Jump to content
SeBi

Liceele de azi

Este normal ce se intampla azi in licee?  

73 members have voted

1. 1. Este normal ce se intampla azi in licee?

• Da, mi se pare ca sunt "cool"
      29
    • Nu, la scoala ar trebui pastrata decenta
      36
    • Nu stiu, nu am mai intrat de mult intr-un liceu
      3
    • Liceu? Ce este aia? Eu sunt cioban!
      5

Recommended Posts

Posted

Astazi, urmand modulul Psiho-Pedagogic la facultate, (adica un curs optional, care se desfasoara pe mai multe semestre) am avut "onoarea" sa intru intr-un liceu brasovean. Nu-i spun numele pentru a nu crea discutii. Oricum, este un liceu destul de slab.

Am ramas foarte socat de ce am vazut acolo. Poate ca sunt un pic mai conservator, poate ca gresesc, dar nu mi-a placut deloc ce am vazut acolo. Baietii cu cercei, cu niste freze ciudate. Am stat 20 de minute pe un coridor si nu am vazut decat un baiat tuns normal. despre fete...ce sa mai spun. Poate tot asa...1-2 imbracate decent.

Ce se intampla cu liceeni de astazi? vi se pare normal? (aici va intreb pe voi, cei care ati terminat acum cativa ani...sau zeci de ani, de ce nu).

Stau si ma intreb...daca la liceu ne imbracam ca si cum am merge intr-un bar sau intr-un club, cum ne imbracam cand mergem in astfel de locuri? Ce mai inventam?

In speranta ca veti trata cu seriozitate acest topic, va las sa va expuneti parerile.

Al vostru,

SeBi

PS sper ca nu a suparat pe nimeni ultima optiune din chestionar, este mai mult o gluma pentru a mai descreti unele frunti. Nu cred ca exista persoana care sa nu stie ce este acele un liceu, chiar daca nu a avut ocazia sa faca decat 4 sau 8 clase.

PS...greseala in titlu.....de ortografie...rog un moderator sa o corecteze :D

Posted

e foarte tare la liceu asa cum e el ;)! poate tu esti mai conservator...poate esti si mai mare si te deranjeaza unele lucruri dar in final trebuie sa ne bucuram de anii astia :P

Posted

Oameni buni!ceea c vedeti aku in licee nui nik altceva dekat o masa d oameni kare au dat din manelism in rokerism shi vice versa.......Partea mai proasta e k nici ei nu mai shtiu kum ar trebui sa se imbrace.......shi kand apare unu decent imbrakat (respektabil) este imediat marginalizat Asha k nu mai konteza c spun cei d akasa sau cei din sanul familiei........

Posted

la mine la liceu e bine ... inafar de fiitzosi aia care vin cu yamaha la sk,cu pantalonii de reapperi ( asa se cred ei) sau aia cu bretele, fane ii numeste houseri :D ... cam 40 % (cred) sunt asa ... dar nimik nu scapa nepedpsit ... insa intodeuna la noi ti se accorda o a2-a sansa :)

Posted

Eu invat la un liceu care in Iasi este cotat ca a fi unul din cele trei licee de elita . Si , daca te plimbi in pauze pe coridoare , nu vezi decat fete care mai de care mai indecent imbracate si baieti care pur si simplu nu se potrivsc cu decorul , daca ma intelegeti . Si , asa cum a precizat cineva mai sus , daca vii imbracat mai adecvat , incep sa sara pe tine . Dar chestia asta se intampla la baieti , la fete nu se fac astfel de diferente . Bine , nu vreau sa spun ca daca inveti la un liceu cu renume trebuie sa vii imbracat in uniforma , iar parul sa fie lins , dar totusi , cat de cat ...

SeBi , nu suntem noi conservatori , ci acesti derbedei sunt exagerati ...

Respect ,

Angel of Darkness

Posted

@Legacy:in ce liceu din craiova esti?dupa descrierea facuta "fitzosilor" pare ori Carol ori Buzesti

Edit:"Da, mi se pare ca sunt "cool" @Robert03:toti incep sa "filozofeze" dupa ce termina liceul :"dar vai ce derbedei....cum face ce fac cum sa zica la diriginte `dira`....s.a.m.d! Acum sa nu zici ca tu in timpul liceului ti-ar fi placut sa ti se impuna o tinuta si sa ti se zica sa nu vi intr-un anumit fel la scoala si sa nu faci ceea ce vrei....sau erai genul care lingusea profesorii si nu faceai absente sau alte prostii-deci nu aveai niciodata probleme ?

Posted

Eu invat la un liceu care in Iasi este cotat ca a fi unul din cele trei licee de elita . Si , daca te plimbi in pauze pe coridoare , nu vezi decat fete care mai de care mai indecent imbracate si baieti care pur si simplu nu se potrivsc cu decorul , daca ma intelegeti . Si , asa cum a precizat cineva mai sus , daca vii imbracat mai adecvat , incep sa sara pe tine . Dar chestia asta se intampla la baieti , la fete nu se fac astfel de diferente . Bine , nu vreau sa spun ca daca inveti la un liceu cu renume trebuie sa vii imbracat in uniforma , iar parul sa fie lins , dar totusi , cat de cat ...

SeBi , nu suntem noi conservatori , ci acesti derbedei sunt exagerati ...

Respect ,

Angel of Darkness

aku 2 anii al meu era pe 3 pe tzara si de aceea cred ca invatz aku la el .... mare greseala ...dar ma acomodez cu timpul....deorece jumatae dintre ei au terminat gimnaziu akolo ....si nu mai au nevoie de altii prietenii cum am fii noi...venitzi de la alte sk

@smug: Carol =)

Posted

Evident am votat "Nu, la scoala ar trebui pastrata decenta". Ce se intampla acum cu liceenii (cei de clasa a IX-a si a X-a) e ceva incredibil. Haine "cool / kewl" sau cum s-o mai zice in limbaj de cIRC, chiul la greu, fite (figuri) de vedete si cat mai putina scoala.

Se poate discuta foarte mult pe aceasta tema, dar cum majoritatea userilor de pe forum sunt clasa a IX-a sau a X-a, e clar care va fi parerea lor: "Profii sunt tampitzi, colegi tocilari, dira' d trb (asa am observat ca se zice acum la diriginte), etc.."

Eu as impune o anumita tinuta, asa cum se obisnuia sa se zica in liceul meu, in toate unitatiile de invatamant preuniversitar, cu optiunea fiecareia de a-si alege culoarea, modelul, s.a.m.d. Repet, tinuta, nu uniforma cum era inainte.

Astfel profesorii nu si-ar mai pierde timpul sa faca observatii legate de tinuta afisata de elevi. Aplicarea regulamentelor de ordine interioara (fiecare scoala/liceu are unul, dar nu se aplica) cu privire la tunsori rebele, piercing-uri sau mai stiu eu ce. Nu se conformeaza, o mustrare in fata clasei, nota scazuta la purtare sau exmatriculare.

aku 2 anii al meu era pe 3 pe tzara si de aceea cred ca invatz aku la el

Viseaza in continuare. Primele 10 licee sunt din Bucuresti, Iasi sau Cluj. Top 3 n-avea cum sa fie 100% sigur. ;)

pana la sf lu a 10-cea a fost misto...acu e puscarie nu gasesc puscarie la pool

Nu cred ca poti compara un liceu cu o puscarie; doar pt faptul ca tu nu te poti conforma regulilor de acolo, nu inseamna ca esti un detinut. Apropo, se numeste poll (chestionar), nu pool (piscina/biliard).

P.S. Propun ca fiecare sa spuna ce a votat, daca are vreun comentariu de facut.

Posted

Hmm optiunea mea ar fi fost..Liceul...de azi nu mai seamana cu liceul care era pe vrea mea..atunci..inca mi se parea ca e o certa inocenta in ce se intampla pe acolo..acum totul pare viciat..si toti liceenii par maturizati inainte de vreme

Posted

Liceu ? =))) =))

sunt clasa a 12`a .... Pot sa spun ca din 4 ani de liceu nu am ramas cu NIMIC din punct de vedere al invatzaturi ... 4 ani de prostii prin scoala si acum sunt nevoit sa imi iau profesori in particular pt. materiile de bac ...

P.s. In Ziua de Azi Orice Prost Intra La Liceu Si La Facultate

Posted

Liceu ? =)) ) =))

sunt clasa a 12`a .... Pot sa spun ca din 4 ani de liceu nu am ramas cu NIMIC din punct de vedere al invatzaturi ... 4 ani de prostii prin scoala si acum sunt nevoit sa imi iau profesori in particular pt. materiile de bac ...

P.s. In Ziua de Azi Orice Prost Intra La Liceu Si La Facultate

si asta e motiv de lauda ? bravo , altul din cei sutele de mii care trec prin liceu ca gasca prin apa.

referitor la PS-ul tau , cu prima parte sunt de acord , dar cu a 2-a nu, intr-adevar orice idiot intra la liceu , insa la Facultate ( am spus facultate in adevaratul sens al cuvantului , nu scoala post-liceeala sau alte tampenii) nu intra orice prost...

@SeBi: nu esti conservator deloc , este exact asa cum ai pus tu problema ... am votat a-2-a optiune

Posted

Altfel era acum 8 ani cand am intrat la liceu...nu zic ca eram usa de biserica , facem noi prostii dar mai aveam si respect pentru profesori ... asa cum erau ei , de treaba sau nu.Oricum multe s-au schimbat de atunci.

Posted

Nush cum e in alte licee, dar la mine in Cuza din Bucuresti, ex MF3 erau oamenii cat d cat normal imbracati :) Nici prea multi manelisti si nici "fetitze usoare" (sa nu zic altfel sa nu iau warn :P ) Poate e modul lor d a se invidualiza sau doar d a se da smecheri ^_^ Dar poate la liceu trb sa inveti nu sa arati cat d adanc este buzunarul parintilor sau sa nu confuzi culoarul liceului cu un "cat-walk" Nush, inca nu am un raspuns :)

Posted

Intr-adevar, anii de liceu trebuiesc traiti "la maxim", insa prin acel maxim unii inteleg altceva. Sunt fetite de clasa a 9-a care umbla cu baieti de 20+ ani, si atunci ne mai miram de ce se ajunge aici. Mult prea multi se cred maturi si dezvoltati inainte de vreme, ceea ce iar nu e bine. Copilaria trebuie traita asa cum este ea, pentru alte treburi vor veni alti ani, alte responsabilitati, dar bineinteles, si o gandire mai rationala.

Am votat a 2-a varianta.

Posted

dar mai aveam si respect pentru profesori

eh... respect nu inseamna sa te porti frumos cu profesorii. Sunt o gramada de oameni in invatamant care nu merita niciun fel de respect, ba mai mult, cand aduc si ARGUMENTE ca sa-i respecti devin deja penibili.

Eu ma port civilizat by-default cu majoritatea fie daca ii respect, fie daca nu, dar cand o dau pe "tu sa ma respecti pe mine ca eu am n ani" si se iau de mine pe baza de lungimea parului, imi pun in carca lucruri pe care nu le-am facut si aduc IAR argumente penibile, ii tratez intr-un mod direct proportional cu doza de respect pe care o am fata de ei... mai mult, le dovedesc si ca n-au dreptate... aici intervin amenintarile cu scaderea notei la purtare.

Tineti o copie a regulamentului intern la voi. It's useful.

Posted

Viseaza in continuare. Primele 10 licee sunt din Bucuresti, Iasi sau Cluj. Top 3 n-avea cum sa fie 100% sigur. ;)

nu visez ... a fost ...dar nu mai e...si cred ca e in top 10 :blink: azi

Posted

liceul de azi (ceplutin in orasul meu) de de tot rasul, toti vor sa se dea mari (smecherasi) si tari facand lucruri iesite din comun. Se dau mari ca au bani ca cumpara toata tara etc. Ma enerveaza acest prototip de adolescent!

Din toti profesorii din liceul meu numai profesoara de chimie merita tot respectul meu, era rockeritza (clasica) de treaba (uneori radeam tota ora cu ea, si faceam si lecti si totusi severa in acelasi timp. Mai era si profa de matematica (foarte severa, dar cinstita nu umbla cu smecherii), imi pare rau ca nu am facut toti cei 4 ani cu ea =(( .

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...