SeBi Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 @unreal din fericire nu am motive sa intru intr-o scoala generala, dar sunt ferm convins ca ai dreptate. Treaba cu fetele care ies cu baieti mult mai mari.....nu mi-o pot explica...sau...nu stiu...poate ele se gandesc ca sunt "cool" (ma dispera termenul acesta, si deaceea il folosesc intre ghilimele) iar ei (baietii) sunt constienti ca pot face cam ce vor cu ele. Alta eplicatie nu gasesc. @Beethoven Ai inteles unde am vrut sa ajung. Asta este...oricat am vrea sa nu judecam dupa aparente, o facem. de ce trebuie sa mergem la un interviu in sacou si nu in pantaloni scurti? Dar revin cu intrebarea: daca fetele se imbraca asa la scoala....ce fac cand ies cu prietenii undeva...nu se mai imbraca deloc, sau....? Sau atunci se imbraca "normal". Stiu ca normal e un termen relativ, dar intelegeti voi ce vreau sa zic. Bine, trebuie sa recunoasteam ca depinde mult de liceu in care esti. Imi aduc aminte ca am fost cu un amic acum vreo...6-7 ani sa se inscrie la o scoala complementara din afara orasului...erau la fel de ciudati indivizii de acolo ca cei pe care i-am vazut eu alaltaieri. Pana la urma totultine di de nivelul de curtura, nu credeti? Si cand spun nivel de cultura nu ma refer la formule matematice sau la alte tampenii de genul asta.
RaifalM3n Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ~apropo ca a zis careva despre "manele" la telefon sincer si pe mine ma enerveaza se aud manele la baie ,in clasa, pe hol,afara pana si in autobuzul cu care vin de la scoala :\ asta e nebunie....strica mult!
Edelweiss Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dupa cum stiti / va amintiti, liceul e perioada in care se pune cel mai tare accentul pe aparente. Asta se intampla pentru ca peronalitatea e in formare, iar succesul in mod evident nu se masoara in notele de la scoala (cei cu note mari sunt tocilari, punct, si habar n-au sa profite de perioada cea mai faina a vietii lor), ci in cuceririle ocazionale, relatiile nu mai lungi de o seara, masina cat mai tare si telefonul cu camera video de rezolutie cat mai mare (nu ca s-ar sti ce inseamna rezolutie, dar termenul suna cool si, ciudat, pretul telefonului se pare ca depinde de ea). Asta fiind ipoteza, chiar mai mira pe cineva machiajul extra large, fustitzele aproape inexistente, solarul, decolteul din care la un gest mai brusc mai sare cate un san la aer, limbajul de mahala, masinile de 20 mii de euro cu aripa indoita, manelele polifonice sinistre din timpul orelor (ringtones), fumul de tigara din salile de clasa, prezervativele folosite aruncate pe gresia de la toaleta fetelor si cate si mai cate, care de care mai demne de lauda (de fapt, de invidie, sa nu uitam ca suntem in timpul liceului).Uniforme? "Talk to the hand. Si daca nu ma lasa portarul sa intru, ii dau un pumn de nu se vede". Prezente la ore? "Da' ce frate, chiar ti se pare ca n-am ce face cu timpul meu?" Atitudine decenta si cooperativa? "Sunt emo, hai valea" (da, am aflat intre timp ce inseamna emo, dupa o discutie cu vara-mea care e in clasa a 9-a)Eu una nu ma mir. Am fost intr-un liceu cu renume cica, adica locul cel mai bun pentru a manifesta o prezenta scenica penibila si o atitudine de "Ma leeeeeshi?". Singurul lucru pe care poti sa-l speri e ca personajele astea ciudate si infatuate care se plimba cu tocurile de 12 (inch, cred) rasunand strident pe coridoare se vor schimba dupa terminarea liceului si dupa formarea unei personalitati mai putin influentabile. N-as vrea sa deprim pe nimeni, am intalnit cativa fosti colegi care erau asa... daca la 18 ani erau cumva justificabili, la 23 nu stii daca sa razi de ei sau sa-i compatimesti. In mod ciudat, nu au probleme in a-si gasi de lucru (in general in mass media), deoarece nesimtirea si tupeul inca ii intovaraseste peste tot.E ok. Daca nu-i poti invinge, alatura-te lor, nu? :)Votat: Liceu, ce este aia? Eu sunt cioban... Dar zau ca nu mai stiu.
CryNow Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 da mi se pare cooleh, aici depinde si de liceu ...daca mergi la liceu stiind ca te asteapta inca o zi de caterinca si alte chestii de genu ... e o placere :P
[SPAMMERS]Dinamovist Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 eh, aici depinde si de liceu ...daca mergi la liceu stiind ca te asteapta inca o zi de caterinca si alte chestii de genu ... e o placere :Pword :DOT: voted 2 mai e nevoie si de ceva decenta
Ahilosu Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 atata timp cat invata bine, cat iau note mari la capacitate/bac, nu ma intereseaza ce freze au. oricum la institutii de studii superioare nu prea vor avea acces in acest stil.
Sabotor78 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 da mi se pare cooleh, aici depinde si de liceu ...daca mergi la liceu stiind ca te asteapta inca o zi de caterinca si alte chestii de genu ... e o placere :PSi eu care credeam ca mergi la liceu pentru a invata - putin sau mai mult, nu conteaza - pentru a te pregati intr-o anume profesie sau pentru admiterea la facultate. Ca alegi sa nu inveti nimic, treaba ta, poate vei reusi la facultate, poate chiar termini si facultatea, insa nu vei fi niciodata la fel de bine pregatit ca unul care a invatat atat in liceu cat si in facultate. Si apoi te vei mira de ce tocilarul ala care nu chiulea de la scoala, care lua note mari si care nu mergea la un chef daca a doua zi avea teza va ajunge sa aibe un salariu de 10 ori mai mare decat tine, de ce tu nu-ti gasesti un loc de munca bine platit, de ce totul merge atat de prost in Romania..... N-am fost "cool" in liceu, insa vad ce s-a ales de capul colegilor mai "cool", aia pentru care liceul era un loc unde se intalnesc dimineata pentru a stabili in ce bar sa-si piarda timpul cu senzatia ca au fost la scoala. Ma rog, treaba voastra, fiecare face ce vrea cu viata lui. Ce conteaza o viata mediocra cand ai 4 ani de distractie?
CryNow Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 (edited) Si eu care credeam ca mergi la liceu pentru a invata - putin sau mai mult, nu conteaza - pentru a te pregati intr-o anume profesie sau pentru admiterea la facultate. Ca alegi sa nu inveti nimic, treaba ta, poate vei reusi la facultate, poate chiar termini si facultatea, insa nu vei fi niciodata la fel de bine pregatit ca unul care a invatat atat in liceu cat si in facultate. Si apoi te vei mira de ce tocilarul ala care nu chiulea de la scoala, care lua note mari si care nu mergea la un chef daca a doua zi avea teza va ajunge sa aibe un salariu de 10 ori mai mare decat tine, de ce tu nu-ti gasesti un loc de munca bine platit, de ce totul merge atat de prost in Romania..... N-am fost "cool" in liceu, insa vad ce s-a ales de capul colegilor mai "cool", aia pentru care liceul era un loc unde se intalnesc dimineata pentru a stabili in ce bar sa-si piarda timpul cu senzatia ca au fost la scoala. Ma rog, treaba voastra, fiecare face ce vrea cu viata lui. Ce conteaza o viata mediocra cand ai 4 ani de distractie? hmmm nu ma regasesc aici ... la toate materiile cu exceptia a 4 :P nu am treaba ... aceastea fiind fizica,chimie,biologie,informatica :rofl1: [ nu am avut profesor in a 9-a respectiv a 10-a :( ] ... restu ... am medii de 8+ daca sti sa combini aceste 2 mari si diferite lucruri ... ai o viata de liceu ... superba :) [ invatatu + distractie ] iar ca, comportament ... nu cred ca las de dorit atunci cand sunt la un eveniment important ;) si legat de baruri ... nu le sunt "fidel" prefer sa urc pe Tampa cu colegii ... la un gratar si acolo putem bea si ne prapadii linistiti in aer liber ^_^ si inca o chestie ... nu sunt la un profil oarecare ... ci la mate-info intensiv engleza ... si iti zic eu, cei ce nu fac fata li se spune "zbyeeeeeee" le: ca fapt divers, legat de cunostiintele mele generale, si repet generale, ma pot lauda <_< ca "dau lectii" altor adulti de varsta mea [ 17 ani] Edited March 19, 2007 by CryNow
Sabotor78 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Pai hotaraste-te... ori mergi la liceu pentru caterinca, ori pentru a invata... Nu cred ca poti invata daca mergi la liceu stiind ca te asteapta inca o zi de caterinca si alte chestii de genu. Iar de luat note mari nu-i o problema, mai copiezi ceva, mai iti sopteste un coleg ceva, mai o atentie la profesor si se rezolva nota mare. Conteaza cu ce ramai din scoala.... daca ramai numai cu distractiile, e destul de rau. Si sa stii ca si eu am reusit sa ma distrez in liceu, am combinat destul de bine distractia cu invatatul, insa invatatul era pe primul loc. In nici un caz nu mergeam la un chef daca a doua zi aveam teza. Si oricum, ce se intampla in licee (in scoli in general) nu este normal. Nu e normal sa nu ai pic de respect pentru profesori, pana la urma omul ala vine sa te invete ceva pe un salariu de nimic. Nu e normal sa mergi la scoala imbracat dupa ultima "moda" de la MTV, nu-i nici o placere sa vezi un copil imbracat cu niste haine cu 2-3 numere mai mari, cu turul pantalonilor pe la genunchi, plin de cercei si lanturi, cu parul vopsit in verde sau mov iar fetele cu o centura ceva mai lata (pt. ca nu se poate numi fusta), buricul la vedere - eventual si acesta cu cercel - bluza mai decoltata decat a "vedetelor" din Playboy si fardate mai strident decat prostituatele. Si toate astea le vad de cate ori trec pe langa fostul meu liceu.... Cand am fost eu in liceu, nici cea mai libertina fata nu se imbraca asa, nu vedeai o pereche de blugi rupti, nimeni nu avea nimic in sprancene sau buric, iar numarul maxim de cercei/ureche era de 1 (0 la baieti). Si nici cel mai "turbat" elev nu avea tupeul sa comenteze ceva unui profesor. Dar acum sunt alte vremuri, e "cool" sa-ti bati joc de profesori, e "cool" sa stea hainele pe tine ca pe gard, e "cool" sa chiulesti.... Tineret, mandria tarii cica....
CryNow Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 chiulit exclus = 10 absente = 1 pct la purtare + ca avem o directoare care se tine de noi astfel ca cine este prin fumand in incinta scolii cu, curte cu tot -3 pct la purtare, cei ce sunt prinsi cu alcool exmatriculare fara drept de inscriere, deci nu la toate liceele vezi ceea ce ai spus mai sussi dupa cum am zis ... eu, poate un caz fericit, nu ma lipsesc de cultura generala, ca pana la urma urmei cam asta te invata in scoala+ liceu, iar la facultate dupa domeniu urmezi o specializare in care nu mai capeti cunostiinte generale, ci cunostiinte fixe legate de domeniul pe care te axezipe vremea ta, cand ai prins probabil ai prins cu, comunismul sau poate la cativa ani dupa ce a fost inlaturat, si a revenit democratia.concluzie: vad ca esti total impotriva acestei generatii de tineri[dupa mine si urmatoarele 3,4 generatii vor fi catastrofale]succes :right:
Kargoth. Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Voted 2...atm majoritatea liceelor sunt o bataie de joc...