Jump to content
IceMan

Mancati putin ca sa traiti mult

Recommended Posts

Un grup de cercetatori de la Institutul American de Geriatrie incearca sa demonstreze ca un regim alimentar cu putine calorii intarzie imbatranirea.

Studiile anterioare pusesera in evidenta acest lucru la maimutele rhesus, al caror ADN coincide, in proportie de 98%, cu cel al oamenilor. Savantii au identificat trei indicatori biologici care sufera variatii semnificative in caz de restrictii calorice, ducand la cresterea longevitatii. Acesti trei indicatori sunt temperatura corporala, insulina si concentratia unui hormon numit DHEAS. O scadere cu 30% a numarului de calorii zilnice pe o perioada de trei, cinci ani a dus la scaderea temperaturii, a nivelului insulinei secretate de pancreas si a concentratiei DHEAS, prelungind viata, in medie, cu cinci ani.

sursa

Link to comment

Da dar din ADN-ul uman se cunoaste doar 15%. Ce facem cu restu care nu se cunoaste?

si asta, plus ca diferenta dintre noi si maimute este de 1, 2 %. acel 1,2 este f mult. 2 gene fac diferenta intre nush ce rechin si un delfin. daca testele au reusit pe maimute cu 98% asemanare cu noi, asta nu inseamna ca vor reusi si la oameni.acea mica diferenta ne deosebeste de animale.

Link to comment

Totul are ca scop principal justificarea maririi varstei de pensionare :P Se poate traduce prin ceva de genul: Se poate trai mai mult, depinde doar de fiecare dintre voi, asa ca nu va mai plangeti ca va punem sa platiti cotizatii la fondul de pensii si facem tot posibilul ca majoritatea sa nu apucati varsta cand ati primi ceva in schimbul acestei cotizatii. In plus, se poate reduce si cosul zilnic :right: Chestie de optica... ;;)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...