Jump to content
IceMan

Industria cardurilor se focalizează în 2007 pe produse co-branded

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Numarul de carduri emise pe piata din Romania se apropie de 10 milioane, potrivit aprecierilor presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea.

Atat Mastercard, cat si Visa isi disputa suprematia pentru cele mai multe instrumente de plata cu sigla lor, aflate in portofelele romanilor. Previziunile sunt optimiste, pentru ca se continua dezvoltarea de programe, atat pe partea de co-branded, dar si expansiunea creditului pe card poate avea o influenta directa asupra numarului de carduri de pe piata romaneasca. De asemenea, un alt semnal pozitiv este ca valoarea comertului electronic din Romania s-a dublat, atingand in luna septembrie a anului trecut valoarea de 17,5 milioane de dolari.

Instrumentele electronice le-ar putea inlocui pe cele traditionale de plata. Un prim pas si un prim proiect care se afla in discutie la ARB este eliminarea cecului ca instrument de plata.

Anul 2006 a reprezentat pentru institutiile bancare un an bun, cel putin in ceea ce priveste cresterea inregistrata la carduri. "2006 a reprezentat o crestere accentuata a cardului de credit, peste 30 de tipuri de carduri de credit fiind emise de Mastercard. O pondere importanta in acest portofoliu o au cardurile co-branded", a declarat Denisa Mateescu, General Manager Southeastern Countries, MasterCard Europe, in cadrul seminarului Cards Forum, organizat de Finmedia.

Un studiu realizat de MasterCard arata faptul ca un card din opt emise sunt carduri co-branded, a mai precizat Mateescu. Segmentul principal de dezvoltare este cel al retailului, dar nu trebuie omise nici parteneriatele cu liniile aeriene, de telefonie, lanturile hoteliere. Numai pe parcursul anului trecut, MasterCard a lansat in Romania 14 programe co-branded. Portofoliul MasterCard este dominat de cardurile din clasa Standard, care au o pondere de 60-80%, cardurile Gold reprezinta 15% pana la 25%, iar cele Premium sunt un instrument destul de exclusivist, tocmai din aceasta cauza cardurile de acest gen au o pondere de 1%. Dezvoltarea unui parteneriat intre o banca si o companie are beneficii pentru toate partile implicate in proces, aportul fiind unul echilibrat.

Avantajele de a detine un card co-branded

Daca sunteti amatori de oferte, sunteti un client fidel al unui magazin si vreti sa fiti rasplatiti pentru acest lucru, un card co-branded ar putea sa va satisfaca aceste nevoi. Parteneriatele dezvoltate intre un supermarket si o banca va pot oferi discount-uri importante la cumparaturile efectuate din magazinul respectiv. Un card co-branded cu o linie aeriana ar putea pune la dispozitie calatorii gratuite, iar un card co-branded cu un lant hotelier va rasplateste nu doar cu cazare gratuita, in anumite cazuri, dar si cu servicii speciale de care puteti beneficia doar daca aveti in posesie un astfel de card.

sursa

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...