IceMan Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Bucurestenii pentru care fumatul nu este un viciu, ci o placere, inca mai au la dispozitie localuri in care sunt bineveniti.Pana cand fumatul va fi interzis cu desavarsire in restaurantele si barurile Capitalei, bucurestenii se mai pot bucura inca de multe locuri in care semnul cu tigara taiata nu-i impiedica sa-si savureze viciul. Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Marian Zlotea, fumatul in localurile publice ar putea intra in ilegalitate peste doi sau trei ani, la fel ca in restul tarilor europene cu care vrem sa ne aliniem. Deocamdata, Romania a facut primul pas: aplicarea legii care prevede delimitarea spatiului rezervat fumatorilor de cel pentru nefumatori. Mai mult de jumatate dintre agentii economici au intrat deja in legalitate. In Bucuresti, sunt putine localuri rezervate exclusiv nefumatorilor - ceainarii, restaurante de tip fast-food si spatiile deschise din marile centre comerciale. Nici fumatorii nu beneficiaza de prea multe localuri special pentru ei, dar cluburile de noapte si puburile le raman fidele. Chiar daca patronii s-au chinuit sa respecte legea, peretii despartitori nu au fost ridicati, iar fumul poate ajunge pana la nasurile sensibile ale neviciatilor. In cafenelele cu mai multe incaperi impartirea se face in functie de clientela. In discoteci, chiar daca, teoretic, exista spatii pentru nefumatori, in noptile cu petreceri fumul pluteste peste tot, iar aparatele de ventilat nu fac fata. sursa
#spoitoru# Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Eu cred ca ar trebui sa se elimine de tot fumatul... Odata ce tutunul dauneaza grav sanatatii, chiar nu stiu de ce este permisa vanzarea acestuia :surprised:
Shuriken Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Eu cred ca ar trebui sa se elimine de tot fumatul... Odata ce tutunul dauneaza grav sanatatii, chiar nu stiu de ce este permisa vanzarea acestuia :surprised:deacrod
uLise Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Eu cred ca ar trebui sa se elimine de tot fumatul... Odata ce tutunul dauneaza grav sanatatii, chiar nu stiu de ce este permisa vanzarea acestuia :surprised:Nush , democratie
Deian69 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Eu cred ca ar trebui sa se elimine de tot fumatul... Odata ce tutunul dauneaza grav sanatatii, chiar nu stiu de ce este permisa vanzarea acestuia :surprised:creaza dependenta iar dependenta face multi multi bani
Cenzurat Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Cum se spune elementar universal , banii fac lumea sa se invarta , printre altele .
Yves Larock Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ar fi bine sa nu se mai fumeze in locuri publice :right:
PkMauL Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Imi este indiferent unde fumeaza doar sa nu ne afecteze pe noi nefumatorii :P
RaifalM3n Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 haha dachiar eram sapt trecuta in plaza si erau 2 dastia de la security pe care prindea cu tzigara fugea la el si il punea sa o stinga mwha
liverpool69 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 un NU categoric fumatului, am fumat aproape 10 ani si pot spune ca, nu am avut nimic de castigat, numai bani cheltuiti si posibile probleme de sanatate.
#spoitoru# Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 un NU categoric fumatului, am fumat aproape 10 ani si pot spune ca, nu am avut nimic de castigat, numai bani cheltuiti si posibile probleme de sanatate. Acum nu se vad problemele medicale, dar si acum daca iti faci o radiografie o sa vezi cum sunt plamanii tai fata de plamanii unuia care nu fumueaza, consecintele fumatului se vad mai mult la batranete.
SeBi Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Eu cand le-am zis colegilor sa nu mai fumeze pe culoarele facultatii (in gluma)...m-au invitat (serios) sa ies afara. Ca sa vedeti pana unde duce nesimtirea. Nu cred ca este vorba despre faptul ca se fumeaza in locurile publice...ci este vorba ca oamenii sunt nesimtiti. Daca cineva te roaga sa fumezi ami langa geam...ai putea macar sa iti ceri scuze....n sa trantesti o privire de fraier si sa mai aprinzi vreo 2-3 tigari! Totul tine de bun simt!
Legacy Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 decat sa arunci banii pe fumat ... ii pui la pusculitza si peste 2-3 anii iti iei masina .... sa speram ca oamenii vor respecta aceste "reguli" ... si vor fuma numai in locurile amenajate special
[n33d] Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 De la teorie la practica e cale lunga, in kfc nu aveau locuri pentru fumatori, springul de la deschidere a fost amenajat in fumatori-nefumatori, nimic nou pana la mall...iesi la o cafea sau o bere fara sa fumezi ?Civilizat era crearea de spatii amenajate si in malluri, pacat ca in unele zile la anumite ore sunt singurile locuri in care poti bea o cafea.Cred ca cei care au inchiriate spatii in mall vor creea spatii special amenajate pentru clientii fumatori pentru a mentine cuantumul vanzarilor.Pana atunci nea pralea cu pantofi cu cioc albi va putea colinda liber din magazin in magazin in ritm de ACM ca deh ... fumatul ucide, nu prostia.Democratie?