Shuriken Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Un raspuns evident: contra! De ce sa stea si sa cerseasca, cand ar putea sa-si ocupe timpul obtinand un salariu si aducand un folos comunitatii? Nu toti trebuie sa ajunga directori, dar acestia ar putea cel putin sa se faca utili, maturand strada spre exemplu. Este mai mare rusinea de a cersi decat de a fi maturator de strada sau gunoier, insa ei nu se "injosesc" sa mature strada, si prefera sa cerseasca pe la colt de strada.aceasi parere ca IceMan
Beethoven Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Absolut impotriva.Referitor la cersitul ca o meserie, in primii ani de studentie lucram si ca responsabil salon biliard. 18- 24 ore, dupa care doua zile libere (tehnoredactari, proiecte etc... :D ). De obicei pe la 7 dimineata ieseam de la salon, mergeam acasa, un dus, o cafea si catre facultate - daca aveam laboratoare. Daca erau cursuri, un dus si la somn :D Ce legatura are asta cu cersitul? Tot in jur de acea ora 7 veneau si cersetorii in centru (la locul de munca :P ) cu TAXIUL. Cate 3 - 4 in acelasi taxi, ca doar erau vecini. Asta in timp ce eu mergeam pe jos, dupa vreo 18 ore de serviciu. De-atunci mi-am "cusut buzunarele".
<Pupak> Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Contra - meseria nu e o rusine, milogeala daexact :right:
kadafi2pac Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Pentru cei care ar putea sa munceasca sunt CONTRA.Dar pt cei care nu pot sa munceasca PRO .( dar nici asa prea mult 60%)
Oscar Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 CONTRA.Acum cativa ani era unul in piata Tomis 3 care cersea, acum are vila la iesire din oras ( Constanta ).
menthol Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 CONTRA.Acum cativa ani era unul in piata Tomis 3 care cersea, acum are vila la iesire din oras ( Constanta ).PFFFF asa cunosc si eu pe unu :blink: ps : contra pt cei care ar putea lucra.
zetulescu Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Pentru cei care pot sa munceasca dar nu o fac...si alg drumul cersitului rusine...pentru cei care nu pot munci din diferite motive..ii inteleg...oricum mai bine cersetor decat hot . . .
never Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 sunt indiferent fata de acest lucru, oricum nu dau la cersetori bani, ii ignor mai tot timpul.Auzi la el da si mie un ban, eu ma arat ca nu am, iar el imi cere pe urma o tigara (atuncea aveam una in mana)! :blink: acesta este unul din motive pt care nu dau bani la cersetori.go 2 work laddy! desigur aia care nu pot (handicapatii si cei retardati mintal) putin respect (asta in cazul in care e alcoolic, fumator sau om de cea mai joasa speta)Daca as avea ceva bani i-as baga in cercetare.
Odyzzeus Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Evident impotriva celor care in loc sa munceasca, se milogesc. Nu insa toate situatiile sunt la fel. Un mic exemplu. Intr-o oarecare zi, la promenada, zaresc o batranica, curata, imbracata in haine batranesti, cu un batic tras destul pe ochi ca sa-i acopere privirea, cersea. Baticul era tras pe ochi de rusine, femeia avea ochii umezi, plansi. Unii dintre batranii nostrii au pensii de mizerie, au varste venerabile (la care nu mai pot muncii, fie fizic, fie ca nu ii doreste nimeni), dar sunt bolnavi, au nevoie de medicamente si hrana, iar pentru unii solutia asta rusinoasa inseamna o bucata de paine. Unii ne-ar putea fi bunici (pe bunica-mea am vazut-o in acea batranica)....Think again
Beethoven Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Evident impotriva celor care in loc sa munceasca, se milogesc. Nu insa toate situatiile sunt la fel. Un mic exemplu. Intr-o oarecare zi, la promenada zaresc o batranica, curata, imbracata in haine batranesti, cu un batic tras destul pe ochi ca sa-i acopere privirea, cersea. Baticul era tras pe ochi de rusine, femeia avea ochii umezi, plansi. Unii dintre batranii nostrii au pensii de mizerie, au varste venerabile (la care nu mai pot muncii, fie fizic, fie ca nu ii doreste nimeni), dar sunt bolnavi, au nevoie de medicamente si hrana, iar pentru unii solutia asta rusinoasa inseamna o bucata de paine. Unii ne-ar putea fi bunici (pe bunica-mea am vazut-o in acea batranica)....Think againCeea ce spui tu nu e cersit, ci un strigat disperat adresat sufletului oamenilor (cat a mai ramas din el). Eu vorbesc de cersitul ca o meserie.
.TripDeTrip Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 pro pentru cei care chiar nu pot munci si nu au ce manca (statu' nu a facut nimik niciodata).contra pt restu'.word
iReal Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 numai cersetorii pot sa fie pro :lol:daca sunt handicapati (la carucior) ii inteleg...
Cenzurat Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Sa vorbiti de pro si contra dupa ce o sa treceti prin acele circumstante
Legacy Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 sa speram ca peste ceva timp nu se va mai cersi pe straziimie unul nu imi place sa vad cersetorii