L!nuX Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Pentru abonamentele de tip FiberLink se pare ca RCS-RDS a raspuns rivalilor care tocmai se laudau cu marirea bandei .Astfel la 9 USDLatime de banda maxima in orasul tau 30 Mb/sLatime de banda maxima in internet 1Mb/sTrafic cu latime de banda maxima in internet** nelimitat12 USDLatime de banda maxima in orasul tau 50 Mb/sLatime de banda maxima in internet 2 Mb/sTrafic cu latime de banda maxima in internet** nelimitat15 USDLatime de banda maxima in orasul tau 50 Mb/sLatime de banda maxima in internet 4 Mb/sTrafic cu latime de banda maxima in internet** nelimitatdiferenta de banda se vede la banda Externa , cea Metropolitana fiind deja destul de mare .Ce sa mai zic ? Traiasca , (virgula ) concurenta !!!11Sursa
harl3quin Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 LOL ^^ degeaba la net tot slab au ramas,este adevarat ca daca esti bucurestean profiti foarte mult prin aia 50 mb in oras :) La celelalta orase unde treaba sta alcumva nu este asa mare oferta de mori.In schimb UPC tot tare a ramas la net.
L!nuX Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 este vorba de abonamentele pe fttb nu pe modem poti compara cei 6 mbps ai UPC-ului la 25 $ cu 30 mbps la 9$ ai rds-ului ? ma indoiesc ca cei 6mbps cu care se lauda UPC-ul sunt in extern ;)
Valek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Mie tocmai mi s-a tras la usa un fir gri :D God let it be fibra
Guest <Raziel> Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Mie tocmai mi s-a tras la usa un fir gri :D God let it be fibra adica o sa ai un net bun :) cred :D
Valek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Da, e fibra, i-am intrebat pe "sclavii" de la RDS :DMi se pare o idee buna marirea benzii, dar unde e scazut pretul? Tot 9 Euro e.
iNm Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Hmm am observat azi o viteza neobisnuita chiar si pt fibra (pana acuma dwd cam cu 1.5 mega de pe trackere azi mi-a mers cu 3/4 mega ) oricum cu ai zis linux traiasca concurenta :D
SeBi Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Mersi linux de informatie. Chiar nu stiam ca exista doar ab de 9 12 si 15...credeam ca sunt de 9 15 19. asa merge. Imi place. In vrasov nu exista concurenta pentru rds. O sa trec, cred, la un abonament mai mare. Sa vad ce spun ai mei...ca ei platesc deocamdata factura chiar daca abonamentele sunt pe numele meu. :P
robert03 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 este vorba de abonamentele pe fttb nu pe modem poti compara cei 6 mbps ai UPC-ului la 25 $ cu 30 mbps la 9$ ai rds-ului ? ma indoiesc ca cei 6mbps cu care se lauda UPC-ul sunt in extern ;)Acei "pana la 6Mbps" cu care se lauda UPC (ex Astral) sunt banda pe metropolitan. Am testat acum 4-5 zile la un prieten. Banda externa a crescut pana la 1.5Mbps, fata de 1Mbps cat era inainte. Oricum diferentele se simt pt cei care downloadeaza de pe trackere folosind UPC. Daca inainte era viteza de ~180KB/s, acum ajunge pana la 600KB/s. Marele dezavantaj e faptul ca download-ul "mananca" din banda de browsing. In comparatie cu RDS, la UPC nu se face diferenta intre metro si extern.Despre oferta RDS.. ce sa zic... nu sunt abonat RCS&RDS, dar cred ca o sa schimb abonamentul de TV cablu UPC, cu unul de la RCS. Asa o sa am TV Cablu, telefon si un back-up la conexiunea de internet, cu doar 9$. :) @Valek: Pretul e de 9USD iar modificarea pretului s-a facut la abonamentul 2 si 3, marind si viteza. Abonamentul 1 a ramas la fel, si la pret si la viteza.P.S. Internetul prin fibra nu inseamna ca veti avea la usa fibra optica, in loc de cablul normal UTP/FTP. Conectarea se va face tot prin cablul clasic, diferenta fiind la modalitatea de conectare a server-ului, la alte noduri, folosind astfel fibra optica. Credeti ca v-ati permite sa va traga cei de la RDS sau orice alta firma, in loc de cablul normal, fibra optica? :lol: In plus, o placa de retea pt fibra optica, e de 10 ori mai scumpa decat cea normala.
Deian69 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Aproape ca am plans cand am vazut vestea Nu stiu voi dar eu unu pentru 9$ is FOARTE multumit.
Sephiroth Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 mi-au tras fibra la usa , au zis acum o luna jumate ca in maxim 2 luni va fi montata si inca astept :surprised: cred ca peste 2 luni dupa garantia fibrei (sa zicem ca exista una :) )
oclaudiu Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Acum am vazut stirea pe rdslink.ro . Totusi, pentru abonatii Cablelink, nu exista nici o veste buna :P ?
SeBi Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 @robert.Este pros inteleasa de unii aceasta fibra optica. Trebuie facuta o "schita". Sa vedem.Deci fratilor, puteti sa aveti voi fibra optica, chiar si "lipita" de CPU ca asta nu inseamna ca veti avea viteza mare. Totul depnde de provider. Vedeti ce spune robert, ca are dreptate.Sa exemplific altfel. Aveti o teava cu apa de diametru 2 cm. Primiti, astefel o anumita cantitate de apa intr-un minut. schimbati teaza de apa cu una cu diametrul de 10 cm....asta insa nu inseamna ca veti primi ami multa apa. Asta depinde de furnizorul de apa. degeaba ai tu o "teava mare" daca furnizorul nu-ti da presiune. Sper ca m-am facut inteles.
Valek Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pai nu era mai ieftin pentru ei sa creasca viteza la cablu si gata?
iNm Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Aproape ca am plans cand am vazut vestea Nu stiu voi dar eu unu pentru 9$ is FOARTE multumit. Cine nu e multumit la pretul asta? :)
Adi Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 very good Rds.. good jub.. eu nu ma plang...e adevarat ca este cand merge mai prost..dar pentru 9$ si ping de 10-25 pe sv linkmania cs se merita!
robert03 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pai nu era mai ieftin pentru ei sa creasca viteza la cablu si gata?Nu, pt ca acel cablu coaxial nu permitea transmiterea de date la viteze foarte mari (mult mai mari decat cele de la CL) si implementand tehnologia folosita de FL, au creat propria retea metropolitana (infrastrusctura), asa cum ISP-istii de cartier au creat InterLAN-ul. Daca te gandesti putin, nu ai fi putut folosi cablul TV pt a crea o retea de X mii de utilizatori, cand ai la dispozitie cablul UTP/FTP. E mai usor sa configurezi switch-uri/routere, poate chiar din server, decat sa te apuci sa tragi cabluri coaxiale si sa faci legaturi peste legaturi in acea caseta de distributie.@SeBi: E greu sa dezveti lumea de obicei.. La doar 2 post-uri distanta de al meu, Rutherford, zice ca "i-au tras fibra la usa". :blink: Asta a fost si motivul pt care am boldat acel PS; la inceput il scrisesem cu caractere normale. I rest my case, so.. :tiphat:
sKiLL_™ Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 // A Litel offtopicStie cineva cand va avea tot orasul FiberLink? (Satui Mare) :( :crybaby:
LeNoR Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Totusi, pentru abonatii Cablelink, nu exista nici o veste buna :P ?sunt si eu curios de chestia asta desi nu prea vad mari vesti in viitorul apropiat.
trAANCe Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Pentru abonamentele de tip FiberLink se pare ca RCS-RDS a raspuns rivalilor care tocmai se laudau cu marirea bandei .Astfel la 9 USDLatime de banda maxima in orasul tau 30 Mb/sSursaeu am de 9 $ si in oras nu am "latime de banda" mai mare de 3 Mb/s :dontknow:
robert03 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 weedy, latimea de banda se masoara in Mbps (mega biti pe secunda). Download-ul de pe DC, oDC, etc, la care te referi tu probabil, se masoara in MB/s (mega bytes pe secunda). Astfel: 30Mbps : 8 = ~3.75MB/s.Latimea de banda de 30Mbps, nu inseamna ca vei downloada de pe internet cu viteza de 30MB/s, "treijde' mega pe secunda" cum obisnuiesc sa vorbeasca cei de pe chat-ul DC. De ce? Simplu. Cablul de retea (UTP) nu suporta mai mult de 11-12MB/s (88Mbps).Daca intr-adevar latimea ta de banda este de 3Mbps (download cu viteza maxima de ~375KB/s), ori ai un abonament Cable Link, ori exista o problema in zona ta.
Tybork Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Foarte bine ce fac. Mi se pare o treaba buna sa mareasca banda. Nu de parca acuma nu ar oferi o viteza buna, dar cum se spune, ceva mai bun decat actualul, nu strica niciodata!