TyreXel Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Foarte bine, oricum pt abonamentul meu de 9$ imi mergea f bine netul, poate mai putin cand dld si imi fac nervi ca sta 1000 de ani sa ia un film
DivinE Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Nu mi se pare ca acum merge netul mai bine. Deja s-au facut modificarile?
L!nuX Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 P.S. Internetul prin fibra nu inseamna ca veti avea la usa fibra optica, in loc de cablul normal UTP/FTP. Conectarea se va face tot prin cablul clasic, diferenta fiind la modalitatea de conectare a server-ului, la alte noduri, folosind astfel fibra optica. Credeti ca v-ati permite sa va traga cei de la RDS sau orice alta firma, in loc de cablul normal, fibra optica? :lol: In plus, o placa de retea pt fibra optica, e de 10 ori mai scumpa decat cea normala.Esti prost informat !Pentru informatia ta cablul UTP tine pana la 10 GB transfer pe el . Nu ma apuc acum sa iti explic cum e configurata reteaua , cauta pe gugal despre Sw de fibra si MC (media convertoare ) ;) si poate te mai lamuresti cum e cu fibra asta optica . Si da este FO , fibra optica trasa .***** Noua oferta este valabila pentru noii abonati incepand cu data de 15 martie a.c., atat din punct de vedere tehnic, cat si comercial. Clientii deja existenti vor fi transferati automat la noua grila de abonamente de la 1 aprilie 2007
robert03 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Esti prost informat !Pentru informatia ta cablul UTP tine pana la 10 GB transfer pe el . Nu ma apuc acum sa iti explic cum e configurata reteaua , cauta pe gugal despre Sw de fibra si MC (media convertoare ) ;) si poate te mai lamuresti cum e cu fibra asta optica . Si da este FO , fibra optica trasa .Linux, daca RDS trage cabluri de fibra optica pana la usa fiecarui utilizator, eu renunt la orice conexiune de internet. Da, adevarat, RDS trage fibra optica, insa doar pana in bloc. Nu si la fiecare apartament in parte. S-au tras si la mine in bloc cabluri, si cablul folosit pana la usa, e UTP. Eu am criticat userii care spun ca "mi-au tras fibra la usa". Cablurile UTP 5e si 6, nu tin 10GB transfer in conditii stabile. Maximul care se poate atinge pe Cat6 este de 5Gbps. S-au facut numeroase studii si teste pe retele Gbit cu cabluri UTP Cat6, si au ajuns la concluzia ca mai mult de 5Gbps pe Cat6 nu "tine" in conditii optime.RDS probabil instaleaza in reteaua din bloc, cabluri Cat5 sau Cat5e; 6 cred ca nici nu intra in discutie, pt ca e mai scump. Deci maxim 5Gbps, adica ~ 62,5MB/s. Arata-mi utilizator cu o placa de retea (fie ea si 10/100/1000Mbps) care ARE download macar 15-20% din acei 5Gbps. Chiar daca RDS are retea Gigabit, utilizatorii finali, nu pot atinge download mai mare de 11MB/s (indiferent de ce cat. de cablu UTP au montat "la usa"). Asta am spus, nimic mai mult. Adevarat, poti downloada cu viteze de 24-25MB/s prin cablul UTP, dar folosind direct server-ul (legat la randu-i la o retea Gigabit).P.S. De ce nu ne explici cum e configurata reteaua? Pt ca nu imi explici doar mie, ci si celorlalti. ;)
Lancelot Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 aprob ce zice Robert..fibra optica e pana la stalp /. bloc...pana la uasa noastra vine cablu de ala obisnuit..:)
Guest Vista Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 aprob ce zice Robert..fibra optica e pana la stalp /. bloc...pana la uasa noastra vine cablu de ala obisnuit..:)true :right:
L!nuX Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Si daca ai FO-MC-UTP ce inseamna , ca nu ai fo , ci "cablu dala obisnuit " ? Nu , inseamna ca ai FO , pe cablu UTP obisnuit poti prinde usor 10-11 MBps daca servicul iti ofera La fel este si cu fttb (fiber to the building ) . Fibra - Sw (de fibra ) - Utp si client , de aici zic ca servicul se poata zice ca fiind unul pe fibra optica avand in federe natura echipamentelor . Alte nelamuriri ?
robert03 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Alte nelamuriri ?Nu. :) De fapt cred ca n-a fost niciuna, eu am spus aceeasi idee, intr-un fel, tu in altul. Probabil acolo a fost o neintelegere.
never Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 de'ar veni si dracii astia in suburbii la amaratul de mine ca nu vreau romtelecom. pretul e mult mai acceptabil avand in vedere oferta.
Valek Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 aprob ce zice Robert..fibra optica e pana la stalp /. bloc...pana la uasa noastra vine cablu de ala obisnuit..:)Pai la mine e taiat cablul, si i-am deschis capetele sa vad daca e fibra sau nu. S-a observat clar ca e fibra...