinatie greu de descris, dar care iti permite sa te afirmi - daca esti capabil :right: . Nu spun ca e suficient pentru a avea succes, dar in mod cert e foarte util.

LE

lock sau lockpick, Lance :P

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...